unam
liten?
Jeg?
Langtifra.
Jeg er akkurat stor nok.
Fyller meg selv helt på langs og på tvers
fra øverst til nederst.
Er du større enn deg selv kanskje?
-Inger Hagerup-
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBarn
  • Lastet opp
  • Visninger433
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_104026} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Vibeke P.

Nydelig og avslappet uttrykk på gutten. litt uklart, men det betyr mindre her.

Flott dikt - passet godt til motivet.

Vibeke : )
Bjørn H.

Gå tett inn på motivet her,skarphet kan være viktig,historien din er viktig,balanser mellom journalistikk og foto hvor du ønsker å formidle:)
bjørn
Lars L.

BH er inne på flere ting som både er og ikke er i dette bildet.
I tillegg til overnevnte ting synes jeg kontrasten er slapp, og det er skjennerende når støv og annet skitt som kom med i scanningen ikke er klonet vekk. Det bør man gjøre.
Lene H.

Takk for tips. Skulle gjerne klona vekk støv og anna skitt som kom med i scanninga, men veit ikkje heilt korleis eg gjer det. Satt ganske lenge å tulla rundt inne på photoshop uten å komme noko særlig lenger, også med tips og triks tinga som ligge her på dotten, men skjønnar ikkje! Så blir veldig gla dersom det er så enkelt som du får det til å høyrest ut, og dersom du kunne fortalt meg korleis ein i så tilfelle gjer det. (eventuellt kor eg kan finne ut av sånne ting...)

Støvet som ligg rundt fingrane til denne jenta er ikkje frå scanninga, det er hår fra teppet ho sit på, men det går kanskje an å fjerne uansett??

Når det kjem til kontrasten er eg uenig. syns den er fin eg, og det er jo det som er så fint her inne... vi kan alle ha ulike meiningar :)

Ha en nydelig dag!

-L
Lars L.

Første punkt er å blåse vekk støvet før scanning. Jo mer som kommer vekk da jo mindre jobb etterpå. Egnet blåse er noen av disse myke gummi sakene som selges på apotek for øreskylling.
Støv hun har på seg skal med på bildet. Det jeg tenker på er f.eks. håret som er på kinnet hennes. Dette er hvit, noe som viser at det kom med i scanningen (støv, hår og annet rusk som kommer med i scanningen er mørke i utganspunktet, men siden de konverteres som et negativ blir de hvite på bildet).
Kloneverktøyet er ofte symbolisert med et stempel. Man velger et område (lite som ligger tett opptil det som skal klones og har lik farge/tone) og ''kopierer'' det over støvet. Kjøp deg en lærebok for det aktuelle bilderedigerinsprogrammet så står det forklart der.
Når det gjelder kontrast kan du starte enkelt med autokontrast og se hva som skjer. Dette vil ofte gi for stor kontrast. Du bør lære deg litt enkel bruk av levels. Det gir deg relativt god kontroll. Kurver eller curvs verktøyet gir best kontroll, men er vanskeligere i bruk. Du kan imidlertid komme langt med levels.
Avsluttet .

Motivet først.. Herlig uttrykk på jentungen, ettersom Unam er et jentenavn. Veldig bra fanga opp! Vakkert barn..! Skulle gjerne sett mer av beina på jenta, -syns de ble litt brått kutta vekk.

Teknisk er det ok. Syns ikke det er noe stress med for lite kontraster, syns det er ok her. Bildet er uskarpt, noe som er en god effekt. Men(!) som på de fleste portrettbilder syns jeg det hadde vært bedre hvis selve ansiktet var skarpt. Støv irriterer øyet noe, mest det på kinnet til Unam, som allerede nevnt.

Nydelig jente, og et bilde som er bra... ...men som kunne vært bedre. Fler bilder av Unam hadde vært gøy.

:-)

_margrete_
Ioannis L.

Hei Lene! :)
Nydelig bilde og herlige ord!

Det tekniske er nevnt fra før...
Jeg tok meg friheten til å åpne bildet ditt i photoshop. Klarte raskt og enkelt å få det betraktelig bedre.
Jeg vurderte å sende deg den nye versjone per mail, men så tenkte jeg at det ville vært bedre for deg å lære det selv.
Photoshop er ikke noe man lærer over natten.
Det finnes mange fine lærebøker om programmet.
Men du kan komme langt fra bare ''help''-seksjonen på menylinjen.

En ting jeg la merke til er at du har komprimert bildet voldsomt. Filen er 59k i lukket tilstand, og du kunne strekket den til en underkant av 250 før du lagret bildet i jpeg.
Best er det å lagre som ''save for the web'' i jpeg... dra kvalitetspilen opp til bildet ligger rett under 250 k i størrelse.
Lars L.

Greit nok forslag fra IL om PS arbeidet, men filstørrelsen i dette tilfellet er nok ikke så gal. Sort/hvit gir jo en 1/3 størrelse i forhold til farger. I tillegg er ikke bildet skikkelig skarpt med mange skarpe detaljer, og da komprimerer jpeg godt. Dermed høres 59k for dette helt greit ut.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu