Test: XF 23mm f/1.4 på tur (II)
En ny serie med bilder tatt i vinter (28 januar) som jeg tar opp nå for å redigere fordi jeg ikke hadde tid i januar. Felles for alle er at lysforholdene var meget krevende å eksponere i, med sterkt motlys fra lav sol, på grensen til utbrente steder på himmelen. Hadde jeg hatt med stativ, så ville jeg uten tvil tatt AE-Brackets med minst 1,5 EV i mellom og brukt HDR-metoden for å "temme" lyset. Men det hadde jeg ikke. Se også: http://foto.no/i/1049333
For en utrolig (dybde)skarphet dette objektiv har. Dette er tatt med f/5 som riktignok er midt i sweet-spot'en - men langt i fra det man tenker på når man vil hå stor dybdeskarphet til landskapsbilder hvor man vanligvis lander på rundt f/8. Til info, så var jeg nødt for å "blure" trærne og vant + stag i riggen på båten, mot lys himmel, for ikke å få artefakter når jeg skarpet opp bildet etter skaleringen. Større oppløsning i 1490x897 Pix = http://www.fujifilmimages.com/gallery/3440/U3440I14645155....SEQ.0.jpg
Bildet inngår i albumet Utstyrstest: - Tester ut kamera / objektiv
Fotograf
Utstyr
  • FUJIFILM X-T1
  • Fujinon XF 23mm f/1.4 R
  • Brennvidde23.0mm
  • Blenderf/5
  • Lukker1/400s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1049591} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Roar K.
Vanskelig å se ut av bildet at du har hatt vanskeligheter med lyset. Men så er da også lysmestring en av dine spesialiteter og kvaliteter.
Ikke mye å si på utsnitt og komp her. Tenkte litt på kutt innenfor den lyse veggen i høyrekanten, men ser at du da kommer i konflikt med pipa på nabohuset.

Så nå blir det vinterbilder framover nå da - som vi endelig trodde vi var ferdig med'n?

Roar
karin s.
Nydeligt walter, har du kvittet deg med all Nikon? Fine dype farger og eksepsjonelt lys, blir kanskje en Fuji igjen,hadde lyst på pro 2! Men synes den var litt stor og tung,tunge kamera er jeg ferdig med;) holder med DF,;)
Anders S.
Hei!
Nydelig vakkert med praktfullt lys! Det er tydelig at du mestrer krevende lysforhold på mesterlig vis!
Flotte farger av dette skjønne miljøet. Det må vel konkluderes med at testen var vellykket, ihvertfall slik jeg ser det!
Fuji kamera virker som ett knall flott kamera! Morsomt å følge med på dine tester!
Hilsen Anders
Walter S.
takk til Roar, Karin og Anders, for omtale i kommentar!

Mvh,
Walter
Avsluttet .
Vakkert!
Walter S.
Takk, Steiner! Du vet, dette er Fuji-kvalitet med et objektiv som er helt topp!

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu