Irish shop #3
Bildet inngår i albumet Irish shops - Enkel ide: Gå inn i butikken, få med en av de ansatte ut og plasser han/henne i døråpningen, 2-4 eksponeringer, si takk og gå til neste butikk.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Filmtypelysbildefilm
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger197
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_104103} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Kristoffer L.

Har vært i Dublin en gang, og glemmer det aldri, må definitivt tilbake. Bildet ditt trigger gamle minner. Har et Dublin-bilde inne her jeg også, og skal legge inn flere etterhvert.

Idéen din med butikkbildene er knallgod, men resultatet dessverre ikke helt heldig i dette tilfellet.

For det første er butikkskiltet øverst skalpert.

Utsnittsmessig ville jeg kuttet på sidene, slik at bare butikkfasaden sto igjen. Men dette er bare mitt personlige syn.

Bildet er litt overeksponert, hvitpartiene er litt utvasket.

Objektivet ditt har litt tønnefortegning. Dette er ikke uvanlig med vidvinkeloptikk, hvis det er det du har brukt. Kanskje har bildebehandlingsprogrammet ditt en funksjon for å rette opp slik fortegning?

Forsiktig USM for å skarpe bildet litt kan også gi en god effekt.

Det kan tenkes at det er filmscanneren som har forårsaket noen av disse problemene (spesielt eksponeringen, skarpheten og kanskje utsnittet øverst). Kanskje burde du prøve å scanne på nytt, med høyere oppløsning, og dobbeltsjekke eksponeringskontrollen (sannsynligvis bør den ikke stå på auto). Har du mulighet, kan du jo prøve en 16-bits scanning med 2- eller 4-pass scanning. Hvilken filmscanner er det du bruker?

Dette ble mye på en gang, men jeg tror altså at du kan få mer ut av dette bildet.

- Kristoffer
Pål E.

Først kan det kanskje være taktisk lurt å kjøpe noe i butikken? :-) Er dette hele bildet eller et utsnitt? Litt synd med barberingen av bokstavene øverst og kuttingen av paret til høyre. Og jenta ser kanskje noe oppstilt ut for enledningen...? Kunne derfor vært artig om du la til et par av de andre versjonene dine.

mvh
Pål
Kjetil N.

Fin idé, men dårlig gjennomføring etter mitt syn. Uskarpt, rotete, dårlig kuttet og uinteressant avbildning av et motiv med mye potensial.

Men pluss for idéen.
Trond M. S.

Enig i en del av kritikken ovenfor. Det tekniske er nevnt, men er for meg underordnet innholdet.

Ideen er god, men ofte fungerer slike prosjekter mindre bra som frittstående bilder. Det blir feil å kommentere et prosjekt basert på ett bilde. Oppfordringen er altså å la oss få se flere bilder i serien.

Jeg ville nok masket strammere og unngått andre mennesker på bildet. At hun er veldig oppstilt blir for meg et viktig poeng. Hun kunne gjerne sett ennå mer ''anstrengt'' ut.
Tormod M.

Takk for kommentarer.

Som en konsekvens av mine manglende ferdigheter i ps er ikke den tekniske kvaliteten like god her som på lysbildet. Men regner med å bli flinkere etter hvert ....

PE: Det var ikke nødvendig å kjøpe noe (og det var heller ikke alle butikkene som solgte varer som jeg kunne tenke meg å kjøpe!). Flere bilder kommer.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu