Skautur med ATV og kamera
Fantastisk flott tur med vind i håret.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2016-09-11 16:34:58
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2016-09-11 16:35:25
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS 5D Mark III
  • EF24-105mm f/4L IS USM
  • Brennvidde32.0mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger77
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1055423} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Vidar Magnus J.
Ser ut til å ha vært en fin tur, vakker natur med gode farger i orginalen, fin komposisjon med vannet som renner ut i venstre siden. Den lille øya er et godt tilskudd i bildet.
Arild T.
ATV og skautur er vel ikke den beste kombinasjonen, men lar den diskusjonen ligge:)
Synes du har tatt et godt bilde her. Fine linjer som skaper god dybde. Men ville ha klona bort ATV-en, den er et fremmedelement her, etter min mening.

Ha en fin søndag videre!

Hilsen Arild
Anders S.
Tusen takk Vidar Magnus og Arild for hyggelige tilbakemeldinger.
Når det gjelder å klone bort ATV-en, så er jeg uenig i det! Det er rom for alt, det å kalle den for ett fremmedelement blir for meg jævlig dumt!. ATV-en forteller mye om bilde og turen., som var meget flott. Her er det bilveger hvor folk ferdes med både sykler, biler og ATV-er. Så kombinasjonen skautur og ATV er helt perfekt i dette område, hvor det er mange grusveger.

Hilsen Anders
Ragnar S.
Går/sykler en del i marka, og må alltid stoppe opp når jeg kommer til lignende steder. Vakker natur som er verd å forevige.

Mvh Ragnar
Bjørnar P.
Fin natur som er godt gjengitt.
Er enig med Arild i at kjøretøyet ikke helt passer inn her dersom det estetiske skal vektlegges. At du ønsker å ha det med fordi det forteller deg mye om turen din, er et greit argument dersom bildet bare er ment å tiltale deg. Når du spør om andres smak basert på det de ser og ikke din totalopplevelse av turen (som de ikke kjenner), må det være helt grei å oppleve kjøretøyet som et fremmedelement uten av du som fotograf skal stempel denne vurderingen som "jævlig dumt".
Slike reaksjoner på andres ærlige opplevelse av ditt bilde på Bildekritikken vil du tape på i det lange løp.
Anders S.
Nei de som ser bilde kjenner ikke turen, som jeg har hatt her. Derfor er tittelen på bilde "skautur med ATV og kamera". Ergo var ønsket mitt å fortelle om turen og hvordan jeg ferdes, med å vise frem en ATV. Som jeg syns er veldig fin og gjør seg godt på bilde! Derav tittelen. Som sier at dette ikke er ett "rent" naturfoto, men ett foto som dokumenterer en vakker tur. Andre ganger har jeg dokumentert tilsvarende turer med bilde av beina mine med fjellstøvler ut mot vann, denne gangen var det ATV-en som kom med. Her er det turfølelsen og reisen som jeg ønsker og formidle. Sett i ettertid har jeg kanskje mislyktes i dette.

Jeg står fortsatt for MIN ærlige tilbakemelding til Arild. Men tar selvkritikk for ordbruken min, jeg burde formulert meg i en vennligere tone. Men her i "skaustrøka" er vi vant med at ting går rett ut fra levra.
Håper dette kan belyse "intesjonen" med mitt bilde.

Tusen takk for meg!

Anders
Avsluttet .
Her synes jeg det er på sin plass å presisere temaet for debatten. Man kan diskutere motorisert ferdsel i utmark blant annet som en miljøproblematikk. Jeg synes ikke det er helt relevant i forhold til vurderingen av bildet. Det neste man kan diskutere er om "fremmede gjenstander" skal gjengis i et bilde. Det er etter mitt syn en relevant problemstilling i dette forum. Min oppfatning er at det ofte er relevant å gjengi landskapet slik det faktisk fremstår, med kjøretøyer, kraftlinjer, veier eller hva det måtte være som faktisk foreligger og eventuelt forstyrrer vårt indre bilde av en idealisert natur. Jeg har en viss sans for "ærlighet" i fotografi, selv om jeg skal tilstå at en og annen gang har klonet vekk noe som har virket forstyrrende på en helhetsinntrykk.

Versjon 1 minner oss om at kjøretøyet faktisk var der, og det skaper helt åpenbart tanker og følelser hos en del betraktere, og det er i og for seg bra. Versjon 2 synes jeg uansett er et glimrende bilde.
vennlig hilsen Kjell Øyvind
Arild T.
Hei, Anders.
Takk for din ærlige tilbakemelding. Setter veldig pris på det! Ærlige kommentarer begge veier er etter min mening, altfor lite her inne. Kritikker framsatt på en saklig måte, trenger vi mer av.
Konstaterer at vi er uenige i vurdeing av ditt framlagte bilde, og slik skal det være. Man må bare respektere hverandres synspunkter.
Jeg kommer fotsatt med glede til å kritisere dine bilder, komme med personlige tips og råd. Og så håper jeg at du også kan komme med kritikk på mine bilder, både ris og ros, ja faktisk mer ris. Først da lærer man noe som fotograf.
Ha en fin dag videre!

Hilsen Arild
Roar K.
Jo, en sånn kunne jeg tenkt meg for den litt fortere en min firhjulsdrevne rullestol med toppfart 10/km i timen.
Men fotomessig her foretrekker jeg nok V1.
Fint utsnitt og komp med ATV flaott plassert i flata.
Annet teknisk er det heller ikke noe å si på.

Roar
Anders S.
Hei Kjell Øyvind! Tusen takk for hyggelig tilbakemelding og innspill. Jeg er veldig enig med deg og dine poenger. Du skriver det akkurat slik jeg også mener og føler om det.

Hei Arild!
Jo tusen takk igjen for tilbakemelding. Jeg er veldig engasjert i visse settinger og du traff nok en nerve denne gangen. Selvfølgelig er det lov å ha ulike meninger og oppfatninger. Må nok en gang beklage tonefallet i mitt første svar! På dialekt: "D er itte no gæli ment" Skulle ha formulert meg uten å bruke kraft uttrykket "jævelig" Det skal jeg huske på en annen gang, og håper at jeg tar lærdom av det. Må jo da understreke nok engang, at je er vant med å si ting rett ut, og da er det skikkelig rett ut. Det er slik det er her oppi skau-strøka.

Ja denne gangen får vi nok være helt enige om at vi er uenige i denne saken og det er helt greit. Kjedelig hvis vi alle skulle vært like samstemte hele veien.
Når det gjelder meg selv iforhold til det å gi kritikk i form av "ris", kan jeg bare si med engang at det er ikke jeg flink til! Men en ærlighet i mine tilbakemeldinger vil det bestandig være. Jeg skriver ingenting, før jeg har sett hele bilde.
Tusen takk igjen Arild!

Hei Roar!
Tusen takk for hyggelig tilbakemelding! Jeg skjønner deg veldig godt når du skriver at du kunne tenke deg en ATV. Min ATV er splitter ny og bare noen dager gammel. For meg er dette en drøm som er blitt til virkelighet! Endelig har jeg ett hjelpemiddel som kan brukes til utrolig mye, blant annet snørydding, vedtransport og rekreasjon pluss mye mer. Må ha ett hjelpemiddel når man bor så utpå landet som je gjør.
Kan kort nevne at den gjør mye mer enn 10/kmt, uten problem.

Tusen takk til alle sammen!

Hilsen Anders




Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu