Trilogi: Ut av skyggenes dal
Parken rundt Rød Herregård i Halden har bl.a. en stor bøkeskog som er fascinerende å gå i, spesielt når sola skinner fra blå himmel. Meget vanskelig å eksponere her p.g.a. den store forskjellen i valører fra dyp (nesten svart) skygge til flekker av solskinn som lett blir utbrent. Det blir ikke noe enklere med hvite driftsbygninger i det fjerne...
I senteret av denne bøkeskogen ligger det et flott inngjerdet gravsted hvor Anker-slekten har sin siste hvile - http://foto.no/i/1030710
Bildet inngår i albumet Skogens eventyr: - Opplevelser av lys og stemning i skogen
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D5300
  • Nikon AF-S Nikkor 12-24mm f/4 IF-ED
  • Brennvidde12.0mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1030707} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Anders S.
Hei!
Fantastisk vakkert lys og skygge spill i dette motivet! Det er som ett maleri, hvor fargene "flyter" litt over i hverandre, slik som i en akvarell.
Jeg syns du har taklet utfordingen meget godt, i forhold til både skygge og sterkt lys. Veldig god dybde i bildet også, flott med den blomstrende syrinen til venstre der inne også!
Her skulle jeg ha vært en tur selv, det er veldig fristende!
Hilsen Anders
Agnar H.
Lys og skygge gir spennende og kontrastfylte bilder. Samtidig kan det være krevende å få med nyansene og fargespillet. Det krever sin fotograf. Du har lykkes godt her Walter :-)
Jan G.
Du har løst denne oppgaven på en glimrende måte. Eksponeringen på Exif ser ordinær ut, bortsett fra eksponeringskompensasjonen og multi-segment lysmålingsmodus. Det er kanskje her hemmelighetene ligger for de gode resultater du oppnår?
Mvh Jan.
Jostein S.
Hei
Her mådet være fin å vandre i skyggenes dal
En god tittel til bildet
Jostein
Hans Rich. A.
Det er noen mektige og flotte trær du har i ditt område. Godt dynamisk omfang mellom skygger og høylys. Synes også det er fint med de syrinene.
Mvh Hans Richard
Walter S.
Hallo, og takk for kommentar - Anders, Agnar, Jan, Jostein og Hans!
Hyggelig at dere bruker av deres tid til å omtale mitt bilde.

Når jeg sto der bak stativet og så på skyggen og sollyset så trodde jeg ikke jeg skulle få til det enorme spennet i valører på en tilfredsstillende måte.

Mvh,
Walter
Sissel Elisabeth H.
Mektig tre der greinen rammer inn bakgrunnen på en fin måte. Liker innslaget av lys og skygger. Frodig og vakkert, og som vanlig gode detaljer fra din hånd.

Mvh,

Sissel Elisabeth
Walter S.
Takk for din kommentar, Sissel Elisabeth!
:o)

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu