Xoliswa
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger582
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_105013} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Eli L.

Her mangler du spontaniteten fra forige bilde! Dette ble vel litt for oppstilt og grått. Blitzen var ikke så pen, synd du har kutta hatten.
Lene H.

Takk! Mangla definitivt spontaniteten, men tenkte eg skulle få kritikk på bilder eg veit eg kan gjer noko med.
Dei spontane bildene mine vil alltid vere spontane, og samme kor mykje eg tenker teknikk, så funkar det best når eg ikkje gjer det.

PÅ desse oppstilte bildene derimot er forbedringspotensialet kjempestort, og eg har mykje større sjans til å aktivt gjere noko for å bli bedre, så ver HARDE med kritikken. Det er derfor dette er lagt ut :)

Når det er sagt, så syns eg augene henna er så vakre at dei gjer heile bilde. men er litt innhabil, for det er ei av mine beste venninner ;)

Uansett, takktakk ;)

- L


Kristoffer L.

Hei Lene -

Så søt modell du har!

Jeg klarer ikke å være hard med kritikken, for bildet er det du sier at det er, et spontant bilde for å fange inn en stemning som var der akkurat da. I forhold til det synes jeg resultatet er svært bra.

Men ettersom du snakker om forbedringspotensiale, kan jeg gi deg et par tips:

Blitz rett i ansiktet under slike forhold gir flatt lys (ofte røde øyne også), og kaster en hard slagskygge på veggen bak.

Jeg bruker blitz minst mulig, men hvis jeg må det i en slik situasjon, tar jeg med meg modellen lenger ut fra veggen (noe som kan være lurt uansett), peker blitzen opp i taket (hvis taket er hvitt, er det en fin reflektor som også sprer lyset mer), og tar så bildet.

For å få til dette med enkle midler, bør du ha et kamera med blitz-sko, og en blitz som du kan knekke i forskjelige vinkler. Den bør være ganske kraftig, for det går med mer lys når du kjører det opp i taket. Min har et ledetall på 36, det pleier å holde til det meste. Så må du også koble ut den eventuelle innebygde blitzen i kameraet, eller i verste fall sette svart tape over.

Det beste er å unngå blitz, og heller ta bildet i naturlig lys. Da får du i mye større grad hjelp av lyset til å modellere ansiktet.

Med uskarp bakgrunn vil modellen stå klarere fram i bildet. Med et vanlig 135-kamera vil et objektiv eller en zoom på mellom 85 og 105 mm gi deg kontroll over dette. (For digitalkameraer er det andre brennviddetall.)

Bruker du kortere brennvidde (normalobjektiv eller vidvinkel), og går tettere på for å fylle bilderammen, vil nesen bli for stor, og ørene for små. En kort tele (mellom 85 og 105 mm) vil gi ansiktet naturlige proporsjoner.

Jeg vet ikke om dette kan være til nytte, men prøv det gjerne ut. ;-)

- Kristoffer

Avsluttet .

Fantastisk modell, -utrolig symmetrisk ansikt. Du skriver at du er innhabil agd øynene hennes, fordi ho er ei av dine beste venner.. ..men du har rett uansett. Ho har nemlig et veldig godt glimt i øye. Vakkert! Du har klart å fange et veldig godt uttrykk. Bra!

Er derimot enig med EL agd det grå på bildet. Ligger et grått skjær over hele bildet, noe som skjemmer en del. Fargene blir ikke så friske som jeg tror de kanskje kunne vært..?

Det mangler også etter min mening noe ekstra. Selv om modellen er svært vakker hadde det gjort seg hvis ho hadde på seg en fargerik genser, eller noe som gjør det spesielt. Er ikke alltid modellen er ''nok'', uansett utseende. Skjønner du hva jeg ser etter?

Bakgrunnen er nøytral, noe som er et pluss, -men også den er alt for kjedelig. Den er bare hvit. Og utbrentheten på nesa hennes skjemmer også litt. Hmm.. Hard kritikk det her, men som sagt er det et godt bilde. Bare litt grått og tamt.

Lykke til videre med knipsinga. Syns svært mye av det du har gjort til nå er bra! :-)

_margrete_
Kristoffer L.

Ehh...

Du sa visst at bildet manglet spontanitet, og jeg kom i skade for å si at du hadde sagt det var spontant.

Her gikk det visst litt fort, beklager! ;-)
Tore U.

Enig med Eli her. Kommer for så vidt litt an på hva slags kamera du bruker, men ofte blir bildene mye bedre og stemnigsfulle hvis dun tyner ISO'en så langt det går samt prøver å være så stø på labben som mulig og bruke lengere lukker. Selv bruker jeg omtrent ikke blits, stort sett annet enn i dagslys for å fylle ut ventuellt når det er så mørkt at alt annet er umulig.

mvh
Tore
Lene H.

takktakk... Dette bilde har eg hovedsaklig lagt ut fordi eg ikkje er fornøgd med det sjølv. Jenta er vakker, men fargen er rar. Dette skjønnar eg ikkje kvifor, for resten av bildene på denne filmen hadde rette fargar. Takk for tips med blits, det har nok med den å gjere.

bakgrunn er kjedelig, fargen på kledene passar ikkje, og den type ting, men det er ting eg ser sjøl, men fortsatt blir glad for innspel på.
Det eg ikkje får til å stemme, og ikkje kan noko om, er nettopp dette med fargane, så tusen takk for alle tips på det! Setter veldig pris på det!!!

- L
Kristoffer L.

Lene,

18% grått!

Det er sannsynligvis nøkkelen her.

Lysmåleren i et kamera er kalibrert til å måle lyset ut fra en 18% grå overflate. Hvis lyset måles på deler av motivet som er lysere eller mørkere enn dette, vil lysmåleren prøve å gjøre det grått. Bildet vil da bli under- eller overeksponert.

Måles f.eks. lys som reflekteres fra en hvit bluse, vil lysmåleren tolke den som om den skulle være grå. Den antar at det hvite betyr at det kommer for mye lys, og vil gi beskjed til kameraet om å ''strupe'' blender eller lukker slik at det kommer mindre lys inn på filmen eller brikken. Resultatet er at slike bilder ofte blir for mørke (og at blusen blir for mørk også, tilsvarende grå i s/h). Løsningen vil vanligvis være å korrigere manuelt ved f.eks. å doble lukkertiden eller blenderåpningen (ett blendertrinn opp). Dette krever at kameraet gir deg slike muligheter. Hvis det ikke gjør det, kan du prøve å halvere ISO-settingen før du tar bildet, det vil virke på samme måte. (Husk å stille den tilbake igjen etterpå).

Omvendt - når lyset måles mot en mørk flate, vil lysmåleren måle den som om også den skulle være grå. Den tenker at den mørke flaten er undereksponert, og gir kameraet beskjed om å slippe inn mer lys. Den mørke flaten blir for lys (tilsvarende ''grå''), og resten av bildet også for lyst. Her er løsningen å korrigere ved f.eks. å halvere lukkertiden eller blenderåpningen (ett blendertrinn ned). Igjen krever dette at du har et kamera som tillater deg å gjøre dette. Hvis det ikke gjør det, kan du prøve å doble ISO-settingen før du tar bildet, det vil virke på samme måte. (Husk å stille den tilbake igjen etterpå).

Jeg vil tro at årsaken til at bildet ditt får feil fargetoner, er at lysmåleren har målt det lyset som reflekteres fra ansiktet. Den tror at huden er for mørk, og prøver å gjøre den lysere og ''grå''. Dermed blir hele bildet overeksponert.

En annen teknikk for å måle lys, er å anskaffe en 18% gråplate som du kan måle det mot. Den holder du ved siden av modellen/motivet, og måler lyset mot den. Dette vil ofte gi en mye bedre eksponering. Denne metoden krever også at kameraet er såpass manuelt at du i alle fall kan låse og holde på lysmålingen til bildet er tatt.

- Kristoffer

Mer info:

http://foto.no/cgi-bin/leksikon/vis_ord.cgi?id=298&or...20gr%C3%A5
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu