Ælva
.. er et begrep her i Fredrikstad, og innbyggere er stolte av elva, her den delen som heter Vesterelva tatt i fra Bjølstadjordet. Det er ikke uten grunn jeg tok bilde av akkurat denne delen her. Kvartalet med de store lyse betong flater, rett bak plastbåten med lyseblå snobberand i V2 skal nå rives og gjøre plass for enda et moderne bygg, à la det ytterst til høyre, høyt og bred, i glass, betong og stål. De gamle ærverdige husene lenger bakover, som har hatt elvesyn i all tid, kommer til å miste elve-nærheten. Dette er mitt lille protest-bidrag: http://twitter.com/WalterWalsch/status/712963066179272704
Større oppløsning her: http://www.fujifilmimages.com/gallery/3440/U3440I14588443....SEQ.0.jpg
Bildet inngår i albumet Mitt Fredrikstad - En rusletur gjennom byen, sett gjennom mine objektiver.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2016-03-24 15:38:50
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2016-03-24 19:25:04
    Versjon #3
Fotograf
Utstyr
  • FUJIFILM X-T10
  • Fujinon XF 23mm f/1.4 R
  • Brennvidde23.0mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/900s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1045706} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Avsluttet .
Ja. en utbygging som du refererer, er det all grunn til å protestere mot. Merkelig hvor liten forståelse mange har for verdien av å opprettholde vakre og gode bymiljøer. Slik sett er det fint at du dokumenterer det som faktisk finnes, og viser hvor fint det er, mens det ennå er tid. Med andre ord: en nydelig og troverdig og viktig miljøskildring i dette fine bildet, som for øvrig holder din vanlige kvalitet både hva angår lys, farger, detaljer og komposisjon. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Trygve B.
En nyttig og fin info om et aktuelt tema mange steder i landet. Bildene dine er som vanlig fint formidlet. Komposjon og farger sitter alltid godt hos deg.
Roar K.
Nå også som protestant mot moderne byutvikling.
Ja, det kan ofte gå litt vel langt.
Det klines opp et høyhus i glass og betong som fullstendig bryter med det ekstisterende.
Det virker ofte som om moderne arkitekter har sovet fullstendig i timen og ikke fått med seg at mennesker skal bo og ferdes i byrommet.
Jeg som ofte farter opp og ned langs Akerselva i Oslo har sett noe av det samme selv om det en del plasser har vært tatt hensyn til gammel bebyggelse så nytt har blitt bygget i noenlunde samme stil.
Når ulomskheten en dag står der kan du jo ta med deg bildene til Fredrikstad blad så de kan vise hvordan det så ut før for det har folk lett for å glemme.

Roar
Walter S.
Kjell Øyvind, Trygve og Roar:
Takk for omtale i kommentar og engasjement i saken "min". Det er jo fåfengt å protestere mot noe som har blitt vedtatt i kommunestyret, men greit å illustrere feilgrepet, for flest mulig!

Mvh,
Walter
Erik L.
Flott bidrag til samfunnsdebatten.
Imponert over hvordan du utnytter byens mange motiver og planlegger dem godt.
Stram komposisjon, lekkert teknisk med flotte fyldige farger.
mvh. Erik
Walter S.
Takk også for din kommentar, Erik!

Hyggelig at du synes motivene min (fra byen) ser ut til å være godt planlagt, men må dessverre tilstå at det ofte er tilfeldigheter som spiller med. Når lyset er interessant nok for meg, så bare bestemmer jeg hvilket kamera med hvilket objektiv jeg skal ta med meg, og legger avgårde - som oftest langs med elven fordi motivene der blir noe mere spennende enn ellers - og så bare bruker jeg min intuisjon til å "plukke motiver". Det er, som alltid, lyset og fargene som bestemmer hos meg av hva jeg skal ha med, med en liten baktanke om en lokal dokumentasjon, slik som dette området som har vært diskutert i massemedia p.g.a. dette kontroversielle nybygg som skal opp her.

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu