Blomster ute og inne
- et vindu i Gamle Stavanger
Bildet inngår i albumet Bilder Stavanger og Rogaland -
Fotograf
Utstyr
  • Canon PowerShot G1 X
  • 15.1-60.4 mm
  • Brennvidde45.6mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/400s
  • Nei
  • AnnetHåndholdt kompaktkamera
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger45
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1029948} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Walter S.
"Flower Power" i Gamle Stavanger.

Blomst ute, blomst inne og blomstrede tapet hvor orkideen skulle finne seg til rette.
Et vanskelig motiv å få til å passe inn i et kvadratisk format. Men du har fått til god tegning inne i huset også, samt detaljer på panelet ute.

Er det tiden med Rolleiflex'en og 6x6 negativ du lengter etter / mimrer?
;o)

Mvh,
Walter
Jan G.
Hei Walter, takk for kommentar. Jo, det kvadratiske formatet ligger nok i blodet, men jeg er ikke direkte bundet til det, selv om jeg ofte foretrekker det. For min del er det sjeldent at jeg benytter panoramaformat, men jeg har ingen rasjonell forklaring på det. Det er sjeldent at jeg komponerer bildet under opptaket, jeg knipser i vei og så ser jeg på skjermen hva som har potensiale til å bli et "bilde".
Hilsen Jan
Walter S.
Vel, da er vi ganske ulike, Jan.

Selv bruker jeg ofte en del tid på å se, og tenke gjennom bildene mine (avhengig av dagsformen og inspirasjon), før jeg trykker på utløseren.

Mye av følelser for formatet og preferanser til det ene eller andre, ligger i underbevisstheten tror jeg, pluss en del tilvenning fra den tiden vi var unge fotografer.

Selv om nok Rolleiflex'en og ikke minst Hasselblad'en var en (for meg, uoppnåelig) drøm på 60-70-80-tallet, så fikk jeg aldri prøvd 6x6 formatet. Derfor er nok breddeformatet mest innøvd og naturlig for meg, ikke ,mist p.g.a. min preferanse for landskap, som sjelden viser seg kvadratisk.

Jeg er ikke noe særlig begeistret for portrett-formatet og har meget få bilder som jeg kan vise til av det. Jeg har prøvd noen ganger å fotografere noe i høydeformat, men klarer ikke å få til gode nok komposisjoner, og gir opp...

Man skal heller ikke lete etter rasjonelle forklaringer når det gjelder preferanser innen foto, fordi mye handler om følelser og intuisjon.
:o)

Mvh,
Walter
Carsten W.
Spennende underholdning her...;)
Jeg syns, kvadratformatet ble fortrukket av mange gode fotografer fordi det innebaerer et instramning i seg selv. Naturlig synsfeltet vares tilsvarer akkurat breddeformatet /laerte jeg en gang lenge siden.
Så det er ganske laererik å øve seg med forhandsinnstillt kvadrater når man tilnærmer seg et motiv. Konsentrasjonen øker nesten voldsomt...;)

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu