To må man være ...
... og to skal det bli, ser det ut til (i V2). Et lite skråblikk på hva som rusler langs Strandpromenaden en lørdag kveld.
Bildet inngår i albumet Mitt Fredrikstad - En rusletur gjennom byen, sett gjennom mine objektiver.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2016-07-07 10:04:20
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2016-07-07 10:05:11
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2016-07-07 10:10:15
    Versjon #4
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D5300
  • Nikon Nikon AF-S Nikkor 85mm f/1.8G
  • Brennvidde85.0mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/400s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1051770} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Knut N.
Flott at verden "går" videre :o) farger og skarphet helt i tråd med deg som vanlig!
Walter S.
Takk for kommentar, Knut!

Mvh,
Walter
Avsluttet .
Flott serie, interessant motiv, godt observert, fin komposisjon og som vanlig fra din side er lys og farger og detaljrikdom meget bra. Jeg tillater meg et lite spørsmål: Når du lar enkeltpersoner fremtre så klart og direkte i bildene, innhenter du deres tillatelse til fotografering / publisering? vennlig hilsen Kjell Øyvind
Walter S.
Hei, Kjell Øyvind, og takk for din kommenter!

- Når det gjelder bilder av identifiserbare personer så er det alltid et dilemma. Jeg innhenter aldri, eller meget sjeldent, tillatelse på slike "reportasje-aktige" bilder. Vi kan gå gjennom alle 4 versjoner:

- V1 er ikke noe problem. Hovedpersonene - de to foran - er fotografert bakfra - resten er uskarpt.

- i V2 er det det to unge som kan identifiseres. Jeg har min egen "regel" som sier at i offentlig rom (som dette her er) bør det være 5 eller flere personer som man kan ansiktet på - da gjelder ikke begrensningen om å spørre om lov. Dessuten FYLLER ikke akkurat det to unge hele billedrammen, men er bare en liten del av selve motivet. Hadde de fylt f. eks. mer enn 50% av billedflaten så måtte jeg nok ha innhente tillatelse.

- V3 har ikke noe problematisk i så henseende. Alle personer er tatt på avstand

- V4 er igjen et bilde i offentlig rom hvor det befinner seg 10 personer og hovedfokus - eller 75% av billedflaten - er selve brygga med flagg - altså miljøet rundt.

- Det som er viktigst (for meg): PERSONENE er ikke hovedmotivet, men er en del av det totale motivet som er et bylandskap med mennesker i.

Mitt hovedpoeng er: jeg tar bilder av mennesker i bymiljø og ikke av menneskene selv. Sålenge personene fyller mindre enn 50% av flaten så anser jeg det som greit.

Jeg har ett grensetilfelle her: http://foto.no/i/1051320
- hvor jeg etter at jeg tok dette bildet, nevnte for de tre blide damer, noe sånt som at: "Se der, det gjorde jo ikke vondt" - hvorpå de lo og bekreftet påstanden med "Neida, det gikk bra!" - som jeg tok som en bekreftelse at de ikke hadde noe i mot.

Mvh,
Walter

P.S.: Jeg er ikke jurist og har ikke terpet disse reglene. Dette er bare noe jeg føler meg komfortabelt med.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu