Gamlebyen
På fototur med min far i gamlebyen i Stavanger.
Utstyr
  • Canon EOS 5D Mark III
  • EF8-15mm f/4L FISHEYE USM
  • Brennvidde15.0mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1034606} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Jon Tore J.
Grøss og gru. Dette er vel ment som en god spøk.
Om ikke bør du nok kjøpe noe mer passende optikk
til arkitekturfotograferingen din.
May-Brith O.
Må nesten smile litt av kommentaren til Jon Tore, men kanskje er det bare snakk om noe tid før en eller annen arkitekt tar sjansen på å skissere et sånt forslag?:-)
Erlend B.
Hei, Jon Tore!
Bildet er tatt med viten og vilje, det. Det er mulig jeg har valgt feil kategori å putte bildet i. Jeg får endre litt på det, da.
Håkon B.
Synes dette var en fin dokumentasjon av gamlebyen i Stavanger. Surmulinga til Jon Tore bør du bare se bort fra. Jeg er klar over hvordan dette objektivet oppfører seg på slike bilder. Så for meg betyr dette ingen verdens ting denne bulinga i bygget. Ville kanskje beskjært littegranne, slik at vinduene på høyre, og venstre side ble borte. Og dermed så ble det mere okus på stien oppover. Men et godt bilde. Skarpt, fine kontraster og fine farger
Erlend B.
Takk for kommentaren, Håkon!
Ja, jeg tok med meg Sigma 35mm, så om jeg var ute etter rette linjer hadde jeg tatt noen og tyve skritt tilbake og tatt et der. Jeg valgte 15mm nettopp for å stilisere motivet litt, og øke følelsen av smale, snorete gater og gamle hus. Men for all del, jeg forstår jo Jon sin reaksjon hvis han er vant til/foretrekker rette linjer :-)

Hva beskjæring angår så ser jeg hva du mener. Ved å beskjære blir man mer "sugd" inn på stien. Jeg liker likevel effekten av å se gaten snu seg bort til andre krinker og kroker. Jeg skal teste forslaget ditt og se hva jeg foretrekker til nettsiden min. Takk igjen! :-)
May-Brith O.
Hei Erlend, ser at jeg faktisk glemte å kommentere bildet ditt, men har lett for å smile av noe jeg ser som komisk eller oppfatter en kommentar slik.. Ellers utelukker jeg ingenting med tanke på arkitekters kreativitet. Når det er sagt så syns jeg det er et teknisk godt bilde med god skarphet, klare, fine farger og interessante detaljer.
Erlend B.
Takk for tilbakemeldingen, May-Brith!
Ja, Canons 8-15mm f4 er særdeles skarp, selv helt i kantene. Det er virkelig ei gøyal linse å bruke!
SveinM M.
Artig å se! Tegner fint den linsa, der!
Selvfølgelig blir det veldig spesielt, men kjekt å se, okkesom... :)
Jon Tore J.
Det er bare å beklage at noen her ikke ser det komiske og totalt mangler humoristisk sans. May-Britt har fattet poenget mitt. Dette må være en hver arkitektane våte drøm i fremtidsperspektiv. Jeg støtter helt og fullt hennes andre kommentar føyer meg til hennes skarpe betraktning av dette bildet.
Mvh
JonTore

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu