Et glass vann
Forsøk med et gammelt Legacy objektiv - Tamron 28mm f/2.8 BBAR Multi C fra 1978 (fra et Nikon Nikkormat FE) - satt på Fuji X-T10 med adapter i mellom. Samme test som: http://foto.no/i/1047138
Bildet inngår i albumet Utstyrstest: - Tester ut kamera / objektiv
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2016-04-17 16:57:03
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • FUJIFILM X-T10
  • Tamron 28mm f/2.8 BBAR Multi C
  • Brennvidde50.0mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/45s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1047167} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (2)
Roar K.
Nei, tenk så flaut å drekke bare vann.
Blanda med lit Whisky kan te' nød gå an
- og fargemessig kan det se ut som om det er nettopp det du har gjort.
Det Fujifilm huset ser da litt gammalmodig ut, men behøver jo ikke være det.
Hadde dissa poliohenda mine vært litt stødigere kunne jeg godt tenkt meg å kombinere diverse utstyr, både gammelt og nytt slik du gjør. Men jeg trenger høy hastighet gjerne ved hjelp av høy ISO og kamera innstilt på serie så kamera fikser resten. Derfor ender jeg ofte opp med to eksponeringer av hvert motiv uten at det spiller noen rolle. Jeg har kort med plass til flere tusen.

Roar
Walter S.
He-he!
Neida, skal'n sitte og jobbe med småting, så er det bedre med vann enn Whisky. den får vente til om kvelden...!

De sterke fargene på glasset kommer av vanlig glødepære-lys oven i fra og det blå er gjenskinn fra en kald og blå (i forhold til glødepære hvitbalansen) dataskjerm som står bak på glasset, med hvit bakgrunn på skjermen, noe som jo blir til kald hvit.

Jeg beholdt de sterke fargene fordi det distanserte glasset så godt fra bakgrunnen, som er tastaturet og skjermfoten.

Ja, Roar, man må jo bare innrette seg etter forholdene i livet, man har ikke noe valg. Og du klarer deg bedre enn mange andre her, med en utrolig allsidighet i bildene dine, og med ditt eget uttrykk!

Nå er jeg bare innom en fase her (som det heter så fint) hvor jeg utforsker mine Fuji-kameraene. Jeg prøver å gå litt i dybden, og ser hvordan andre og til dels gamle objektiver tegner på disse sensorene. Grunnen til at jeg konsekvent bruker gamle objektiver til det, er at jeg må bruke adapter mellom glass og kamerahus, og da funker bare de gamle som har manuell blender-ring med klikk-stop. Moderne kamera-styrte elektroniske blender kan ikke brukes fordi det ikke er kommunikasjon mellom glass og kamera. Har gjort det samme med mine MFT-kameraene og da jeg kjøpte Sony NEX, og har anskaffet meg en del gamle glass fra 60- 70- og 80-tallet til dette.

Mvh,
Walter


Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu