Home
Ei lita rød stue står forlatt, bare minner er igjen. Spor av folk og fe som engang var, sikkert med en katt også.
Denne plassen ligger i utkanten av skauen og er i mine øyne en perle. Det er trist å se huset forlatt.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2016-08-01 00:04:44
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2016-08-01 00:05:19
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS 5D Mark III
  • EF24-105mm f/4L IS USM
  • Brennvidde24.0mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/80s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger76
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1053176} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Avsluttet .
Godt observert, fint dokumentert med hensyn til lys og farger som også bidrar til den spesielle stemningen rundt et slikt forfallent hus, Det er interessant å lese teksten din, også. Her er nok et bilde med incentiv til betrakteren om å la tanker og minner få løpe. En tanke som stadig slår meg når jeg slike bygninger: En gang for mange år siden var dette nytt, antakelig bygget av arbeidsfolk med svært begrensede ressurser til materialer og utstyr. Her har kanskje vært en del timer dugnad mellom slekt og venner. En gang har sannsynligvis byggherren med venner og familie stått rundt huset og konstatert at nå er det ferdig, nå kan vi være fornøyd, vi har gjort en fin jobb og kan glede oss over å flytte inn i et nytt og eget hjem, trolig et hjem for arbeidsfolk som ikke kunne kreve noe større og finere, men som var fornøyd og lettet over at huset endelig var ferdig. Jeg synes så tydelig jeg ser en slik scene for meg, og da blir det på en måte enda mer vemodig å se hvordan et slikt hus står i dag. Da var altså et lite bidrag til tankespinn fra min side, mange andre tankeretninger kan vi også dra ut fra et slikt fint bilde. Veldig bra fotoarbeid. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Øyvind B.
Flotte bilder der original og v2 gir litt forskjellige utrykk som underbygger tanker om svunnen tid. Teksten din gir en fin inngang som ytterligere blir forsterket med Kjell Øyvinds flotte tankespinn.
Mvh Øyvind
Roar K.
Det finnes vel ikke noe tall på hvor mange slike som ligger forlatt rundt om.
Sjøl har jeg laga en serie på gamle gårder og hus rundt Braskereidfoss i Solør og ved Austmarka nær svenskegrensa et par mil fra Kongsvinger.
Du finner det her
http://www.pbase.com/kneppen/old_farms_in_norway_1
og her
http://www.pbase.com/kneppen/old_farms_in_norway_2
hvis du er interessert?
Serien inneholder både fra flytta og gårder i fortsatt drift.
Her har folk levd og virka antagelig gjennom generasjoner. Mangel på arbeid kombinert med små plasser som det ikke gikk an å leve av fikk folk til å bryte opp. Boplikten har også gjort sitt til at plassene ligger brakk, mens jorda har gått som tilleggsjord til nærmeste gård mens hus og uthus bare forfaller. Jeg har vært innom en del slike plasser.
Noen småbruk ville nok fortsatt vært i bruk og holdt levende som landsteder eller hytter om det ikke var for boplikten og den enda nyere loven som jeg mener har dukket opp etterhvert at det ikke lenger er nok å være oppvokst på gård for å overta og drive videre. Man må ha agronomutdannelse også.
Her kunne kanskje serien vært enda større, men kanskje var døra låst? Men det går jo an å eksponere gjennom vinduer også.
Nå klager man på at landet gror igjen, men politikerne har jo sjøl skylda og undskylder seg med at det er for å hindre bl.a. utlendinger for å kjøpe opp. Men hvilken utlending er interessert i å inverstere penger i en liten forfallen plass som dette?
Noen ungdommer har jo kjøpt slike plasser og forsøkt seg med katt og kaniner og litt grønnsakdyrking etc. Men i svært få tilfeller overlevde bonderomantikk ideen i lengre tid. Det var jo ikke liv laga.

Roar
Ragnar S.
Igjen et fint natur- og dokumentasjonsbilde om tider som har vært. Fin tekst både fra deg. Kjell Øyvind og Roar.

Mvh Ragnar S
Arild T.
God dokumentasjon av en forlatt gård, der forfallet har satt inn for fullt. Vemodig. Liker teksten du har skrevet som også blir komplettert så fint av Kjell Øyvind og Roar.

Hilsen Arild
Walter S.
Originalen er den som står frem som mest harmonisk i komposisjon og "realistisk" i forhold til temaet du tar opp (litt røff i kanten), selv om V2 er en verdig "Runner Up" med sine slake jorder bortover.

Mvh,
Walter
Vidar Magnus J.
Vemodig og trist stemning, men en spennende motiv. Fine enger og jorder omkranser huset, går for orginalen og V2 her.
Trygve B.
Enig, men du formidler tre fine versjoner av denne hytten. Slike bilder setter tankene i sving hos en betrakter. Lys og komposisjon er utmerket her. Jeg har bare godord å si om disse 3 bildene.
Hans Rich. A.
Fin dokumentasjon på et forlatt og et for meg flott småhus fra svunnen tid. Synd, fordi det ser ut for å være en idyllisk plass, og det har du fått fram i alle tre versjonene.
Mvh Hans Richard
Anders S.
Stor takk til alle dere for meget hyggelige tilbakemeldinger! Utrolig hyggelig å høre fra hver enkelt av dere! Setter stor pris på at dere skriver noen ord, og at bildeserien engasjerer er høyest gledelig og inspirerende! TUSEN TAKK!

Hei Kjell Øyvind! Tusen takk for dine flotte tanker og refleksjoner om denne serien og plassen her. Jeg liker tankene dine meget godt, det er akkurat slik jeg føler det sjøl, når jeg ofte besøker gamle plasser som dette. Jo husa var nye engang med folk og familie som skapte sin hverdag og liv der. Her hadde de sine drømmer og hyggekvelder med god kaffi med no atått.
Takker for tankespinnet ditt, veldig flotte ord å lese!

Hei Roar! Tusen takk for dine ord og refleksjoner om denne plassen og andre plasser. Jeg deler dem så absolutt med deg! Joda jeg har sett på bildene dine og seriene dine, du verden der var det utrolig mye spennende! Tusen takk for linken. Skal nevnes at je har vørri innom der før, men je har jo itte fått med meg alle enda. Skal også legge til at je sjøl holder på med å pusse opp en gammel plass, lite småbruk med tilhørende jord som er i drift i dag. Det er forferdelig mye arbe og det er dyrt. Men je kunne itte tenkt meg no annet hus eller plass å bo, bortsett fra Nord Norge. Derfor er slike plasser og bruk som detta noe som rører ved meg. De er jo så idylliske og flotte, og det er trist at mange av dem idag står forlatt. Må jo legge til at man skal ha umettelige mengder med pågangsmot og evner til å tenke og være positiv før man gir seg i kaste med å pusse opp en slik plass. Je vet hva je snakker om, det tar tid men du verden og bra det blir!

Hilsen Anders
Evelyn S.
Flotte bilder, der jeg faller mest for originalen. Flott behandlet, fint landskap og miljø. Seeren står litt på avstand fra huset, som forsterker stemningen med noe som er litt forlatt. Men huset har fortsatt sjarm, og verdighet. Nydelig!
Anders S.
Tusen takk Evelyn for flott tilbakemelding fra deg! Veldig hyggelig å høre fra deg!

Hilsen Anders
Jostein S.
Hei
FLOTT motiv
Noe sånn malerisk over dette
Alltid spennende med slike plasser der det det har bodd folk før
Fine spor tilbake i tid. Vi trenger slike bilder

Jostein
Anders S.
Tusen hjertelig takk Jostein for flotte ord om bilde! Jeg er enig med deg, vi trenger slik bilder, slik at disse plassene kan huskes for ettertiden!

Hilsen Anders
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu