Bygård i forfall (5)
Like utenfor Drammen Sentrum ligger denne gamle gården. Til tross for forfallet er det fremdeles butikkdrift i huset.
Noe vanskelig å fotografere huset siden jeg måtte stå mellom parkerte biler for å ta bildet. Derfor heller bildet litt oppover.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2015-07-01 12:53:20
    Versjon #2
Utstyr
  • SONY SLT-A77V
  • DT 18-55mm
  • Brennvidde18.0mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • AnnetISO 200, bildet er tatt i svart/hvitt-filteret i kameraet. Litt etterbehandling i Adobe photoshop element 9 på kontraster. Siden himmelen ble utbrent i etterbehandlingen brukte jeg Magic Wand Tool sammen med Highlights for å rette opp skydekket.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1031639} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Walter S.
Slike gamle "perler" er det fint å registrere fotografisk, fordi om noen år så er de borte for alltid. Jeg kjenner til dilemmaet med parkerte biler, Vidar Magnus. Det er noe vi fotografer bare må forholde oss til.

Uansett, så har du fått med deg essensen her.

Mvh,
Walter
Roar K.
Siden du sjøl nevner dette med skjevhet så kunne du jo hvis du bruker photoshop ha brukt oppretting ved å klikke Select (Velg), gå til Edit (rediger) og velge transformer for så å velge Skew(Forvrengning). Sett så musepekeren oppe i venstre hjørne og dra rett ut.
Bruk gjerne linjalen som mal.
Her kunne du jo også ha skjært vegg det halve huset til venstre og kompensert med å kutte nede for å beholde tilnærmet format. Om nedre bildekant går diagonalt litt oppå gjerde og port gjør jo ingenting.
Muligheten for å kutte høyre siden også og få et stående format er jo også tilstede.
Dermed står du igjen med essensen so Walter kaller det.
Bare noen innspill her. 4 øyne ser tross alt litt mer enn bare to. Det er slikt vi har fotosider til i og med at det å se seg blind på egne bilder jo er et velkjent fenomen.

Roar
Vidar Magnus J.
Mange takk til Walter og Roar for gode kommentarer og hjelp til bildebehandling. Setter pris på deres tilbakemeldinger.

Walter: Det haster med å dokumentere gamle bygninger her nå, et nabokvartal er ferdig bygget ut med nye boliger og to andre nabokvartaler til er planlagt revet for ny bebyggelse, så det er vel bare et tidsspørsmål før dette kvartalet også blir borte.

Roar: Mange takk for hjelpen til å rette opp bildet, noe jeg sette høy pris på.
Ingrid Milly L.
Ærverdig gammel bygård dette da, slik jeg husker det fra jeg var liten og var med til byen . Passer fint med sort/hvitt.
mvh. Ingrid Milly
Vidar Magnus J.
Mange takk for kommentarer, Ingrid Milly. Setter pris på tilbakemeldingen. Hyggelig at bildet trekker frem gamle minner.
Jostein S.
Hei
Flott dokumentarisk bilde
Slike hus er vel verdt et skue
Jostein
Vidar Magnus J.
MAnge takk for gode kommentarer, Jostein. Siden det bare er store bygårder rundt dette huset skiller det seg godt ut i strøket, noe som fanget min oppmerksomhet.
Roar K.
Jeg ser gjerde og port i V2 ble noe mørkere og nær gjengrodd så hvis du vil pirke litt til så er en forsiktig separat lysning av området det jeg ville gjort selv om jeg jo ser at det kommer bedre fram mot mørkere bakgrunn.

Roar

Eirik B.
Jeg synes bildet på en god måte formidler en liten bygård og dens omgivelser som åpenbart består i både gammelt og nytt. V2 er etter min mening den langt beste fordii balansen blir så mye bedre når motivet ikke er midtstilt.

Ser at du har fått de vertikale linjene rette, og det synes jeg som oftest er en nødvendighet i slike arkitekturbilder som dette.

Forfallet lå jeg ikke merke til uten å lese underteksten og faktisk se etter. Det er mulig det hadde tredd klarere frem om bildet var presentert i farger, men jeg vet ikke.
Vidar Magnus J.
Mange takk til Roar og Eirik for gode tilbakemeldinger, noe jeg setter pris på.

Eirik: Setter pris på og takker for dine tanker angående bildet. I mange tilfeller bruker jeg svart/hvitt i for å få bedre kontraster i bilder av gamle bygninger, og disse tas rett i det innebygde svart/hvitt-filteret i kameraet. Det er sjelden jeg tar slike bilder i farger. Men jeg kan prøve fargefoto av huset ved en senere anledning.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu