- Juni -
Bildet inngår i albumet Borestranda året rundt -
 • Versjoner:
 • Versjon #1
  Original
 • Lagt inn: 2015-06-26 23:22:27
  Versjon #2
Utstyr
 • Canon 7D
 • Canon EFS 17-55 mm f/2,8 IS USM
 • Brennvidde17mm
 • Blenderf/8
 • Lukker1/80s
 • Nei
 • AnnetISO 200
 • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
 • KategoriLandskap
 • Lastet opp
 • Visninger121
 • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1031381} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Anders S.
Hei!
Du verden så pent og vakkert bilde, ett velkomponert og flott bilde med god dybde! Forgrunnen er fylt med rosa rugosa, en plante som sprer seg for mye i strandsonen, slik som her. Men den er jo vakker sammen med gresse/sivet og sanden.
Stien i bildet leder blikket innover på en bra måte!

Veldig flott!
Hilsen Anders
Eirik B.
Her er det masse sommerstemning. Flott og varmt lys som treffer gressletten og noen av buskene i forgrunnen er viktig for stemningen. Får også en god følelse av luftighet her siden omgivelsene ved havet er så godt skildret.

Tror stien er viktig her. Den leder blikket mot gressletten, som jeg opplever som hovedmotiv. Uten stien tror jeg øynene ville ha flakket litt mer.

Tenker kanskje at hav og himmel muligens med fordel kunne fått en bittelitt større rolle i komposisjonen. Men det må du jo nesten vurdere selv også.
Sissel Elisabeth H.
Vakker forgrunn med de fine blomstene. Stien tar oss med inn i landskapet via den gylne fine halmen. Flott med de typiske Jærtungene som strekke seg ut mot havet. Lyst og lekkert junilys og et godt utsnitt.

Mvh,

Sissel Elisabeth
Walter S.
Et virkelig representativt bilde for juni. Skikkelig sommerlig uttrykk og stemning, der vegetasjonen begynner mørke grønt nederst i forgrunnen og blir gradvis lysere oppover i bildet - en god effekt, Tone!
:o)

Komposisjonen er - som alltid hos deg - solid! Liker spesielt godt at forgrunnen viser såpass mye struktur.

Mvh,
Walter
John B.
Vakkert er rette ordet! Nydelig bilde som jeg straks kjenner meg igjen i!!
Etter hvert som verden blir mer og mer "gal", kjenner jeg at Jærstrendene blir en trygg havn å ferdes i. Dette bilder nærmest roper til oss, kom hit og stress ned! Det trengs på dager som i dag (igjen) der radioene melder om dreping både her og der....
Rune M.
Vakkert bilde! Flott komponert med de fine plantene i forgrunnen.
Harald N.
Velkomponert og vakker strandbilete med fint lys.

Mvh Harald
Kjell H.
Her er følelsen av tilstedværelse på plass, og nesten så en er redd for å stikke seg på tornene her. Flotte farger og god dybde i komposisjonen med den flotte forgrunnen og stien som leder blikket videre innover i strandlanskapet. Kunsten å "plukke" slike utsnitt er en kunst!
Jan G.
Et flott komponert sommerbilde fra den litt "kalde" junidagen i 2015. Solefall gir likevel bildet en varm lød. Tone, i sanddynene inn forbi der du har tatt dette bildet blomstrer det nå de vakreste ville orkideer i nydelige purpurfarger. Men bare se og fotografere, ikke røre!
Mvh Jan
Tone A.
Anders. Rosa rugosa er vakker, men den har det vore forsøkt fjerna fleire gonger utan hell. Biringt å gå gjennom også, slik som den stikk. Gildt at du likar bruken av linjer.
Eirik: Takk for grundig kommentar med god skildring.
Flott med forslag om anna komposisjon. Legg inn ein versjon til deg, men huskar ikkje kva WB eg brukte sist.
Sissel: Gildt med din skildring av stemninga her, denne junikvelden kor det bles kaldt frå nordvest. Marehalmen er prega av lyset og har faktisk ikkje fått grøntonar ennå.
Walter: Eg måtte flytta meg fleire gonger pga skuggen som dominerte. Flott at du skildrar bildet så godt og likar komposisjonen.
John: Takk for gode ord, nettopp i dag var jo ikkje ei strand trygg ei gong for mennesker som skulle slappa av.
Rune og Harald: Takk for gilde kommentarar.
Arild T.
Her er det sumar, sol og sjø. Ja, ein kan faktisk fornemme angen av tang og tare og salt sjø, og i tillegg kjenne den forfriskande havbrisen! God komposisjon der eg likar spesielt godt overgangen frå den mørkegrøne buskene i forgrunnen som sidan går over i full sol og til ein anna nyanse av grønspekteret når det gjeld farge. Den vetle stien leiar oss ut mot horisonten med dei karakteristiske skybankane ved kysten, og sjøen med dei små bølgjene som bryt heller varsamt mot stranda og kompletterer det visuelle inntrykket. Dette var fint, Tone!

Ønskjer deg ei fin fotohelg!

Helsing Arild
Trygve B.
Et relativt enkelt motiv som du har fått mye ut av. Forgrunnen gjør seg bra og den danner en fin overgang til selve sandynen. Lyset sitter også godt. Bakgrunnen ble litt bleik, men det er ikke så lett å gjøre noe med det, da lysforholdene er så forskjellige. Godt arbeid. Ellers må nevnes at du legger ut gode faglige kommentarer som en kan lære mye av. Du er ekspert i å se detaljer.
Inger Anne Maritsdotter V.
Her har du fanga lyset så stemningsfullt med dei varme tonane, og motivet formidle du som alltid veldig bra. Fint med stien og blomane i forgrunnen samt marehalmen og strendene i det fjerne. Her er du på kjende stiar.
Eit bilde for veggen dette!

Mvh
Inger Anne
Tone A.
Kjell: Takk for di skildring og positive ord som eg set pris på.
Jan: Dette er frå 20.juni kor det bles kaldt frå nordvest. Men sola har ikkje gått ned her. Flott med infoen om ville orkidéar bak sanddynene, kor det elles var mange blomar som låg i skugge.
Arild: Tusen takk for di nydelege tolkning av stemninga her, så glimrande skrive på nynorsk. At du kan fornemma så mykje ut av dette enkle bildet er gjevt for meg. :)
Trygve: Takk for di fine skildring og du ser lystilhøva godt. Elles takk for rosande ord, då eg kun er ein hobbyfotograf som ikkje kan så mykje.
Inger Anne: Takk for gode ord og du har rett at eg er på kjente stiar her, kor det ennå er svært bratte sanddyner 20.juni. Må balanserera enkelte stader.
Jostein S.
Hei
Vakkert sted ved haet
Blomstene lyser opp i landskapet, og sammen med det varierte lyset skaper det en fin atmosfætre
Flott!
Jostein
Sissel H.
Et kjært syn for øyet - i en varm og sommerlig stemning fra Jæren. Nydelig!

Mvh
Sissel
Lars-Anders M.
Like bra begge to. Liker lyset, roser og kullen.
Tone A.
Jostein: Gildt at de likar sommarstemninga her, kor eg prøvde å få fram sanstien som slynga seg.
Lars- Anders: Flott at også den høge himmelen i v2 fell i smak.
Juli har vore kjøleg på Jæren, nå er det 1.august og må får vona på nokre varme seinsommardagar.
Fortsatt god sommar, helsing Tone
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu