En vindmølle
Det er nå et merkelig bilde. Det er et motlysbilde. Tok det uten å tenke på at det kunne bli noe mer enn søppelkurven. Så har jeg sett på det i fullskjerm modus, og så ble det det bildet jeg falt mest for på denne turen. Det er noe med det uendelige, og den ensomme vindmøllen som står der lagt til havs utenfor Karmøy.
Som sagt, det minimalistiske, det uendelige, og havet som blinker, det er noe med det jeg liker. Andre vil nok muligens si at bildet mangler motiv, sikkert mye i det. Men igjen, det jeg liker, det liker jeg.
Utstyr
  • FUJIFILM X-E1
  • 18.0-135.0 mm f/3.5-5.6
  • Brennvidde116.1mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/1700s
  • Nei
  • AnnetIkke noe spesielt. - 0,3 i eksp. komp. Burde brukte et høyere blendertall
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1032407} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Walter S.
Fin minimalisme over dette, Trygve! Det er jo akkurat som du sier. Den enslige vindmøllen der ute, og et uendelig hav bortenfor, gir visse assosiasjoner som rører ved en.

Sølvglitrende lysreflekser på vannet gir dynamikk!
:o)

Mvh,
Walter
Jan G.
Det er vanskelig å si dette bedre enn det du gjør selv, Trygve. Et fascinerende bilde.
Mvh Jan
Arild T.
Minimalistisk og delikat! Du har en egen evne til å få fram det beste i slike bilder, formidle en spesiell stemning, der og da. Meget bra!

Hilsen Arild
Harald N.
Elegant!

Mvh Harald
Sissel Elisabeth H.
Severdig av den ensomme. Som om den står ved horisontens ende. Motlyset gir så fine lysrefleksjoner i havet. Velvalgt format.

Mvh,

Sissel Elisabeth
Eirik B.
Et litt annerledes bilde fra deg synes jeg. Minimalistisk og stilrent. Kunne også fungert i sort hvitt. Men fargeversjonen her bringer med seg mye "varme" synes jeg. Det blir på sett og vis et hyggelig bilde. Andre fargetoner kunne gitt et mer sentimentalt uttrykk tror jeg. Det samme tror jeg sort/hvitt ville.

Vindmøllen fremstår som et åpenbart motiv, også om tittelen ikke hadde vært der. Så det synes i alle fall ikke jeg at du trenger å bekymre deg for. Sjøen og himmelen blir et slags "negative space" og fremhever den bittelille vindmøllen ut der. Høy horisont gir forøvrig god avstandsfølelse.
Sissel Kleivdal H.
Du beskriver bildet ditt så godt i egne ord Trygve. Din refleksjon stemmer med mine tanker - og min opplevelse i ditt bilde.
Severdig!

Sissel
Roar K.
Siden minimalisme er nevnt skal jeg kanskje være forsiktig med å foreslå en halvering av himmelen selv om det antagelig vil gi enda mer følelse av å se jordens krumming fordi blikket senkes.
Måtte jo sjekke horisinten og fikk ei ørlita glipe til høyre som nok ikke skyldes jordens krumming. Men bare glem det for det er så lite at man må scrolle opp og sjekke svært nøye for å finne det.
Hos meg havner ingen bilder i søppelkurven eller på evig reise ut i cyberspace. Jeg finner alltid en anvendelse for dem til et eller annet. Bare fantasi og kreativitet setter grensene.

Roar
Vidar Magnus J.
Vakkert bilde av havet mot den uendelige ensomheten og vindmøllen som står som et søkende monument i det fjerne. Gode farger og fin komposisjon. Et godt bilde.
Jostein S.
Hei
Blankstille hav med fint "solkrydder"
Jostein
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu