0430..
Etter en uke på Færøyene har jeg en del bildemateriale som skal gjennomgås og redigeres. Dette ble det første bildet jeg ble ferdig med. Det er tatt på nordkysten, og som tittelen viser så er det midt på natta og soloppgang;).
Bildet inngår i albumet Færøyene -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2015-06-27 17:01:46
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D800
  • 14.0-24.0 mm f/2.8
  • Brennvidde14.0mm
  • Blenderf/22
  • Lukker1.6s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1031389} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Erlend S.
Her ser det ut som du har dratt til skikkelig med fargene og clarity. Vanligvis blir slikt for mye for meg, men dette er tøft.Tøft med de litt agressive hvite vannstrekene også. Stativet er mye verdt noen ganger.
Fred Åge H.
Takk Erlend! Men har ikke dratt til hverken med clarity eller fargene;)! Har dårlig erfaring med overdreven bruk av clarity, så er veldig forsiktig med den. Når det gjelder fargene så var de sånn, rett før sola kom opp var det enda "verre", men da selvfølgelig kun på himmelen. Det var rødfargen i bergene jeg ventet på;)!
Erlend S.
Ok, det funker iallfall. Jeg synes det var mer kontrast enn forventet, bde i farger og lyshet, blant annet på fjellets rand, men det kan jo skyldes sylskarp optikk og opptaksteknikk.
Hans Rich. A.
Se der ja, det ser ut for at du har fått utbytte av turen. Et nydelig morgenlys der det treffer steinene. Men mest av alt så likte jeg havets hvite linjer over steinene.
Skal jeg pirke litt, synes jeg det ble litt mørkt oppe i høyre hjørne.
Mvh Hans Richard
Anders S. H.
Her har du fått med dei gode varme fargane i soloppgangen. Eksponeringstida er slik at bølgjene skapar flotte strukturar i framgrunnen. Sit å lurer på kva filter du evt har nytta. Dette var verkeleg flott
karin s.
Fantastisk og fascinerende,utrolig fargespill i vannet,og en rødglødende soloppgang med skinnet i fjellet,dette var virkelig bra,.;)
Fred Åge H.
Takk alle sammen for fine kommentarer. Hans Rich; Jeg har lagt til vignettering i Camera Raw for å gjøre kantene mørkere. Vignetteringen er ikke lagt i midten, men mer mot venstre. Det betyr at større del av bildet er mørkt mot høyre enn venstre. Dette er en tilsiktet effekt for å skape den atmosfæren i bildet som jeg ønsket, med fokus på det som skjer der lyset og havet er. Anders; Her har jeg brukt et gradert filter for himmelen, samt et gråfilter for eksponeringstiden. Når jeg tok bildet hadde jeg kun fokus på bevgelsene foran og under meg, for å forsøke å fange de mønstrene jeg hadde sett utallige ganger tidligere på natten. Nå når sola endelig kom opp var det bare å håpe på at dønningene skapte de samme bevegelsene på den relativt korte tiden jeg hadde til rådighet, før sola kom for høyt på himmelen;)!
Rune M.
Storslått og vakkert! Nydelige farge og lys, samt veldig flott med det hvite skumet i forgrunnen.
Jostein S.
Hei
Usedvanlig FLOTT
Det er vel så å si perfekt det her
Jostein
Sissel Elisabeth H.
Liker den vakre gløden og vannet som sveiper bergene. Nydelig stemningsbilde med et flott lys.

Mvh,

Sissel Elisabeth
Jan G.
Dette er jo bare imponerende og interessant å lese dine kommentarer.
Mvh Jan
Jarle S.
Et himmelsk flott bilde ,med et fenomenalt fint lys og en eksponering som er helt topp. Men synes det er merkelig at ikke noen har kommentert den skjeve vannlinjen,som heller ned mot høyre.Hvis dere scroller ned slik at vannlinjen treffer kanten oppe, så er skjevheten ganske betydelig.
Men som sagt,ellers er bildet av topp kvalitet.

Mvh
Jarle
Fred Åge H.
Jarle, du har sørgelig rett i det du skriver. Tenk at jeg klarte å overse noe så essensielt! Jeg ble faktisk gjort oppmerksom på det via melding direkte i innboks, får omtrent samme følelse inni meg som om favorittlaget taper i fotball..;)! Jeg har selvfølgelig laget en ny versjon, med rett vannlinje, men skulle gjerne ha laget den FØR jeg la ut bildet her på forumet! Beklager så mye, det var en skikkelig amatørtabbe;)!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu