Tanamunningen naturreservat, serie.
Originalen er tatt nederst i Tanamunningen i Finnmark. Piggtården er resten fra krigen, her finns fortsatt en del piggtård, rester av bygninger og skyttergraver.
Tana -elva er rik på laks, og gir god næring gjennom vinteren for mange av de som bor der. fersk laks, røkt laks eller spekelaks, smaker nydelig. Masjokk, en sideelv til Tana elva, er ei flott elv for fluefiske.. Man får ikke faste plasser å fikse på men kjøper døgnkort som gir mulighet til å bevege seg langs hele elva. Kommer det noen der du er, er det vanlig å flytte seg videre. Tanamunningen nederst i Tana elva er et naturreservat som har stor næringsproduksjon og brukes til myting, overvintring og som rasteplass under vår- og høsttrekk av en rekke arter fugl. Særlig er området viktig som rasteplass for lakseand. Det er registrert inntil 27.000 individer på én gang; hanner som trekker til Finnmarkskysten etter parring, og som samles i Tanamunningen før trekket sørover ifølge Wikipedia. Her er et eldorado for fugletittere og fulgefotografer.. Har man ikke godt nok fotoutsyr kan man istedet sitte ved elvekanten og bare se og høre på fulgelivet, det er verdt et besøk,
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2016-08-19 20:37:00
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2016-08-19 20:38:32
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2016-08-19 20:40:13
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2016-08-19 20:42:38
    Versjon #5
  • Lagt inn: 2016-08-19 20:44:27
    Versjon #6
Utstyr
  • SONY SLT-A37
  • DT 16-300mm F3.5-6.3 SSM
  • Brennvidde28.0mm
  • Blenderf/14
  • Lukker1/320s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1054229} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Arild T.
En flott serie og undertekst!
Velger meg originalen og versjon 2, som favoritter i prioritert rekkefølge.

Hilsen Arild
Avsluttet .
Fine bilder fra Tana. Har selv vasset i piggtråden der og også hatt mange fine opplevelser i og ved elven. Enig med deg at det er verd et besøk.
På skjermen min er ikke bildene helt skarp – noe jeg synes dette storslåtte landskapet fortjener. Regner med du tar deg en ny tur.
:) fra Øystein
Anne Ø.
Mektig landskap, flotte farger !
Avsluttet .
Et meget tiltalende og vakkert landskap som du har gjengitt her i en fin serie. Fine utsnitt og fin komposisjon. Versjon 1 taler sitt tydelige språk om en vond historie. Versjon 2 og 3 opplever jeg som de fineste med god dybdeskarphet (slik virker det i alle fall på min skjerm) og detaljeringsgrad, fint lys og fine farger. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Roar K.
Flott serie der jeg antagelig ville valgt bort V6 da kviliteten ikke matcher resten av serien.
De 4 første er jo bare ren nammenam.
Kanskje burde noen forbarme seg over den piggtråden og få den forflyttet til et mer egnet sted.

Roar
Sissel Kleivdal H.
En flott og beskrivende bildeserie, med interessant undertekst.
Noe manglende skarphet.

Sissel
Jostein S.
Hei
VAKKERT Evelyn
Rett og slett fantastisk de fjella du presenterer
Det er noe storslått over dette her synes jeg
En fin serie

Jostein
Sissel Elisabeth H.
En fin og fortellende serie hvor jeg spesielt godt liker v3 hvor trærne så fint rammer inn landskapet bak. Fint med bjørkestammen til venstre og den koselige grusveien også.

Mvh,

Sissel Elisabeth
Evelyn S.
Takk for hyggelige kommentarer alle sammen! Så kjekt Øystein at du har vært der! Stemmer nok at jeg skal dit igjen. FIkk gleden av å bo der et helt år for noen år siden. Vet ikke om noe vakrere sted, Tana er mitt favorittsted uten tvil. Med natur og kultur, og vakkert lys sommer og vinter. Uskarphet skyldes antagelig manglende bruk av stativ, hvilket jeg burde ha hatt i bruk på et sånt fint sted.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu