Benjamin..
Skomakerenes barn har ikke sko er et kjent uttrykk. Litt sånn er det dessverre med min fotografering, er ikke flink til å ta bilder av "hverdagssituasjoner" med egen familie. For meg er det å ta bilder sterkt knyttet opp mot å gjøre noe kunstnerisk (eller følelsen av å gjøre det, selv om det ikke er det). Men her har jeg ihvertfall fått min egen sønn i mitt hjemmestudio, og det er ihvertfall noe;).
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2016-08-09 16:44:07
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D800
  • 85.0 mm f/1.4
  • Brennvidde85.0mm
  • Blenderf/1.4
  • Lukker1/100s
  • Nei
  • AnnetHar problemer med den ene blitsen til studioet mitt, og er enn så lenge tvunget til å ta bilder kun med en blits.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1053709} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Bjørnar P.
At den ene blitzen ikke fungerer, vises ved at det er en hard skygge ved nesen. Du kunne lettet opp skyggen under opptak ved å bruke en reflektor. Kanskje har du et gammelt lysbildelerret gjemt bort et sted? Slike egner seg godt som reflektor, ikke minst fordi de står på egne bein. Dersom du har en assistent, kan en stor hvit plate også gjøre nytten. Ha reflektoren på tett opp til ansiktet som mulig uten å komme med på bildet. Da blir refleksjonen størst og lyset mykest.
Et annet alternativ er å bruke dagslyset som supplement til blitzen.
Fred Åge H.
Bjørnar; takk for kommentar! Men må få lov til å komme med følgende tilleggsopplysninger: Jeg har reflektor. Jeg bruker ganske mye tid på forberedelser før jeg tar studiobilder, og studerer andre fotografers arbeid før jeg begynner å fotografere. Sammen med den jeg portretterer viser jeg ofte fram disse arbeidene som jeg har lastet ned i et eget album, slik at vi er enige om hvilket uttrykk som er ønskelig. Særlig Pinterest er et fantastisk medium for å få slik inspirasjon. Det er altså ikke slik at jeg er misfornøyd med bildet over, pga at jeg mangler et lys. Det betyr bare at jeg jobber på en annen måte, med det lyset jeg har. Det er utrolig mange flotte bilder (slik jeg ser det) som er tatt med en eneste blits, hvor meningen er å skape kontraster og harde skygger. På dette bildet var jeg aldeles ikke ute etter å fjerne skyggen ved nesen, eller lyse opp håret på venstresiden. Tvert imot så er dette forsterket i etterarbeidet som er gjort i PS. Dersom jeg hadde vært misfornøyd med bildet hadde jeg ikke lagt det ut på Foto.no, men det betyr likevel ikke at bildet kunne vært bedre på andre måter! Men skyggene var ment å være der! For å vise et annet bilde jeg tok bare noen strakser senere, så brukte jeg en ekstern blits med softboks for å viske bort denne gangen uønskede skygger. Dette bildet tok jeg ute av en venn av Benjamin, som også er konfirmant. Legg merke til at handa har skygger, men ikke ansiktet. Hadde jeg ikke brukt softboksen så hadde også ansiktet fått skygger. Jeg kunne brukt reflektoren til å oppnå noe av det samme resultatet, men ekstern blits med softboks er perfekt. Den kan stå på stativ også (det er ikke en blits du trenger ekstra batteri til, bare den som egentlig kan stå på kameraet), så slipper jeg assistent, som jeg ellers må ha. Så noen ganger passer det med skygger i ansiktet, andre ganger ikke. Personlig liker jeg svært godt den typen bilder som det som er hovedbildet mitt, det appellerer i hvert fall til mitt fotografhjerte;)!
Jon Tore J.
Som portrettfotograf likter jeg denne oppsettingen.
Jeg ville kanskje ha jobbet litt med hardheten på modellens venstre side, men portrettet kan jeg akseptere om du hadde vært lærling med meg som mester.
Mvh
Jon Tore
Arild T.
Liker dette portrettet, spesielt originalen!

Hilsen Arild
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu