Easy way out
Av til er den lette veien ut som virker best, men det er ikke den riktige veien.
Utstyr
  • Nikon D3
  • 28.0-105.0 mm f/4.0-5.6
  • Brennvidde28.0mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/100s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger227
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1050442} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Anders S.
Om det er den rette vei eller en "Easy way out" har hverken du eller jeg noe svar på. Men kun det mennesket det gjelder og som eventuelt velger å avslutte livet sitt selv. Husk at det finnes ingen fasit-svar på livet. Du er sjefen i ditt liv og DU og KUN du, bestemmer hvilke valg du tar. Det er for mye dualitet og forhånbsbedømmelse av mennesker som velger å avslutte livet sitt. Vi aner ikke hva de har opplevd eller hvor tung eller enkel "veien\ valget" deres var.

Håper ikke jeg fornærmer deg med teksten og ordene mine. Men bilde ditt engasjerer meg og det påvirker meg i stor grad, blant annet i lysten til å ytre en mer nøytral holdning til team. Som er vanskelig å ta opp, både i tekst og bilde. Du skal ha skryt for at du fremhever dette emne, da det tross alt er mange som har opplevd dette. Og hvis ønsket ditt med dette bilde var å engasjere, så får du full score av meg.

Ønsker deg alt godt!

Hilsen Anders
Bjørnar F.
Jeg skjønner hvordan du har tenkt med tanke på tittelen, men jeg tviler sterkt på att folk som velger å ta livet sitt ser på det som en lettvint løsning. Med tanke på selve motivet så kunne jeg sett poenget om dette hadde vært ett "ekte" bilde (ett reportasje bilde) , men dette syns jeg fungerte dårlig. Jeg syns heller ikke det var noe særlig rent fototeknisk (kjedlig lys på modellen bl.a. hvor det ser ut til att du har brukt blitz.
Mvh Bjørnar
fehmi s.
Du må slette dette bilde tenker jeg!
Steinar Dahlen V.
Eit sterkt bilde Anders. At du hadde det i svart kvitt forsterka budskapet ditt. MEN Kunne kansje med fordel gjort det mørkare og fått dratt fram kontrastene synast det er litt lyst..

Er * ikkje * enig med fehmi sejdijaj om at du må slette det. Bildet belyser på din måte eit viktig emne.... Og burde bestå...
malc b.
Du har tydeligvis ingen personlig erfaring (heldigvis for deg) av noen du står nær og som har tatt sitt eget liv. Hadde du vært så uheldig, ville du aldri ha brukt den tittelen.
For de det gjelder, er ikke selvmord den enkel løsning, tvert imot, de som 'velger' denne løsningen er ofte så deprimert eller desperat at de ser på den som den eneste vei ut av den situasjon de befinner seg i.

Om bilde ditt burde fjernes, skal jeg ikke kommentere, da jeg vet ikke om det er i strid med foto.no's regler for hva er tillatt. Så vidt jeg kan se, så har ikke siten noen retningslinjer for hva er tillatt og ikke tillatt...

Tekniskmessig synes jegbildett kunne blitt gjort annerledes slik at det fremstår som mer dramatisk enn det gjøre.

Uansett, var så snill og bytt ut tittelen.
Anders S.
Malc Bernhard

Jeg hadde faktisk en venn som tok livet sitt i tiende klasse, så tittelen her jeg ikke tenkt til og endre.
Tore L.
Du har i alle fall greid og skape engasjement rundt et fototeknisk dårlig bilde.
Når det gjelder din argumentasjon om og beholde tittelen ,så forstår jeg like lite av det som av motivet.
Roar K.
At bildet er fototeknisk dårlig er jeg helt uenig i.
2 cm kutt til høyre og 1 cm til venstre så sitter det som et skudd for da vil du få gode diagonaler gjennom flata som skaper spenning - spesielt fordi de to store stammene som "galgen" er laget av vil komme en fra kortside og en fra langside.
Jeg tror jeg vet hva dette dreier seg om for jeg har vært der sjøl - bare en stakkars telefonsamtale fra å ta med meg hagla og gå i skauen på min femtiårsdag for snart 19 år siden.
Når man er i en slik situasjon så ser man i motsetning til kommentatorene her ingen annen utvei - alt er svart. Man tenker ikke at skjer det så er det ingen vei til bake.
Men når det er sagt så angrer ikke jeg en dag på den telefonsamtalen for snart 19 år siden.

Roar
Anders S.
Jeg syns også at bilde bør stå! Som nevnt før, du belyser ett emne som svært få ønsker å ta opp eller å snakke om. Åpenhet er viktig, og det skal du ha skryt for og for at du legger ut ett bilde med dette temaet.
Det trengs åpenhet rundt dette!

Kjempe bra at du har fått til litt engasjement her!

Hilsen Anders
Mona P.
Ser hva du forsøker å formidle, men jeg tror ikke på det.
Tenk kreativt, og forsøk å løse dette tema på en annen måte.

Når det gjelder teksten din, så er jo det din personlige mening.

Man skal tenke seg godt om når man skal forsøke å formidle et tema og tekst som dette. Det kan støte mange.

Mona
Nandor T.
Tore Løvholen, lite vits i å slenge ut "fototeknisk dårlig" uten å presisere hva du helt konkret mener. Det er lite konstruktiv kritikk, som ikke viser Anders hva DU MENER han har gjort feil og hva DU MENER burde vært annerledes, og gir ham ingen mulighet til å lære, tråkker kun ned motivasjonen hans, hvis han lar din kommentar gjøre inntrykk.
Jeg leser gjerne selv hvilke konkrete påpekelser du har å komme med, som ville forbedret bildet.

Jeg har hittil ikke sagt noe om hvordan jeg selv bedømmer bildet.
Pål M. S.
Et bilde som engasjerer og da er noe av meningene med det oppnådd.
Kan selvfølgelig se dette på flere måter, rent fototeknisk eller som et innlegg/meningsytring.
Som Mona er inne på, man skal tenke seg god om, men skjønner hva du prøver og sette lyset på.
Utrykket i bildet ville blitt mye sterkere med en annen komposisjon, for midtstillingen fungerer ikke helt her. Kunne også hatt et mørkere uttrykk for og understreke alvoret.
Når det gjelder teksten/tittelen, så synes jeg ikke den heller er "spot on". Ikke noe som er lett i slike tilfeller, og særlig ikke før en kommer så langt. Mørket er en tung bør å bære her i livet...
Du skal ha for forsøket og for og engasjere, men jeg ville løst det på en annen måte. Men det er nå meg da...
Vil gi en klapp på skuldra til Kneppen i samme slengen, for ærlige ord om tema.
Svein Gunnar J.
Hei. her tar du opp ett tema som tydelig engasjerer mange som det fremgår av antall kommentarer og ikke minst visninger. Synes et bilde som egasjerer så mye som dette skal bli stående. Du tar opp ett tema som er alvorlig og som taes opp oftere om ikke i dette forum men så i ander forum. Tittel på bildet kan sikkert diskuteres men teksten under titlen er godt at du har med.

Jeg må si meg enig med de som mener At bildet er fototeknisk dårlig men temaet du tar opp dekker delvis over det tekniske ved bildet. Har desverre fått erfare hva dette innebærer av sorg derfor begynner jeg å tenke på hva er det som har plaget denne unge mannen slik at han velger denne utveien, hvorfor klarer ikke samfunnet rundt han og fange opp at han sliter?

Må si meg enig med Malc Bernhard, personer som velger denne utveien har nok tatt mange runder med seg selv før det innser at dette er eneste og letteste veien ut. Selv om bildet nok ikke er teknisk godt gjennomført så skårer bildet høyt hos meg.

Mvh
Svein
Sissel Kleivdal H.
Et bilde -og et tema som engasjerer. Engasjerer gjør også tittelen. 'Du' (bildet) når frem. Det fototekniske aspektet er ikke da så viktig lenger. Det får ikke fokuset.
Jeg forstår bruk av tittelen. Hvordan disse ordene har befestet seg til tema som omhandler selvmord undrer meg.-
Vi er unike mennesker. Jeg velger derfor å tro at for enkelte kan det oppleves som/ eller bli/ en enkel vei 'ut' mens for andre er/var det ikke det enkleste valget.
Jeg har vært i samtale, på telefon, med mennesker som har selvmordstanker. Hva en leser i det som blir sagt gjør en ydmyk.
'Easy way out'? Ja -og nei.

Sissel
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu