Perioder med sol, spredte byger.
John B ønsket i en bildekommentar i går seg bilder med "vår på". Lei av snø og kulde. Jeg tok utfordringen og ruslet til mitt testmotiv for å sjekke om mitt gammeldigitale kamera fortsatt kunne levere. Kamera fra 2002 og normalzoom fra 1993, tilsammen 2,450 kg. Så lenge kameraet fyrer vil det bli brukt!
Bildet inngår i albumet " Herregårdslandskapet i Rygge " - En bildevandring i Norges mest storslagne og gjennomførte herregårdslandskap. Den 13. sept. 2013 ble, - i middelalderen som nabogårder, seinere sammenslått som gods, - gårdene Værne Kloster (Johannitterkloster - som etterhvert utover i middelalderen helt eller delvis eide 186 gårder, så krongods og deretter herregård) og Huseby (Middelalders maktsentrum) fredet av Kongen i Statsråd. I dette store landbrukspregede rommet ligger det også fire naturreservater og et stort antall fornminner. Noen steinkast syd for Værne ligger Evje Herregaard med sitt noe mer beskjedne uttrykk. Denne gården inngår ikke i landskapsvernområdet med unntak av to reservater; bøkelunden Kajalunden og Vardåsen.
Utstyr
  • Canon EOS-1Ds
  • EF 28-70L USM
  • Brennvidde30.0mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/160s
  • Nei
  • AnnetRAW, ISO 125.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1047668} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Walter S.
Dynamisk komposisjon med den vel eksponerte grusveien i forgrunnen. Du har da fått med litt friskt grønt, da, Olav Bjarte - så det går riktig vei!

God dybdeskarphet helt fra 1 meter til traktoren som holder på med våronna. Fine jordfarger, sammen med grønt gress og en vakker blå himmel utgjør fargepaletten. Skyene som jager over landskapet forteller sitt tydelige språk.

Mvh,
Walter.
Harald N.
Godt komponert vårbilete med god dybde og fint lys.
mvh Harald
Arild T.
Overgang vinter til vår der våren har overtaket, kommer fint frem her. God lyssetting, skarpt med avstemte vårlige farver.

Hilsen Arild
Roar K.
Ja, men vær du gla' at du ikke sitter fast i snøslapset på E 18 sør i landet.
Riktig så fint utsnitt og komp dette.
Lys, skarphet, farger og detaljer er det lite og ingenting å si på.
Hvis jeg ikke bommer totalt så ser det ut som du har fått med deg en traktor igang med våronna også der langt inne i bildet til høyre.

Roar
Evelyn S.
Fin vårstemning her! De fine pløyde markene og med traktoren langt der borte, da kan man tenke seg allt som skal spire og gro der. Når det pløyes, (eller kanskje det sås allerede, siden redskapen er hevet), da lukter det vår. Fin komposisjon og dybdeskarphet.
Anders S.
Velkomponert og meget vakkert!
Fantastisk flott landskap som du får frem på en ypperlig måte!
Kjempe bra!
Hilsen Anders
Olav Bjarte K.
Tusen takk!
vh, -bj.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu