..... og bakom troner Enerhaugen
Egentlig var jeg ute for å samle mer "gatekunst" da jeg tok dette nede på Grønland. Det var den røde veggen som plukket min oppmerksomhet.
Men da jeg redigerte det forsto jeg at det passet bedre under arkitektur.
Nå har høyhusene stått en god del år der oppe på høyden på Enerhaugen. Men det har jo ikke alltid vært slik. Fortsatt er det vel en del igjen av oss som husker visa som Alfred Næss skrev og som han gjorde den genistrek å få Arvid Nilssen til å synge. En fantastisk fremførelse - og dårligere ble det ikke da vi fikk se den gamle trehusbebyggelesen i svarthvit som illustrasjon.
Men
"tia har gått,
klokka har slått
borte er Enerhaugen"
- hvertfall den gamle trehusbebyggelsen.
Grunnet at jeg fikk polio i 1951 gikk jeg til behandling tre ganger i uka i fysikalsk avdeling i det som den gang het Oslo Trygdekasse i Tordenskiolds gate 12 og som har bare Hieronomus Heyerdals gate mellom seg og Oslo Rådhus - og som senere skiftet navn til Oslo trygdekontor og også ble min arbeidsgiver i 7 år.
Derfor husker jeg deler av gamle Vika slik det en gang var før alt ble revet og befolkningen flyttet nordøstover til bl.a. Torshov og Sinsen.
Oslo hadde vel hatt råd til å beholde gamle Enerhaugen slik den var - kanskje med litt restaurering som i Damstredet, Telthusbakken, deler av Maridalsveien og jeg kan vel ta med deler av Kampen og Vålerenga.
Der har Bergen og Stavanger vært mye flinkere enn Oslo. Ja, vi kan kanskje ta med Bakklandet i Trondheim også selv om det satt langt inne etter en lang kamp.

http://WWW.pbase.com/kneppen
Utstyr
  • Canon EOS 70D
  • TAMRON 16-300mm F/3.5-6.3 Di II VC PZD B016
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetEksponert for frihånd sittende fra rullestol
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1031166} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Jan G.
For å ta det viktigste først: Her leverer du et spennende bilde som er etterbehandlet slik at ditt særpreg som fotokunstner understrekes. Flott med de rette linjer og knallsterke fargeflater.
Dernest: Før i tiden var det helt vanlig at gavler på bygårder ble brukt til reklameformål, det ser også ut til å være tilfellet her og på en svært original måte, både i form og innhold.
Mvh Jan
Avsluttet .
Fargerikt og flott bilde. Info på husvegger er en god ide. Skulle gjerne fått med meg gamle Enerhaugen som sikkert var en perle. Heldigvis er det noen sjarmerende steder igjen i Oslo også. No nærmer vi oss valg, og da får vi sørge for å få inn folk som har sansen for de sjarmerende stedene som er igjen – til glede for fotografer og andre…

:) fra Øystein
Arild T.
For et spennende bilde, for et delikat utsnitt! Gir meg ende over; dette var fantastisk, Roar! Vanskelig å kommentere dette bildet; må bare nytes!

Hilsen Arild
Walter S.
Ja, hele Enerhaugen-kvarter var jo en gang skikkelig "Oschlo" på en måte. Husker det i hvert fall fra 60-tallet da jeg ofte besøkte en hyggelig, og lavt under taket-melkebutikk nederst i bakken på Smedgata, ned mot Enerhaug-kleiva. Butikken luktet av sur melk, men sånn var det bare. Men, hyggeligere betjening fantes ikke!

Fargerikt bilde du varter opp med heldekkende gavl-reklame. Merkelig at det står "HER" på norsk og ikke ها هو ... der oppe?

Mvh,
Walter
Geir F.
Et meget flott bilde som umiddelbart fanger vår oppmerksomhet med en utsøkt koloritt, ypperlig komposisjon og spennende etterbehandling. Dette er gatekunst, Roar!
Geir
Hans Rich. A.
Dette likte jeg. Det var flott! Sterke kontraster i farger og arkitektur.
Kjenner meg igjen i bygården i forgrunnen fra tiden først på 1970-tallet da jeg bodde i Thorvald Meyersgate.
Mvh Hans Richard
Harald N.
Godt komponert og fargesterkt bilete du viser oss her Roar. Eg tenkte på Pushwagner dåe eg såg det, ikkje dårleg samanlikning det.
Sjølv om det er langt frå Vinje til Enerhaugen, så har vi høyrt visa om gamle Enerhaugen.
Mvh Harald
Jostein S.
Hei
Ja, dret skulle en ikke tro!
Idyllen med de gamle trehusa er forlengsthistorie. Synd, men det ser en først etterpå. Slik er det som oftest, og da er det for sent
Et godt blikkfang i hvertfall,denne røde veggen
Flott sammernsatt til en fin helhet
Jostein
Anders S.
Hei Roar!
Fargerrikt og ett bilde med blikkfang!
Veldig morsomt å lese historien i underteksten, du er flink til å formidle budskap med både bilder og ord!
Jeg henger meg på alle de andre god-ordene du har fått her!
Velfortjent!
Hilsen Anders
Sissel Elisabeth H.
Kjekk historie. Et skikkelig blikkfang og detaljer til tusen. Om det ikke er så vakkert blant den andre bebyggelsen så kan ingen nekte for orginaliteten. Takk for titten!

Mvh,

Sissel Elisabeth
Vidar Magnus J.
Store kontraster mellom gammel og ny bebyggelse, men dessverre blir gammel bebyggelse som oftest erstattet med høyhus, noe som ødelegger plassens sjarm og trivsel. Et godt eksempel på det her som sammen med bildet og underteksten din viser framskrittet i storbyen.

Gode og sterke farger som harmonerer fint med hverandre i bildet.
Roar K.
Takker så mye for kommentarer.

Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu