Flaggermus på notepapiret.

Tia har gått,
klokka har slått
og mange har dratt fra dotten.

Dette bildet ble første gang presentert i juni 2007.
Som innledningen min sier har mange fra den gang forsvunnet mens nye har kommet til. En tid var det mye tull her og bildene ble borte en stund før de kom tilbake og da noen ganger i to eksemplarer så jeg har bilder som har forskjellig antall kommentarer da de ligger inne som dubletter.
Dette hadde ingen dublett, men jeg valgte en reprise likevel.
Mange liker ikke flaggermus. Men det er fasinerende dyr. Dette er ikke av de største som ofte kalles flygende hunder og som jeg i fruktsesongen kunne se komme flygende i flokker for å slå seg ned i toppen på husvertens store mangotre for å holde fest på mango som hang så høyt at han likevel ikke ville få tak i dem.
Noen ganger kunne en mindre instektetende art komme susende innunder balkongtaket og smelle i veggen der den tok et insekt før den forsvant ut igjen. En gang hadde jeg en slik inne som fløy rundt og rundt takvifta. Først trodde jeg det var en fugl før jeg oppdaget at det var flaggermus. Jeg brukte et håndkle å slå etter den for å få den til å endre retning og finne døra hvilket den etterhvert gjorde.
Den som henger her har dratt inn i evigheten - fred være med den. Det hender de henger seg i strømledningene for å sove, men da hender det også at de berører to ledninger på en gang og da er det slutt. Så slike flere ganger og har faktisk en til også i arkivet, men den er mindre.

http://WWW.pbase.com/kneppen
Utstyr
  • Canon EOS 300D DIGITAL
  • Canon EF 28-300mm f/3.5-5.6 L IS USM
  • Brennvidde185.0mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/320s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1052292} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Trygve B.
Artig, jeg vet ikke helt hva det er. Kan det være flaggermus. Uansett fint fotografert med motiv klart i fokus og linjene som skaper en linjeføring i bildet.
Roar K.
Litt vel tidlig ute, Trygve.
Du fikke ikke med deg tittel og tekst.

Roar
Anders S.
Ett portrett av døden, den ser ganske død ut, der den henger. Jeg har sett flaggermus mange ganger, men har aldri sett en som er såpass stor som denne.
Ja det er nok blitt mange borte fra dotten, det rare med det er at flere av dem fortsatt har beholdt kontoen sin her, med alt av bilder. Jeg har sett på flere av dem, mange flinke også. Syns det er synd at dem ikke er aktive brukere lengere, men det er kanskje ett snev av håp, da profilene til mange av dem består fortsatt og ikke er slettet.

Hilsen Anders
Øyvind H.
En flott dokumentasjon, interessant aa lese om flaggermusenes liv. Fint grafisk uttrykk, god komposisjon. Og jeg sier som Inger Hagerup: "Men er det noen som forstaar, hvordan den kan faa sove naar den henger etter tärne" Her er det riktignok de evige jaktmarker som er aktuell.
Mvh Öyvind H.
Avsluttet .
Henger meg på Øyvinds kommentar.
Som barn så jeg noen ganger fugl som ble grillet i ledningene som hang over jernbanelinjen. Det var et voldsomt gnistregn – det har det nok vært her også.
Øystein
Avsluttet .
Stakkars!
Men bildet er jo imponerende skarpt og fint ellers! :)
Ragnar S.
Et pussig fenomen at den fortsatt henger der, på en måte til pynt eller til skrekk og advarsel. Et godt bilde og dokumentasjon er dette. Men for å ha sagt det, flaggermus er ikke mitt favoritt pattedyr.

Mvh Ragnar S
Evelyn S.
Artig tittel. Er det en G-nøkkel mon tro?
Arild T.
Kreativ og fin komposisjon av et av en av våre mest myteomspunnede dyr!

Hilsen Arild
Øyvind B.
Endel greske instrumenter har tre strenger. A-D-G. Her slår den i mine øyne en hel akkord men mulig ikke helt stemt. Litt absurd men engasjerende bilde.
Mvh Øyvind
Roar K.
Siden du nevner tre strenger så har jo også den russiske balalaikaen også bare tre strenger.

Roar
Øyvind B.
Stemmer Roar. Jeg spiller Cretan Lyra og det slo meg med en gang...Treffende tittel
Mvh Øyvind
Roar K.
Takker så mye for kommentarer.

Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu