The Bridge (med surre-tekst attåt)
Eidsvoll.
Håndholdt
Dette er fra Eidsvoll, idag 26.03.2016. Bildene er håndholdt, da je itte gadd å drasse med stativ.
Jo altså i mangel på motiver og fint vær`\ andre dårlige unnskyldninger, tenkte je på Eidsvoll, igjen. Og ja, je vet de har sett noe derfra før, så je har nå prøvd å tenke annerledes med disse bildene. Je kom jo tross alt hjem med 130 bilder! Så etter å ha parkert kjerra( lukeparkert tilogmed) ble Eidsvoll i løpet av denne lørdagen utsatt for en noe vimsete "fotograf" med tvilsom gange. Jo je har gått, med pulsklokke og greier, ble pokker meg over 5 km. Så da har je jo vørri over begge bruene i Eidsvoll, den "ny-brua som er avbildet her var fin å gå over. MEN når je kom til den gamle, da sleit fotografen med nervene. Je hater å gå over vann på gamle planker som har sett sine bedre dager! Undertegnete ble nemlig litt skremt på sine yngre dager, også over Vorma, men da på den "gamle-gang brua" i Vormsund. Der var plankene så dårlig, så det var skikkelig husk i dem, når vi gikk over. En par steder så du rett ned i vannet. Det var en ekkel opplevelse, som je hadde glemt frem til nå i dag.
Ihvertfall var nå det morro lell, å dele litt surr med dere i tekstform også, itte bare med bilder.
Avslutningsvis kan je jo nevne at du trenger jo itte å lese slike kjedelige avhandlinger som dette. Men hvis du nå har gjort det, så fikk du med litt om historiene og turen som ligger bak disse bildene.
Hilsen Anders, landkrabbe.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2016-03-26 17:24:10
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 5D Mark III
  • EF24-105mm f/4L IS USM
  • Brennvidde24.0mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger96
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1045816} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Ingrid Milly L.
Fint beskrevet fototur med flott dialekt som jeg gjenkjenner. Hvor er den fra ?
Spesielt og litt interessant å studere bruenes underside og noe konstruksjon også.
Mvh. Ingrid Milly
Nils Christian S.
Flott komposisjon i bildet her ! Likte originalversjonen best! Morsom og informerende undertekst.
Ingen spøk å gå på et gammelt bruspenn høyt til værs med mer eller mindre råtne planker....ser solid ut "ny-brua" da!

Mvh
Nils Christian
Anders S.
Hei Ingrid Milly og Nils Christian!
Mange tusen takk for hyggelige tilbakemeldinger og god-ord!
De gleder ett fotohjerte!
Dialekten er jo fra skaustrøka, typisk for Nes og omeng. Jeg tar meg skikkelig sammen, både når jeg skriver og prater med andre. Har erfart at en del ikke er vant med skikkelig dialekt. Det er vel ikke så rart heller. Men så er jeg opptatt av at bygdespråkene med gamle ord og uttrykk skal få leve videre, derfor bruker je det ofte i både skrift og muntlig til daglig. Nasjonalromantisk som det så fint heter.
Får jo nevne at je sikkert har "overreagert" iforhold til disse plankene på gamle brua.
Men hva er det man itte gjør i dag, sånn ellers i samfunnet av overdrivelser, reklamer og mas-sjas.

Tusen takk igjen!
Hilsen Anders
Ingrid Milly L.
Alltid litt redd for å forsere bruer på Elverum jeg selv om de har god standard.
Jostein S.
Hei
Du har jo fått sving på sakene her Anders!
Flott sving og bue på brua
Teksten var også interessant. Så da har jeg fått med meg hele historien
Jostein
Anders S.
Tusen takk igjen Ingrid Milly for dine ord og tanker. Ja jeg skjønner deg godt!

Tusen takk Jostein for herlig omtale med "Sving i"!
Så artig at du leste teksten da. Jeg hadde det morsomt når jeg skrev, som vel når jeg jobbet med bilde i Lightroom.
Tusen takk igjen!
Hilsen Anders
Avsluttet .
Fint motiv, bruer er viktige og interessante elementer i vår felles infrastruktur som gjerne bør dokumenteres og vises fram også for folk som ikke er kjent på stedet. Derfor synes jeg det er prisverdig at du viser bilder av blant annet bruer og kraftledninger. Dessuten er bruer også interessante som fotomotiver i seg selv. I tillegg kan man alltids reflektere litt over symbolikk man kan knytte til bruer, noe med å knytte folk sammen, eller noen ganger kanskje det motsatte. Denne store og viktige brua har du her gjengitt på en utmerket måte med fint lys og fine farger, et bilde jeg liker veldig godt. vennlig hilsen Kjell Øyvind.
Anders S.
Hei Kjell Øyvind!
Mange tusen takk for en flott tilbakemelding! Jeg liker tankene og dine refleksjoner om bruer og hvordan de binder sammen mennesker, verdener. Jeg har fått opp øynene mine mer på infrastruktur og industri. Det er for meg veldig spennende. Var også å tok bilder av ett gammelt kraftverk i dag fra 1911, i tegelstein. Det blir også en bildeserie som jeg skal legge ut her, så fort jeg har fått jobbet med dem en stund. bilde nr. 1024088 Dette bilde er fra Bårlidalen, hvor jeg var i dag. Den gang var det mer vinter og snø. Nå var det mer fritt for snø og vinter, og landskapet er ikke så gjemt under snøen i dag, som det var sist gang jeg var der.
Tusen takk igjen!
Hilsen Anders
Hans Petter S.
Hei Anders!
Foretrekker V1, synes kompen er suveren der! Tar man seg litt tid og rusler litt rundt, så blir motivene spennende, noe du viser her! Liker teksten du legger ved, den er det litt snert i og den forteller om bildet!
Å finne nye motiver er ikke alltid like enkelt, ofte ender man opp på plasser man har vært utallige ganger før, men slik er det og flott ble det!
Geir K.
Flott komposisjon som gir stor dybde i bildet. Duse og fine farger.
Liker dette!

Geir
Anders S.
Hei Hans Petter og Geir!
Tusen takk for hyggelige tilbakemeldinger og deres betrakninger om både bilde og tekst!
Jeg finner det svært gledelig at dere er fornøyd med komposisjonen, da jeg selv syntes det var og er, vanskelig å komponere dette bilde. Har prøvd å tatt dette bilde mange ganger, uten å bli fornøyd. Nå måtte jeg prøve.
Tusen takk igjen!
Hilsen Anders
Roar K.
Er'em endelig ferdig oppi der nå da?
Har'kke vøri der på lang tid, men sist jeg kom den veien med buss så var det bare tullkjøring.
Her liker jeg begge versjonene med fint perspektiv fra stående under brua. Skulle jeg pirke så kunne det kanskje vært litt mer luft mellom linje og øvre venstre hjørne. Men det havner nok i pirkekassa.
... og en ting tel Anders - ta på flytevest neste gang du skal gå over den gammelbrua i tilfelle du detter gjennom og ned i ælva.

Roar
Anders S.
Hei Roar!
Tusen takk for hyggelig og artig tilbakemelding! Jo den linja ut i øvre venstre hjørne oppdaget jeg etterpå, det vil si nå i dag. Men her i skaustrøka har vi dårlig med strøm om dan, strømmen har gått har vi fått beskjed om. Men det er ingen av dem som vet hvor strømmen har gått hen. Så da sitter je her å prøver å taste på mobilen, mens je venter på at tia skal gå. Ut er det ett realt dritt vær, hvor behovet for en slik flytevest er alarmerende stort, hvis det itte slutter å regne.
Når det gjelder gamle brua, så har itte je tenkt meg over der med det fyste.
Hilsen Anders
Sissel Elisabeth H.
Stilfullt med gjentagende elementer under broen som buer seg så fint innover vann og terreng. Liker vinklingen og den gode dybdefølelsen. Flott!

Mvh,

Sissel Elisabeth
Anders S.
Hei Sissel Elisabeth!
Tusen hjertelig takk for meget hyggelig tilbakemelding!
Hyggelig å høre fra deg!
Hilsen Anders
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu