Henningsvær I og II
Jeg har for en tid siden lagt ut et bilde av samme fiskehjell, men da med fisk på. I natt var jeg en tur til der, men som dere ser var det ikke noe fisk. I stedet ble det dette bilde. Det ble ikke synkront på begge sider. Var vanskelig å se så godt i mørket. Jeg er også usikker på om fargestøyen er akseptabel.Jeg legger også ut en stående versjon.
Jeg vet det er vanskelig å få nordlysbilde som skiller seg ut. Om jeg har lyktes får andre vurdere.
Bildet inngår i albumet Vågan i Lofoten -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2016-04-07 17:26:32
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2016-04-08 20:22:25
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS 6D
  • EF17-40mm f/4L USM
  • Brennvidde17.0mm
  • Blenderf/4
  • Lukker30s
  • Nei
  • AnnetISO 3200, Raw, stativ.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1046576} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Walter S.
Fantastisk bilde, Hans. Det er nesten noe sakralt over det, antageligvis p.g.s. hjellene som ser ut som kirketak, og p.g.a. den stjernehimmelen med nordlys til.

Riktig flott naturfenomen som du har fanget. Dette r mer enn bare et nordlysbilde fordi du i tillegg har et motiv!

V2 blir garantert et postkort som tyske bobilturister kan sende hjem!

Mvh,
Walter
Arild T.
Et annerledes og utrolig flott nordlysbilde! Fiskehjell-katedral de lux. Flott med hvelvingen av de mange funklende stjernene fra det ytre rom i kontrast til de menneskeskapte lysene og bygningene som man ser i front her og på sidene. Imponerende bilde!!

Hilsen Arild
Øyvind H.
Jeg synes dette ble fint. Liker versjon 2 best, hjellens form passer best for den stående versjonen.Lyset på hjellen ble vakkert.
Mvh Øyvind H.
Hans Rich. A.
Tusen takk Walter, Arild og Øyvind for fine tilbakemeldinger.
Mvh Hans Richard
Eva D.
Hei Hans Rich.!
Ang. orginalen: Om du har lykkes? Til de grader! Det flotteste nordlysbildet jeg har sett! Men så er jeg også svak for blågrønne farger og stramme linjer! Liker også det flotte lyset som skinner på fiskehjellen. Forstår godt utfordringene med å få det synkront på begge sider. Men må du ha det synkront? Hva med å kutte ganske kraftig på høyresiden der den sjette liggende bjelken ovenfra møter den lange diagonale bjelken nr 2 i front? Da ville jeg samtidig ha kuttet toppen samme sted samt venstresiden rett til høyre for den ytterste sterke lykta. Ser ut for meg som om du får et like spenstig bilde og fiskehjellen og nordlyset kommer enda bedre fram! Da skal det bli omtrent kvadratisk noe jeg tror passer godt som brytning til fiskehjellen. Hadde vært moro å se en slik versjon også!
Men for all del, det er utrolig flott som det er!!
Vennlig hilsen
Eva
Avsluttet .
Fantastisk flott bilde. Flott motiv og suveren behandling av lyset. Jeg bemerker ikke minst strålene fra sol og reflekser av denne til venstre i bildet. Dette hadde vært et glimrende bilde også uten nordlys, men dette fantastiske naturfenomenet setter selvsagt en ekstra spiss på bildet. Virkelig imponerende, flott arbeid. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Jostein S.
Hei
Fantastisk GODT motiv
Spektakulært med stjernehimmelen som tak!
Flott visuell virkning
Jostein
Hans Petter S.
Det nærmer seg slutten på nordlyssesongen nå, jeg synes du gjør dette på en utmerket måte! Jeg tenker ikke på dette som et direkte nordlysbilde, nordlyset blir bare et viktig element i bildet ditt! Jeg foretrekker V1, like farger, lys og komp best der. Lysene til venstre tar selvfølgelig litt oppmerksomhet, men de er nå der og det er ikke noe å gjøre med. Dette kan du være veldig fornøyd med!!
Husker bildet du refererer til med fisk, det var også bra, men dette er bedre!
Øyvind B.
Kreativ ide Hans Rich. Blir "Arkitektur" og nordlys i et og samme bilde! Ser stjernene begynner å lage hale så godt du ikke gikk over 30s lukker. Dramatisk og flott! Mvh Øyvind
Hans Rich. A.
Mange mange takk til de siste kommentarene også.
Eva: Jeg er ikke helt sikker på hva du mente.
Øyvind: Ja, jeg holdt meg til 500-regelen.
Mvh Hans Richard
Jørn E.
flotte og orginale bilder begge to. versjon 2 drar meg litt mer mot himmelen, og er mer intesn, mens jeg synes orginalen fremstår som litt mer behagelig og velbalansert. Så jeg stemmer på orginalen her.
Roar K.
Holder en knepp og et par glansbilder på originalen her. At sidene ikke speiler hverandre helt gir kanskje bedre spenning i bildet for fullstendig symmetri blir vanskelig.
Flnt med stjernestrødd blå himmel og grønt nordlys.
Tørrfesken har vel dratt sørover og blitt bacalao.
Selv uten tørrfesk bør du være fornøyd med resultatet her.

Roar
Arvid O.
Hei Hans.
V2 med et kutt like over skyene ble stilig synes jeg.
Da får du et kvadratisk format med bare hjellene og det fantastiske lyset i bakgrunnen.
Men for all del ,ingenting å utsette verken på skarphet eller eksponering.
Godt jobba !
Arvid.
Hans Rich. A.
Mange takk Jørn, Roar og Arvid for gode tilbakemeldinger.
Skal se hva jeg får til etterhvert med de forslag som er kommet. Andre ting tar av min tid framover, så jeg blir bare sporadisk innom dotten framover en tid.
Mvh Hans Richard
Eva D.
Jeg beklager at jeg var uklar og prøver igjen: Bildet er som sagt supert, men det gjaldt utfordringen din mht synkronisitet/midtstilling. Kanskje det kan være noe å kutte så mye som 1/3 på høyreside, 1/6 av toppen og på venstre siden rett til høyre for den ytterste/sterkeste lykta. Da sitter du igjen med et kvadrat, tror jeg. Håper jeg var klarere nå:-))
Hans Rich. A.
Da har jeg lagt ut en versjon 3 etter forslag fra Eva Dølvik. Føler at dette absolutt var et godt forslag Eva. Det var kanskje noe i den duren du tenkte. Takk skal du ha!
Forresten, sier Bøstad deg noe?
Mvh Hans Richard
Eva D.
Takk for at du tar deg tid til å innfri mine ønsker :-) Men det var ikke helt slik, syns det er vikitig at du får med litt av lyskilden til venstre. Ønsket var at det minste lyset til venstre skulle være med. Og enda mer kutt på høyre side - enda 1/4 av 3. versjon. Og enda mer i toppen, litt over den første tverrbjelken. Da ender du opp med et kvadratisk bilde og mønet er langt til høyre :)) Ellers: Bøstad sier meg dessverre ingenting! Lykke til med mitt innviklede forslag:))
Sissel Kleivdal H.
Høystemt og vakkert...!
Takk for opplevelsen i bildet, med alle dets versjoner.

Sissel
Anders S.
Hei!
Storslått!
Mektig!
Praktfullt vakkert!
Mesterlig og meget imponerende! Her kan du være godt fornøyd!
Hilsen Anders
Eivind J.
Et annerledes himmelskue. Lysene nede til venstre tar kanskje vel mye oppmerksomhet, men gir til igjengjeld en flott glød stokkene.
Jeg ble liten under der :-) Bildet fanger en!

Mvh. Eivind
Sissel Kleivdal H.
Takk for vakkert -og sakralt øyeblikk i ditt bilde.
En opplevelse!

Sissel
Knut R.
Et veldig spennende motiv og bilde med fantastisk lyssetting! Meget effektfull kombinasjon.
Hans Rich. A.
Her har jeg glippet, men mange takk til dere siste også.
Mvh Hans Richard
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu