Hvor mye kan man tillate seg ...
egentlig, før det blir uakseptabelt? Her gikk jeg med vilje "over streken" og skøyt rett inn i den sterke kveldsol sist lørdags kveld - uten hensyn til eventuelle flares, tap av kontrast og overeksponert bilde - for å fremtvinge et noe annerledes bilde. Dette er bare en test for å lodde meninger...
;-)
Bildet inngår i albumet Mitt Fredrikstad - En rusletur gjennom byen, sett gjennom mine objektiver.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2016-07-08 09:51:05
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • FUJIFILM X-E2
  • Fujinon XF 18-55mm f/2.8-4 R LM OIS
  • Brennvidde18.0mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/500s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1051812} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Avsluttet .
Jeg må innrømme at jeg hadde visse problemer med å forstå spørsmålet ditt før jeg leste underteksten. Først og fremst festet jeg meg ved at dette var en fremragende gjengivelse av et livlig bymiljø / havnemiljø en kveldsstund med svært fin komposisjon / utsnitt og fine detaljer. Skyggene fra personene som går fra fotografen, bidrar til den fine komposisjonen. Under slike forhold er det vel ikke til å unngå at man får noen reflekser med litt skarpt lys her og det, men sett i sammenheng med bildets tema virker det for meg helt greit. Jeg opplever tidvis at foto blir et spørsmål om prioriteringer og dilemmaer, og at man noen ganger må akseptere problematiske forhold for å kunne fange interssante motiver når de faktisk er der. Sagt med andre ord ligger dette langt innenfor hva man kan "tillate seg", det ble tvert i mot et utmerket bilde med meget høy kommunikasjonsverdi slik jeg ser det. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Jon Tore J.
Vakker sommerdag i plankebyen dette her Walter, men ikke mange halvliterær å skue. Flott gjengitt miljø fra en ettermiddag på havna.
Mvh
Jon Tore
Walter S.
Takk for omtal, Kjell Øyvind og Jon Tore!

@ Kjell Øyvind: Jeg bare prøver å finne "grensen" for hva andre fotografer anser som 'utbrent og ikke egnet' fordi jeg selv har hatt (hittil) litt urealistiske hard krav til meg selv om aldri å tillate meg en eneste utbrent piksel. Jeg har vært alt for opptatt av å levere perfeksjon uten "feil" - noe som har holdt meg igjen, på en måte, til å IKKE ta slike bilder fordi de på forhånd er "dømt" til å bli uegnet å legge ut.

Det samme gjelder vel overstråling med linse-reflekser som "skjemmer" i bildet. Har det vært flares hos meg så la jeg det ikke ut (selvsensur). Men, hvis man ser på anerkjente fotografer ute i verden så bruker mange slik "flaring" med vilje, ofte i bryllups- og modell-bilder har jeg lagt merke til.

Derfor denne lille "testen" av hva mine foto-kollegaer her på Dotten mener om det. Det er en liten befrielse (for meg) å slippe litt av denne strenge selvsensuren - håper ikke at dette høres dumt ut.

Mvh,
Walter

P.S.: Har lagt ut et bilde til i V2 hvor både utbrentheten og flaringen er enda større tilstede.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu