Håtangen fyr
Melkeveien over fyret ved Håtangen på Jæren
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2015-10-08 20:02:47
    Versjon #2
Utstyr
  • FUJIFILM X-E1
  • Samyang 12 mm F2
  • Brennvidde12mm
  • Blenderf/2.0
  • Lukker30s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1036610} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Hans Rich. A.
Jeg er fascinert av stjernehimmelen genrelt, og melkeveien spesielt. Av de to bildene du har lagt ut, holder jeg en knapp på dette. Dette synes jeg var veldig flott også med den fine opplyste forgrunnen og med fyrlykta´s konsentrerte lysstråle.
Det eneste jeg tenker på er om det ikke har vært mulig å hente ut noe mere farger av melkeveien/himmelen i etterbehandlingen.
Mvh Hans Richard
Oddbjørn M.
Takk for kommentar Hans.

Jeg er enig i deg at en gjerne skulle fått fram litt mer farger her. Kunne nok dratt opp litt mer om jeg hadde redigert det i photoshop hvor jeg kunne økt kontrastene og fargene litt mer spesifikt over melkeveien. Men den mest fargerike delen av melkeveien ligger dessverre litt under horisonten i Norge nå på denne tiden av året.
Se f.eks dette bildet fra California i sommer hvor hele øyet av melkeveien er synlig bilde nr. 1036183.

Men er uansett moro med redigering av slike bilder, lærer noen nye ting hele veien og det er så mange ting som påvirker hvor godt man klarer å få melkeveien fram. Her var det f.eks endel lysforurensing og himmelen ble ganske lys på bildene.
Oddbjørn M.
La til en ny versjon med litt mer kontrast i himmelen. Var ikke så mye mer farger jeg klarte å hente fram.
Hans Rich. A.
Med mer kontrast kom fargene bedre fram. Det ble veldig bra!
Mvh Hans Richard
Bjørn Eirik B. H.
Fantastisk!
Hva teknikk har du brukt for å få frem lysen på lykten i tillegg til skarp og lys forgrunn, og attpåtill en "stjerneklar" melkevei?

Hilsen imponert amatør :)
Oddbjørn M.
Takk Bjørn Eirik
Har ikke brukt noe spesielt teknikk for å få dybdeskarpheten her. Objektivet er et Samyang 12 mm F2 og det er her brukt på F2 og manuelt fokusert på 4-5 meter vil jeg tro (en stund siden jeg tok bildet). Da blir det meste i fokus selv på F2 med dette objektivet. Har brukt svak blitz på forgrunnen.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu