I mellom to broer
Eidsvoll. Håndholdt mellom trafikk og med livet som innsats.
Ja her er altså den gamle brua, for de av dere som har sett mitt tidligere bilde. bilde nr. 1045816
Disse bildene her har samme utgangspunkt, nemlig tatt fra den nye brua. Finner det vanskelig å beskjære dette bilde, for å få ett godt utsnitt og komp, har derfor forsket og prøvd en del. Derfor ble det nå tre versjoner denne gangen. Jeg liker jo svart hvitt mer og mer, så den måtte få bli med au.

Så da har jeg fått vært litt mer synlig her på dotten, nå i Påsken med fler bilder enn vanlig.
Det er snart hverdag igjen. Jeg gruer meg. Jeg blir sjuk av maset, stresset og jaget som setter sitt brennmerke på samfunnet og hverdagen. Og på en del mennesker, blant andre meg.
Stopp opp en gang i blant. Det trenger vel ikke å gå så fort, hver gang.
Med ønsker om alt godt til alle dere.
Anders
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2016-03-28 00:19:32
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2016-03-28 00:19:56
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2016-03-28 11:48:13
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2016-03-28 11:48:45
    Versjon #5
Utstyr
  • Canon EOS 5D Mark III
  • EF24-105mm f/4L IS USM
  • Brennvidde24.0mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger48
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1045893} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Avsluttet .
Fin gjengivelse av den gamle, jeg hadde nær sagt koselige, Sundbrua, fin miljøskildring hvor påskens gråvær blir et viktig element. Jeg synes den høye himmelen / skydekket gjør seg godt her fordi det er et element som klart bidrar til å gi opplevelsen av gråværet. I versjon 2 blir den gamle Sundbrua mindre framtredende, men komposisjonen med en klar forgrunn blir spesielt bra.
For øvrig deler jeg ditt syn på tidspress og stress i vårt samfunn. selv opplever jeg det som litt rart at jeg som gammel pensjonist synes jeg har det enda mer travelt enn jeg hadde som yrkesaktiv. Er det noe med tidsånden? vennlig hilsen Kjell Øyvind
Øyvind B.
Fint stemningsbilde med en ærlig og fin forhåndstekst. Jeg liker versjon 2 best. Synes at gjerdet på første broen skaper dybde i bilde og at detaljene bak neste bro-bebyggelse fortsatt er godt ivaretatt. Mvh Øyvind
Roar K.
Jeg forholder meg til de to første når jeg sier fjern 2/3 av himmelen så havner blikket på brua og ikke oppi skyene. I V2 holder det med halvering.
Nevner i den forbindelse at grunnregelen sier 1/3 av bildet til himmel. Men det blir jo utgangspunktet for så kommer det individuelle i hvert enkelt bilde.
Nå fikk du hvertfall noe å holde deg til når det gjelder beskjæring. Ikke for mye himmel og heller helst ikke blått over skyene for begge deler dreper lett dybdefølelsen i bildet.
Kan også nevne at hvis du hadde tatt en liten beskjæring nede slik at den hvite linja som skiller veien fra rekkverket skjæres av nedre ramme så ville det muligens økt spenningen som blir borte når du lar den gå ut på høyre ramme paralelt med nedre ramme.
Bare små ting du kan ta med deg videre når du skal beskjære bilder.
Nå kan du jo prøve deg fram på svarthvit'n sjøl.

Roar
Anders S.
Hei til dere tre kara!
Tusen takk for hyggelige tilbamelinger og ord om både bilde og mine tanker i tekstform. Ekstra flott å se at det er flere som er av samme oppfatning!

Roar; Tusen takk for innspill på beskjæring, meget lærerrikt. Jeg ville ha med disse bildene som er tatt fra brua, fordi derfra får jeg med mer av området og landskapet på begge sider. Fotomessig ett vanskelig og utfordrende sted å få til noe som er bra. Så nå har jeg forsket meg frem til enda to ny-versjoner, hvor jeg prøver å følge rådene dine. Har tatt to forskjellige kutt på himmelen, V4 har fått minst himmel iforhold til V5. Sett nå i ettertid, kunne jeg tatt litt til på V5. Men skitt au.

Tusen takk til dere igjen for meget hyggelige tilbakemeldinger!
Hilsen Anders
Hans Rich. A.
Bruer er fascinerende fotoobjekt. Ikke alltid like lett å komme skikkelig til. Men jeg synes du har kommet godt ut av det Anders. Jeg er mest glad i farger, så synes begge var severdige både med og uten beskjæringer.
Er ellers enig med deg i at vi dessverre lever i en hektisk hverdag hvor alt helst skulle ha vært gjort dagen før.
Mvh Hans Richard
Anders S.
Hei Hans Richard!
Jeg helt enig med deg at bruer er flotte foto motiver, skjønt det hadde vært enklere å ta bilder fra en båt. Men landkrabbe og skauing som je er, så har itte je båt.
Men tusen takk for hyggelig tilbakemelding! Hyggelig å høre fra deg!
Hilsen Anders
Jostein S.
Hei
Gamle broer er NYDELIGE byggverk
Gamle Nordsundbroa i Kristiansund var også et slikt byggverk, men den er forsvunnet
De har noe eget over seg slike gamle broer. Bra at en del ennå finnes
Fin dokumentasjon dette Anders
Josein
Anders S.
Hei Jostein!
Tusen takk for hyggelig tilbakemelding og ord! Ja det er noe eget med gamle bygg, bruer og andre konstruksjoner som har vært der noen år. De har nesten en egen personlighet.
Hyggelig å høre fra deg!
Hilsen Anders
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu