Havørn i Sola
Møtte en av de største havørnan æ har sett langs kysten på tur fra jobb i forrige uke !
I bilen hadde æ kamera og telezoomen så æ stoppa med en gang og gikk ut for å se ;)
Heldig ! Heldig me å ha me kamera på jobb for så å se en av de største havørnan æ noen gang har sett i Bodø !

Den satt på en holme ved kysten. Parkerte for så å gå gjennom høyt gress for å komme innafor rekkevidde. I det æ gikk gjennom gresset så knakk æ noen kvista og holdt på å gå på tryne, når æ så opp så hadde den letta og va borte. Tenkte på å gå tilbake til bilen, men hadde ikke noe å tape på å gå rundt hjørnet for å se ettter havørna.
Der kommer den mot mæ som en silluett i sollyset, den kom nærmere og nærmere. Sirklet over mæ et par ganga, i en perfekt vinkel i forhold til sollyset !

E veldig fornøyd me min nye Nikkor 200-500mm F5,6E VR den gjør jobben !
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2016-08-14 17:01:31
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D4
  • 200.0-500.0 mm f/5.6
  • Brennvidde500.0mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/1000s
  • Nei
  • AnnetFlaks flaks og megaflaks ! Vel den tekniske teknikken var tilstede ;)
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1053995} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Roar K.
Her ble jeg litt nysgjerrig om denne kunne tåle litt mer skarphet - og det gjorde den.
Det første klikket hentet fram fjærdrakta litt mer. Det neste ble litt mye, men holdt å redusere med fade (uttoning) ned til 50%.
Flott fluktbilde, men spenningen ville antagelig blitt enda bedre om vingespennet ikke hadde gått diagonalt mellom hjørnene, men ut på rammene - best er nok mellom kortramme og langramme.

Roar
Sindre Andre H.
Vel bilde e godt skarpt på min PC. Ikke bare dette men flere bilda æ har lasta opp her på foto.no føle æ e litt uskarp i forhold til utgangspunktet.
Gunnar F.
Jeg kjenner meg igjen i beskrivelsen din av å fange havørn i flukt. Jeg har også en del slike bilder. Det krever litt mer enn de som bruker båt og fisk ;-) Jeg deler også din erfaring med skarpheten hjemme på PC kontra foto.no. I det siste har jeg skarpet litt ekstra opp før jeg har lagt inn bildene og det har hjulpet. Ang. diagonal og vingespenn er jeg enig med Roar. Jeg glemte nesten å fortelle deg at det ble et flott fluktbilde. Jeg bruker mye radial filter i LR til selektiv oppskarping.
Mvh Gunnar
Bjørnar P.
Godt bilde med fin timing og pent lys.
Ang. manglende skarphet på web-bilder kontra originalen i full størrelse, så er det enkelt å fikse.
Bildet mister skarphet under nedskaleringa til web-størrelse, og dette må kompenseres. Dette må gjøres ETTER nedskaleringa. Skaler ned bildet, åpne det i 100% visning og DERETTER skarpe det opp. Verdiene for oppskarping blir noe annet enn ved oppskarping av orignalen. Typiske verdier for radius er i området 0,5-0,8. Mengde får en prøve seg frem til. Det kan variere mye fra bilde til bilde.
Skarpheten på web-bildet bør da bli den samme som på originalen.
Sissel Kleivdal H.
Et mektig, flott,syn...!
Supert resultat - fra heldige Omstendigheter.

Sissel
Sindre Andre H.
Tusen takk Gunnar og Bjørnar !
Æ ska øke skarpheten noe uten å redusere litt av støyet som følger med, siden det da ser dårligere ut på min pc skjerm. Bjørnar vet ikke helt ka du mene me endring av radius på skarpheten, koffor lavere enn 1 ? Når æ har lagret bilder og ønsket økt skarphet så har æ hatt fra 1,2-2 en plass. Men mene du at æ ska lagre dette bildet nu for så å laste det opp igjen etter endring av skarphet ?
Sindre Andre H.
Tusen takk Sissel ;)
Bjørnar P.
Valg av radius under oppskarping (forutsatt bruk av USM eller tilsvarende) avhenger av størrelsen på bildet. (Antall pixler) Verdiene kan variere med andre oppskarpingsmetoder. Jeg forutsetter Photoshop.
Lightroom kan krave andre verdier.
For oppskarping som skal til print bruker jeg mye større radius enn for web-bilder, og og små web-bilder bruker jeg enda mindre enn for større.
Verdien varierer også med hva slags optikk jeg har brukt, hvilke blenderverdier og rett og slett hva som oppleves som best.
For web-bilder bruker jeg typisk 0,8 på radius. Ved bruk av større radius oppleves bildet lett som hardt, og du får lett tydelige kantlinjer. (Halo)
Du kan gjerne kopiere bildet som nå ligger på nettet og importere det til din bildebehandler og prøve deg frem med litt etterjustering av skarpheten.
Jeg testet ditt bilde i min Photoshop med smart sharpening, og endte opp ved en verdi på 0,8 på radius og 300 på mengde. Det er ingen fasit, men kanskje et utgangspunkt for egen eksperimentering.
Sindre Andre H.
Skjønner Bjørnar, tusen takk for forklaring, kan du sende din versjon til meg på mail ?
Æ har photoshop CC også
Geir F.
En mektig opplevelse. God skarphet. Noe mørkt objekt, men det er ikke så lett å eksponere optimalt på kort varsel mot en blå himmel. Etter mitt syn ikke optimal komposisjon med et sentrert objekt. Litt "liten kontakt" med havørnen, men det er jo ikke noe en kan velge. Uansett verd å publisere.
mvh Geir
Bjørnar P.
Sindre: Har sendt e-post
Sindre Andre H.
Tusen takk Geir ;)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu