Lillegrå i godstolen
Dette veslevoksne nøstet skulle vært ute av redet forlengst, sammen med sin gjenværende søster. Vi håper begge vil få et flott hjem snart.

Med dette bildet lykkes jeg forhåpentligvis å fange noe av hennes unike "street smart"-natur. Hun er en viljesterk, leken og samtidig smånevrotisk ungkatt som kan være forbausende modig i de mest uventede situasjoner.
Oppdatert 7. oktober 2015

Et av mine beste kattebilder så langt. Som resultat av ekstern blits med soft-filter samt blender F/1.8, blir fjeset fremhevet stort sett slik jeg ønsket det, med et uttrykk som reflekterer hennes natur. I ettertid hadde jeg kanske ønsket å steppe ned et eller to blendertrinn.
Bildet inngår i albumet Våre katter - Diverse bilder av våre to hunnkatter Esther og Stella, samt deres unger. Vi har på det nåværende tidspunkt (tidlig oktober 2015) gtt vekk tre av ungene, mens to fremdeles søker et nytt hjem.
Utstyr
  • Nikon D80
  • 50.0 mm f/1.8
  • Brennvidde50.0mm
  • Blenderf/1.8
  • Lukker1/90s
  • Nei
  • AnnetOppdatert 7. oktober 2015

    AF i kamerahuset bommet gang på gang, til jeg endelig traff blink. Jeg ville som tidligere nevnt muligens brukt et par blendertrinn lavere, noe jeg kunne kompensert med litt høyere ISO. For meg har det blitt en lei uvane å tviholde på ISO 100, noe jeg vil forsøke å bøte på. Tatt med manuelle innstillinger, fremkalt i LR 5.

    Takk til Bjønar Pedersen for hans kommentar som fikk meg til å sjekke beskrivelsen jeg hadde lagt inn, for jeg hadde rett og slett glemt at jeg brukte (ekstern) blits.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1036583} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (2)
Bjørnar P.
Fint uttrykk på katta. Dybdeskarpheten er ok for meg, da det er ansiktet som lager fortellinga her.
Siden du selv opplever dybdeskarpheten som i minste laget og samtidig føler at lukkertida er helt på grensen, lurer jeg på hvorfor du brukte 100 ISO? Et moderne systemkamera, som ditt, bør klare minst 1600 ISO uten plagsom bildestøy, og en slik ISO-verdi hadde løst alle dine problemer mht dybdeskarphet og for lang lukkertid.
Håvard L.
Hei og takk for god kommentar, Bjørnar. Jeg setter stor pris på det. Jeg hadde dessverre glemt at jeg faktisk brukte (ekstern) blits i det jeg lastet opp bildet og fylte ut tekstfeltene. Jeg beklager dette og har oppdatert informasjonen.

Jeg er fremdeles som nybegynner å regne i faget å male med lys, selv om jeg har hatt det som hobby av og på i et par tiår. Det blir for mange og for lange pauser med kamera og utstyr stående i et skap, som regel etterfulgt av en periode med frustrasjon over alt som har gått i glemmeboken siden sist. Det samme kan sies om gitaren, men jeg har begynt å gjøre noe med begge deler igjen.

Angående ISO: kanskje jeg rett og slett bare er for kresen med tanke på bildestøy? D80 kan justere ISO automatisk inntil et brukerdefinert nivå, og jeg har mistet for mange situasjonsbilder fordi jeg ikke turte å la kamaeraet ordne slikt selv. Jeg har heller aldri tenkt på å øke ISO mens jeg bruker soft-blits på nært hold, noe jeg vil prøve ut. Takk igjen for kritikk.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu