Einar Hedens Plass i Gamle Stavanger
Einar Heden var arkitekten som i 1951 foreslo å bevare 33 nedslitte rønner fra 1800-tallet på Straen i Stavanger. I 1955 vedtok Stavanger Bystyre med 1 stemmes overvekt bevaringsplanen. I dag består området av 156 bolighus og er blitt Stavangers viktigste turistattraksjon.
Bildet inngår i albumet Postkort fra Stavanger mai 2015 -
Fotograf
Utstyr
  • Canon PowerShot G1 X
  • 15.1-60.4 mm
  • Brennvidde26.8mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/400s
  • Nei
  • AnnetHåndholdt kompaktkamera.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger55
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1030576} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Walter S.
Vakkert, som en teaterkulisse, mot den noe mer moderne bakgrunnen. Jeg regner jo med at "ADONIA" er en av disse Cruisebåtene som tømmer "tusenvis" av nysgjerrige turister ut i Vågen - og som noe senere trasker opp og ned disse gatestubbene som du har foreviget her?

Flott blomsterprakt er fint tilbehør til disse historiske husene.

Mvh,
Walter

Jostein S.
Hei
Enig med Walter
Er ikke så begeistretfor båten i bakgrunnen, men det er vel der den har tilhold, ved kaia bakenfor.
Utsøkt vakkert i denne flotte gamle trehusbebyggelsen.
Jostein
Trygve B.
Her har du fått med deg ganske mye. Det skal du ha ros for. Forgrunnen er meget bra, selve motivet, husene kommer bra frem, selv om forgrunn tar litt mye oppmerksomhet, men den ødelegger ikke. Båten i bakgrunnen gjør bare bildet spennende. Det var meget bra. Båten setter undring i gang hos betrakteren og skaper unike kontraster. Flott arbeid.
Anders S.
Meget vakkert bildet!
Flotte farger og spennende med båten i bakgrunn!
Flott med historien i info teksten!
Hilsen Anders
Hans Petter S.
Her skulle jeg gjerne vært! Er glad for at bevaringsplanen ble vedtatt, det er viktig å ta vare på historien! Adonia i bakgrunnen, bryter litt med idyllen, men jeg synes den er viktig for bilder for å sette det inn i riktig tidsperspektiv. Den er med på å vise at disse husene er bevart fra "gamle dager". Adonia representerer nåtiden, som kommer for å titte på minnene. Her synes jeg du har gjort godt arbeid! Et flott bilde! Utmerket komposisjon, som får frem den riktige stemningen!
Harald N.
Fint bilete med god tekst, enig med Trygve og dei andre.
Mvh Harald
Sissel Elisabeth H.
Med tanke på dimensjonen på skipet i bakgrunnen glir det flott inn i dette snittet blant de idylliske små husene. De er jo en turistattraksjon av høy klasse og mange fra skipet har nok vært på besøk. Fin oppbygging og klare detaljer.

Mvh,

Sissel Elisabeth
Hans Rich. A.
Flott gammel småhusarkitektur. Nydelig hage med disse flotte blomstrende buksene/trærne, steingjerde og lykta. God komposisjon.
Mvh Hans Richard
Jan G.
Takk til alle for interessante kommentarer.
Hilsen Jan
Roar K.
Stavanger har jeg bare så vidt vært innom på gjennomreise, men forstår at også her i likhet med den gamle trehusbebyggelsen på Sørlandet og også delvis i Bergen er alt hvitmalt mens den gamle trehusbebyggelsen i Oslo er mer fargerik.
Siden smaken er forskjellig så bare nevner jeg at jeg ville latt høyre ramme gått innenfor fragment av benk og vindu uten at jeg har prøvd det ut.
Ellers står det jo som en påla som han sa til kjedsommelighet Paal Clasen da han kommenterte turn.

Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu