Sandsdalen..
Vinteren er over.., selv om det nærmest føles som et mirakel at det har blitt grønt i år, været og temperaturene tatt i betraktning;)! Det var ikke langt unna stillongstemperatur når jeg tok dette bildet forleden..! Her står jeg i vannet med vadere for å få den vinkelen jeg ønsket meg. Jeg ville ha den døde furua og fjellet med i bildets høyre bildekant, mens dalen, vannet og himmelen skulle fylle resten av bildet. Dette er et motiv jeg ikke har oppsøkt på relativt lang tid, selv om det ligger nært hjemmet mitt. Husker godt første gangen jeg var her i fotograferings tjeneste. Hadde gått i flere timer i dalen i bakgrunnen for å finne motiver (dalen er mye større enn bildet klarer å fange;)), og dette vannet var helt på slutten av turen. Da fant jeg denne furua og hadde forgrunnen jeg hadde sett etter. Det var blant de første landskapsbildene jeg tok, ihvertfall med stativ og godt kamerautstyr. Det er ikke så lenge siden, sommeren 2013, men det har blitt noen landskapsbilder siden da! Livet har i det hele tatt blitt svært så annerledes de siste to årene etter at jeg investerte i diverse kamerautstyr;)! Det har vært to fantastiske år, og i morgen drar jeg til Færøyene for å fotografere i ei uke, gleder meg VELDIG!
Bildet inngår i albumet Tjeldøya -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2015-06-13 19:26:01
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2015-06-13 19:37:38
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D800
  • Nikon 14-24mm f2.8
  • Brennvidde14mm
  • Blenderf/9
  • Lukker2,5s
  • Nei
  • AnnetHar brukt Haida filterholder, NiSi Polafilter, Lee ND 0.9 Graduated soft, Haida ND 1.8
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1030655} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Sindre Andre H.
Flott bilde ! liker kontrastene ! Har du brukt noe filter ?
Fred Åge H.
Hei Sindre! Takk for fine ord;)! Jeg har brukt filter og har lagt all info om det i rammen til venstre under "Utstyr".
Hans Rich. A.
Dette var også flott Fred Åge. Godt oppbygd bilde. Fint med fura. De spesielle fargene skyldes kanskje filterbruken?
Får bare ønske deg god og spennende tur og lykke til, og håper du fyller brikka med mange motiv fra Færøyene.
Mvh Hans Richard
Fred Åge H.
Hei Hans Rich;) Takk for kommentar! De spesielle fargene skyldes ikke filterbruken. Haida sine filter er fantastiske og gir ikke fargestikk. Men i redigeringen har jeg gjort justeringer for å få den stemningen jeg ønsket. Egentlig veldig lite justeringer, men istedet for å skyve vibrance en smule mot høyre skyver jeg den i stedet til venstre. RAW-fila var så mettet på farger at jeg ønsket å tone de ned en smule. Det samme gjorde jeg med Saturation. Den bruker jeg vanligvis ikke å røre i det hele tatt uansett, men her skyver jeg også den til venstre.
Sindre Andre H.
Å ser det nu ! ja va bare opptatt av bilde ;)
Høres bra ut, har nettop kjøpt inn lee systemet skjøl
Anders S. H.
Takk for nok ein strålande biletserie. Sat og sgså og studerte fargane, særleg på #2. Ser kommentarane dine over. Du er flink til å dele teknisk info med oss andre her på foto.no. God tur til Færøyane
Anders S. H.
Takk for nok ein strålande biletserie. Sat og sgså og studerte fargane, særleg på #2. Ser kommentarane dine over. Du er flink til å dele teknisk info med oss andre her på foto.no. God tur til Færøyane
Sissel Elisabeth H.
Flott serie! V2 liker jeg spesielt godt med sine klare farger flotte lys og komposisjon. Vakker himmel som speiler seg så fint i vannet.

Mvh,

Sissel Elisabeth
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu