Søndagsmorgen.
Jeg har hatt så mange flotte opplevelser ved å stå opp ørtidlig. Denne gangen var jeg på vei mot Vats kl. 06.00. Vats ligger i Rogaland. Det er bare meg og sauene og fuglene og så den totale stillhet. Selv veien har jeg for meg selv. Bildet er tatt nå på søndag, den 21.6. 2015, det ble en slåsskamp mellom tåke og lyset. Silke kamper nyter jeg. Naturen endrer seg fra minutt til minutt.
Er vel fornøyd.
Utstyr
  • FUJIFILM X-Pro1
  • 23.0 mm f/1.4
  • Brennvidde23.0mm
  • Blenderf/5
  • Lukker1/85s
  • Nei
  • AnnetIkke noe spesielt. Brukte fastobjektiv, 23 mm. Det er lyssterkt, f.1.4.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1031261} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
karin s.
Ja dette likte jeg Trygve,kjenner følelsen,glemmer alt annet, her har du fått frem den duse fine tåken og speilingen i vannet, nydeligt.hører stillheten.
Walter S.
Et vakkert og rolig bilde, hvor speilingen av denne holmen som er spekket med grantrær, er selve "sukkertøyet" som man først fester seg ved.

Jeg liker godt slike stemninger som du serverer her, Trygve. Er denne 23mm'ern noe du bruker ofte? Du har jo meget bra dybdeskarphet, hele veien til bakgrunnen med f/5 - det var imponerende.

Mvh,
Walter
John B.
Stille og vakkert, meget flott bilde med finfiiiin stemning!!
Hans Petter S.
Du beskriver morgenstemningen godt her, både med bilde og tekst! Enig med deg i din beskrivelse! Det er en god stemning i bildet ditt, flott speiling, kan føle denne roen på en tidlig søndagsmorgen! Flott!
Trygve B.
Mange takk for konstruktive kommentarer. Walter, ja, jeg er begynt å bruke 23 mm ganske ofte. Det er et høykvalitetsobjektiv som er lyssterkt, 1.4. Jeg er begynt å gå over til fastobjektiver, mener at kvaliteten blir bedre, og så er slike objektiver mer lyssterke enn zoomobjektiver. Bruker nå mye 14, 23 og 35. Hvis jeg trenger zoom så putter jeg på 18- 135 mm. Har flere kamerahus, slik at jeg slipper å bytte hele tiden. Det er et sant heft og motivet er ofte borte når den prosessen er over, pluss at det er så mye insekter, så støv på sensoren kan være brysomt.
Eirik B.
Jeg syntes det gjorde seg veldig flott med den ensome øyen utpå det blikkstille vannet, der den bare har selskap av sit eget speilbilde. Det gjorde seg også fint med de lave tåkeskyene over det grønne og frodige landskapet. Den spredte husbebyggelsen i bakgrunnen vitner om et idylllisk liv på bondelandet. Fargene på bebyggelsen står fint til det grønne landskapet.

Et flott landskapsbilde med god balanse og fine, sterke og samtidig naturlige og troverdige farger.

Jeg har ingen forbedringsforslag. Kommer ikke på noe.
Jan Åge H.
Nydelig bilde.., flott komp og fin stemning. Bildet oser av fred og ro...., slikt kan jeg like..
" Jan Åge
Arild T.
En nydelig komposisjon som oser av ro, stillhet og idyll. Du er en lysets mester og i tillegg få det maksimale ut av slike situasjoner i naturen, Trygve!
Her stemmer alt. Gratulerer!

Hilsen Arild
Roar K.
Første som slår meg er havblikk. men vet jo ikke om dette er hav.
Du er flink til å finne tåke - men sauene og fugla som du nevner ser vi fint lite til.
Men jeg savner dem ikke heller i denne settingen.
Fint komponert der bebyggelsen er fint plassert i høyre halvdel av bildet.
Den fine speilingen av "skogsøya" skal vel også være nevnt.
Slike morrabilder får aldri jeg selv om vi ser bort fra at jeg bor i asfaltjungelen for jeg er nok en stuegris og natteravn blitt etter at jeg slapp unna skiftarbe etter 25 år . Herlig å kunne sitte oppe uten å tenke på at klokka skal ringe 03.30 på natta for å fortelle at jeg skal på jobb.

Roar
John O.
Smukt billede med morgenstemning, fine farver, dis og spejling.
Mvh. John
Sissel Elisabeth H.
Ro og harmoni preger dette bilde med fine speilinger og stemningfull skodde oppe i lia. Slik stillhet er bare å nyte. Flott!

Mvh,

Sissel Elisabeth
Inger Anne Maritsdotter V.
Vakkert og stemningsfullt bilde frå denne idyllen.

Og inspirerande ifht. å koma seg ut på sykkel på den tida på døgnet, eg gjorde det ofte før, endå tidlegare, og slike morgonstunder er gull verdt.

Inger Anne
Jostein S.
Hei
For en søndagsmorgen Trygve!
Fantastisk flott landskapsbilde hvor det oser av stillhet og ro. Rene balsam for sjelen dette! (bare av å se på)
Jostein
Sissel Kleivdal H.
Hvilken stemning! Et harmonisk bilde som oser av fred. Det er så en kan høre stillheten. Vakkert!

Mvh
Sissel
Vidar Magnus J.
Fredelig stemning og god dybde. Liker den lille øya med tåken over fjellene i bakgrunnen. God komposisjon og fine farger.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu