Nettopp kjøpt 100mm f2,8 macro og prøvd meg litt i hagen. Synes det var et "artig" bekjentskap.
Utstyr
  • Pentax K-5
  • smc PENTAX-D FA 100mm F2.8 Macro
  • Brennvidde100.0mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/320s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1051244} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (2)
Harald N.
Velkommen på "Dotten" Gratulerer med makro. Moro å utforske detaljane i naturen. Fint bilete av humle og blom, ser fram til fleire makrobilete.
Mvh Harald
Bjørnar P.
Fint motiv. Makro av bevegelige motiv er noe av det vanskeligste du kan prøve deg på, så ikke forvent bare godkjente opptak. Dersom 10% er rimelig ok, bør du være fornøyd.
Et lite tips: Dybdeskarphet er viktig for makroopptak. En ting er at den er svært liten uansett blenderåpning, en annen sak er at bildet kan endre seg radikalt med ulike blenderåpning pga at bakgrunnen endrer karakter.
Når du ser gjennom søkeren ser du normalt bildet slik det vil bli på største blenderåpning. Dersom opptaket gjøres med liten blenderåpning, kan det som virket som en silkemyk bakgrunn plutselig bli rotete og påtrengende. Bruk nedblendingsknappen for å sjekke dette før opptak, dersom du har dette tilgjengelig. Hvis ikke, bør du sjekke dette umiddelbart etter opptak, slik at du slipper ubehagelige oppdagelser når bildet hentes fram på datamaskinen. Prøv også noen opptak med største blenderåpning. Fokusering blir MEGET kritisk, men bakgrunnen blir slik du ser den i søkeren. Det blir MANGE bokḿskudd, men når det klaffer, blir det ofte veldig bra.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu