Trollsadelen
Fra en topptur i Lofoten for noen få dager siden. Blå himmel og fantastisk vær er bra når man prioriterer nytelsen ved å være i fjellet. Men som fotograf hadde jeg håpet på litt mer..vær, og i alle fall litt mer skyer. Men ta bilder får man ta uansett, og dette er to horisontale bilder satt sammen til ett kvadratisk bilde. Fjellet heter Trollsadelen, og utsikten er formidabel herfra. Men her har jeg prioritert å ta ett bilde av selve fjellet. Det var mange detaljer i det partiet til venstre i bildet, men sterk skinnende sol gjorde det vanskelig å få de fram. Brukte et gråfilter med 6 lukkertrinn for å få ned lukkertiden i et halvt sekund.
Bildet inngår i albumet Lofoten -
Utstyr
  • Nikon D800
  • 24.0 mm f/1.4
  • Brennvidde24.0mm
  • Blenderf/9
  • Lukker0.5s
  • Nei
  • AnnetI tillegg til et gråfilter brukte jeg et rødt filter for å få den blå himmelen mest mulig sort, og generelt øke kontrastene i bildet.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1044171} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Anders S. H.
Dete var flott. Ja, det er utfordringar med snø og sterk sol, men dette vart verkeleg fint i svart kvitt. Du har fått skikkeleg fint fram striktiren i skyggepartiet av fjellet. Du skal også ha stor takk for at du skriv litt om vurderingar ug utstyr du har nytta.
Jan Inge K.
Mektig fjell! Synes du har truffet bra med eksponeringen her..:-)
Jostein S.
Hei
IMPONERENDE
MESTERLIG UTFØRT
Jostein
Bjørnar P.
Storslått motiv som er meget godt eksponert. Snøen gløder, men har flott detaljgjengivelse. Gode detaljer i skygger også, og den mørke himmelen gir bildet ekstra "trøkk".
Litt usikker på hvorfor du valgte å bruke et gråfilter. Hva oppnådde du med det når motivet var stillestående, slik det ser ut her? Kontrastomfanget blir jo det samme om du sløyfer gråfilteret og øker lukkertida tilsvarende? Dersom du hadde brukt HDR-teknikk, hadde jeg vært mer med.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu