Vinterbryllup..
Her er jeg på gyngende grunn;)! Takket ja til bryllupsfotografering, der brudeparet måtte si et klart "JA" på at de visste at dette er utenfor min komfortsone..! Satte opp et lite studio inne i lokalene der middagen skulle være, samtidig som jeg forberedt et par, tre lokasjoner ute, avhengig av vær og føre;). Det ble det alternativet som ga oss kortest tid, men som var mest spektakulært ift solnedgang og lyset. Nært bespisningen, men langt unne vielsen, noe som ga kort tid når vielsen i kirka var kl 14, solnedgang kl 1600 og kjøringa fra kirka til lokasjon var på over en halv time. Galskap med andre ord. Tør jeg si at dette var ALLER første gangen at jeg brukte studioutstyret mitt, som jeg kjøpte brukte for lenge siden via kjøp/salg sidene her på Foto.no? Fikk jo aldri til å bruke fjernstyringen på blitsene..helt til jeg fant ut at batteriet stod opp/ned i senderen (dette fant jeg ut ETTER at jeg likevel hadde sagt ja til oppdraget). Hadde jeg bodd mer sentralt til og vært omgitt av mer eller mindre entusiastiske hobbyfotografer, så hadde jeg jo funnet dette ut for lenge siden. Men det gjør jeg altså ikke. Usentralt og særdeles lite fotomiljø i nærheten er stikkordet. Så alt dere ser at jeg gjør er selvlært. Men fra jeg startet å fotografere i 2013 har jeg vært en av ryggradene i Narvesens regnskap. Finner stor glede i å kjøpe fotoblad når jeg befinner meg i urbane strøk hvor slike er å få kjøpt (bor i en stor kommune målt i areal, men som kun har en landhandel å tilby innbyggerne..og den er så dyr og vareutvalget så dårlig, at her snakker vi om norgesrekord i handelslekkasje;)). For å unngå å være så "alene" i min fotografering så meldte jeg meg inn i Harstad Fotoklubb for litt over ett år siden. Bor såpass langt unna at deltakelsen min er nødt til å bli litt begrenset, men det har likevel vært inspirerende! Kom hjem med flere premier fra årsmøtet/årsfesten sist fredag, blant annet "Årets bilde 2015". Ja, kunne jo spurt noen i Fotoklubben hvorfor ikke studioutstyret ikke virket slik det skulle, men..syntes kanskje det var litt småflaut. Årsaken var jo ganske flau da også..batteriet opp/ned som sagt..! Dette var altså beskrivelsen av bildet..og ikke en biograf..så nå får det være nok;).
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2016-02-15 11:35:11
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2016-02-15 11:35:52
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2016-02-15 11:36:19
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2016-02-15 11:36:46
    Versjon #5
  • Lagt inn: 2016-02-15 11:37:15
    Versjon #6
  • Lagt inn: 2016-02-15 11:37:38
    Versjon #7
  • Lagt inn: 2016-02-17 13:57:52
    Versjon #8
  • Lagt inn: 2016-02-17 13:58:48
    Versjon #9
  • Lagt inn: 2016-02-17 13:59:16
    Versjon #10
  • Lagt inn: 2016-02-17 14:00:07
    Versjon #11
  • Lagt inn: 2016-02-17 14:38:05
    Versjon #12
Utstyr
  • Nikon D800
  • 85.0 mm f/1.4
  • Brennvidde85.0mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/160s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1043449} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Walter S.
Knall!

Dette fra friske greier og meget dynamiske og "hjertelige" bryllupsbilder. Et flott mine for livet for paret her.

Meget bra!

Mvh,
Walter
Kjartan N.
Hei

Enig med Walter. Flotte bilder og artig å lese det du har skrevet! :)

Mvh,
Kjartan
Hans Rich. A.
Til å være førstereisgutt i bryllupsfotografering, synes jeg du har kommet veldig godt ut av det. Det er veldig givende, men også ikke minst utfordrende å fotografere mennesker. Jeg vil tro det er mye å passe på samtidig som man skal ta regien.
Skal jeg velge favoritter må det bli originalen, ver 2,3,4 og 7.
Mvh Hans Richard
Knut N.
Fantastiske bilder Fred Åge, regner med at brudeparet ble veeeldig godt fornøyd med jobben din!!
Jon Tore J.
Å påta seg bryllupsfotografering er ingen spøk. Med denne serien av ditt første møte med denne typen fotografi er jeg enig med alle de andre som har kommentert bryllupsbildene dine..
Men ikke hvil på laubærene. Selv har jeg fotografert bryllup både i studio og ute i det fri i femti år. Dette er skumle greier fordi du får bare EN mulighet til å lykkes. Stå på Fred Åge. Dette var bra greier.
Mvh
Jon Tore
Stine G.
Synes originalbildet her er nydelig! Ellers synes jeg du er råtøff som tok på deg oppdraget som bryllupsfotograf for første gang, been there done that! Jeg hadde hadde kun naturlig lys å forholde meg til, heldigvis var det perfekt tid på døgnet og perfekte lysforhold ;)

Jeg har likevel lyst til å si litt mer om bildene dine. De andre bildene tatt i studio: Kjempefine ideer, kreativt. Flotte utsnitt, fine farger. Hudtonen er derimot veldig rød/lilla. De tre tatt i solnedgangen: fantastisk himmel! Her har du virkelig vært flink til å fange fargene, og flott jobba ang. å belyse hovedmotivet godt og fremdeles bevare dramatikken i bakgrunnen. Men her synes jeg kanskje dette ble litt kræsj, synes den dramatiske bakgrunnen tok vekk litt fokus fra brudeparet. Det siste bildet derimot er veldig bra!

Alt i alt, kjempebra jobba ut ifra at dette var tatt veldig på sparket!
Fred Åge H.
Takk for så mange flotte kommentarer til denne bildeserien. Det er nesten så det gir mersmak;)! Syntes det er flott av deg Stine og gi en så lang og utfylllende kommentar. Er veldig enig med deg ift hudtonene, og har derfor hatt et særlig fokus på det i redigeringen etterpå. Har forandret alle de "gamle" bildene, samt gjort samme justeringer på nye bilder jeg har jobbet med. Resultatet har jeg lagt ut over. Når det gjelder det med å ikke ta fokuset vekk fra brudeparet ift bakgrunnen man velger, så hadde jeg lest litt om det. Var ikke forberedt på at solnedgangen skulle bli SÅ bra, og når den først ble det..så måtte vi nesten ta noen bilder med den som bakteppe.. Ellers hadde bakgrunnen blitt mer nøytral..
Fred Åge H.
Versjon 11 skal ikke være med, det kom et lag ekstra med "løv" som ikke skal være der. Fikk ikke til å slette bildet;).
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu