En skygge av seg selv
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2016-05-11 07:52:28
    Versjon #2
Utstyr
  • RICOH IMAGING COMPANY, LTD. GR II
  • GR LENS
  • Brennvidde18.3mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/200s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger85
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1048536} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Håkon B.
Enkelt, rent og et godt bilde. Fine gråtoner og en passende tittel. Tommel opp her Tore
Walter S.
Ser ut som "Vekteren" til Gjensidige som går bortover, spesielt på skyggen hans. Mangler bare "lansen" i høyre handa. Ser ut som en lanterne i venstre hånd (skyggen).

Et godt bilde med flott lys, men personlig så synes jeg at den lyse delen øverst, der hvor sola lyser opp blokka, tar unødig mye oppmerksomhet fra personen, som jeg opplever å være hovedobjekt.

Mvh,
Walter

P.S.: Kanskje du bør prøve å selge dette til markedsavdelingen i Gjensidige Forsikring?
Tore B.
Takk for gode tilbakemeldinger, Håkon og Walter!
Mvh
Tore
Øyvind B.
Fine s/h toner og god tittel. Suveren skyggekontrast på mannen der. Får prøve å være litt kritisk og da... Lurer på å ta inn høyre siden omtrent til neste tre. Blir da enda smalere høydeformat men personen blir mindre midtstilt. Personen lenger inn bidrar til dybdefølele i bildet. Som Walter nevnte kan du jo også ta eventuelt oppe samtidig. Likte bildet godt Tore. Mvh Øyvind
Tore B.
Hei Øyvind, skal prøve ut forslaget ditt ved anledning. Setter veldig pris på kritikk, innspill og deling av kunnskap :)
Mvh
Tore
Knut Georg F.
Fin effekt av den skarpe skyggen. Bakgrunnen blir noe dominerende. Ville nok gjort litt beskjæring og kanskje skapt litt mer fokus på personen og skyggen ved selektiv eksponeringsbehandling (juks?).
Mvh Knut
Øyvind H.
Stilfull og ren komposisjon,flott lys, liker utsnittet du har valgt.
Mvh Øyvind H.
Tore B.
Takk for tilbakemeldingene Knut og Øyvind H. Har laget en V2. Tusen takk for alle tips og tilbakemeldinger.
Mvh
Tore
Øyvind B.
Er jo selvfølgelig en smakssak dette Tore. Jeg synes v 2 ble veldig bra! Dynamisk med økt kontrast og hovedpersonen i fokus. Supert. Mvh Øyvind
Tore B.
Takk for det Øyvind.
Tore
Avsluttet .
Min opplevelse av bildet er i hovedsak positiv, også for så vidt angår versjon 1. Jeg synes nok også at det lyse partiet i øvre del av bildet er litt for lyst og med fordel kunne vært nedtonet en del. Jeg oppfatter bildet mer som en gjengivelse av et bymiljø, typisk kontormiljø fra modernismens tid, og at den ryggvendte personen egentlig ikke spiller en hovedrolle her. Han, med sin holdning og antrekk, bidrar mer til å styrke gjengivelsen av typisk forretningsdistrikt. Derfor synes jeg egentlig utsnittet i versjon blir litt for snevert. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Tore B.
Tusen takk for god tilbakemelding, Kjell Øyvind. Du beskriver akkurat hvordan jeg selv i utgangspunktet tenkte på bildet. At mann og omgivelser forsterker hverandre. Også syntes jeg det var litt interessant at skyggen hans avtegnet seg klarere enn han selv. Skal prøve å få dempet lyset i øverste del av bildet.
mvh
Tore
Avsluttet .
Jeg tillater meg å gi ytterligere en kommentar. Jeg ser et argument for å la det lyse partiet øverst være som det er: Det bidrar til å vise hvordan bymiljøer av denne type blir preget av sterke motsetninger mellom skygge og lys. Det er en nødvendig konsekvens av høy bebyggelse med til dels trange gateløp og gårdsrom. Det er kanskje ikke så galt at bilder gjenigir dette forholdet. Et annet poeng: personens antrekk og positur passer tidsmessig så godt med bygninger fra modernismens tid, det gir nesten et lite preg av nostalgi. Personlig må jeg innrømme at jeg har stor sans for modernismens arkitektur (og antrekk for den saks skyld). Uansett liker jeg bildet stadig bedre jo lenger jeg ser på det. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Tore B.
Tusen takk for det, Kjell Øyvind, jeg setter stor pris på de grundige og gode kommentarene dine! Ja, sterke kontraster i lys skygge, reflekser og gjenskinn i glass og stål osv. er en naturlig følge og en dramatisk og flott effekt av modernismens arkitektur. Enig i at mannen nærmest har en 50, 60 eller 70 tallsstil. Lurer på om mange ville protestert hvis jeg utga bildet for å være tatt i 1968? :)
Mvh
Tore
Henning S. P.
Rett og slett et veldig tøfft bilde hvor mannen er plassert helt perfekt inne i refleksjonen fra vinduet. Jeg likte dette veldig godt.

Henning
Tore B.
Hei Henning, kult at du likte det!
Hilsen Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu