- Høst i fjellheimen -
Motivet er hentet fra området Kvitenjuk i Sogn. Tåka låg tykk fra morgenen av, men lettet etter hvert slik at man kunne få øye på Sognefjorden.
Liker høstfargene her og lysspillet over fjella og fjorden når tåka er i ferd med å slippe taket.
Utstyr
  • SONY DSC-RX100M3
  • 24-70mm F1.8-2.8
  • Brennvidde8.8mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1056480} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Jostein S.
Hei
FLOTT fra fjellheimen
Fin tåkeeffekt i bakgrunnen
Spennende lys inn i motivet

Jostein
Arild T.
Takk for rask respons, Jostein!

Hilsen Arild
Ingrid Milly L.
Spennende bilde med spesielt lys og flotte farger.
mvh. Ingrid Milly
Sissel Kleivdal H.
Stemningsfull formidling fra fjellet. Naturen i flotte høstfarger, som kommer godt frem i det vakre lyset.
Flott!

Sissel
Fredrik N.
Høsten i fjellet formidlet på en svært overbevisende måte.
FLOTT bilde!

Mvh Fredrik
Ragnar S.
Ser du liker deg på fjellet i høstfarger. Blir fine bilder ut av det.

Mvh Ragnar S
Roar K.
Jeg ser ikke så mye av Sognefjorden, men derimot skarpe og detaljerte høstfarger både i front og innover i bildet.
At tåka fortsatt råder grunnen laangt der inne gir bare ekstra stemning til bildet.

Roar
Roar B.
Nok et naturbilde av umiskjennelig karakter. Store landskap med farger som skifter med årstidene, gjentagende komposisjoner med høy eller lav himmel. Og blåner som sakte forsvinner i syningom. Sånn har det vært og slik blir det nok fortsatt, for veldig mange. All respekt til de.

Etter noen tiår i “bransjen” og selv sett - og tatt utallige slike motiver blir det bare monotont og kjedelig til slutt. For hva er det jeg ser ? Kun etterligninger, repetisjoner av et forslitt uttrykk som for lengst har blitt dusinvare. Og glemt nesten like fort som de dukker opp.

Hvorfor ikke prøve å formidle naturen på en annerledes mer kreativ måte enn som her, komme seg på en topp og trykke på en knapp?
For å skape varig interesse (hos betrakter) må det være noe mer til stede. Oppfinnsomhet, originalitet og annerledestenking er ingen dårlig oppskrift. Prøve og feile metoden likeså. Små utsnitt er glimrende, gi motivet en vri som allikevel forteller den samme historien, men nå på en forsterkende, mer overraskende måte. Dette er en vanskelig øvelse, men nødvendig hvis en ønsker å utvikle seg videre, kunstnerisk.

Vel, det ble vist noen sure, subjektive oppgulp dette Arild. Men du skal vite, det var i beste mening :)
Roar
Arild T.
Tak til alle som har kommentert dette bildet!
Roar: Din kritikk er ikke sur på noen måte. Jeg liker ærlige og konstruktive kommentarer. Heller det en Facebook-kommentarer.
Enig at dette bildet ikke er spesielt på noen måte, i hvertfall ikke kunstnerisk. Får prøve å finne nye inngangsvinkler og uttrykksvinkler på mine foto. Er vel for lite dristig og ikke våger å prøve noe nytt. Er ikke redd for å feile, men må være litt substans i det som man prøver ut av nye ting.
Ellers vil jeg si at mange såkalte kunsteriske foto får altfor mye oppmerksomhet dersom fotografen er kjent og har et navn. Blir lett "Keiserens nye klær". IIaktageren tror han ser noe som alle andre ser, men i virkeligheten er det ingen som ser noe i det hele tatt, av betydning.
Nok en gang takk for din fyldige og konstruktive kommentar!

Hilsen Arild
Anders S.
Meget vakkert bilde!
Dette liker jeg så utrolig godt, det er så godt å se igjen fjellet. Det holder i massevis for meg, da det ikke ble fjelltur på meg i år.
Tusen takk for ett herlig fjellbilde, i all sin prakt og enkelhet.

Hilsen Anders
Avsluttet .
Jeg har ikke noe problem med å nyte et slikt bilde – drømme litt om å sitte der oppe over Sognefjorden å se lyset skifte etter hvert som solen driver tåken bortover. Men så har jeg også opplevd det mange ganger.
Jeg kan også forstå at Roar synes slike bilder er monotone og kjedelige – men må også si meg enig i det Arild skriver om de såkalte "kunst"- fotoene.
Må minne om historien da vaktmesteren i et større norsk galleri signerte den gamle ødelagte oppslagstavlen med J. Urien og satt den sammen med kunstverk som den kompetente jurien skulle velge fra til en utstilling. Oppslagstavlen kom blant de utvalgte…
:) fra Øystein
Avsluttet .
Hei Arild. Arild her:)
Joda, det er et nydelig bilde. Herlig farvenyanser, skarpheten sitter bra. Bra etterarbeid med små detaljer som litt halo rundt treet som vokser opp i himmelen venstre side. Slik vil det alltid bli om man ikke bruker layers. Selv med layers kan slike trær være vanskelige å holde halo'en unna.
Skjønt, her er veldig lite halo rundt nevnte tre, trær.

Enig med deg om facebook-liker osv.osv. Håper virkelig at vi vanlige fotografer inntar foto.no igjen og kutter ut det der facebookgreiene.

Når så er sagt, så synes jeg at Roar Brødsjø sier mange fornuftige ord.

Vel, først må jeg si. Jeg tror ikke Roar vil ta fra oss fotogleden ved å ta slike fototurer som du har gjort her. Jeg har ikke sett dette stedet. Og jeg liker å se slike steder der jeg aldri selv kommer meg til. Det er det som er så kjekt å se andres bilder fra deres hjemtrakter. Mye vakker natur i Norge. Et godt eksempel her.
Ja klart vi kan "tenke" nye tanker. Å prøve er veldig viktig. Å våge å vise frem det du selv har "laget" er veldig viktig. Jeg har mye helsprøe naturbilder liggende her på dotten. Jeg sletter dem ikke. De kan være til hjelp for andre. Om så det bare er en liten detalj. Jeg gremmes ikke over mine "kunstneriske uttrykk" som jeg har kalt serien min. Her finner du fryktelige bilder. Her kan du finne bilder du kan like. Jeg har selv noen helt klare favoritter, ja av mine bilder. De har brent seg fast i hjernen. Jeg er stolt av de bildene. Om noen har syns at nei dette var ikke bra Arild. Ja det driter jeg i. For det er mitt bilde, og jeg liker det.

Det er en annen vei å gå enn det som Roar nevner. Som gammel og støl kommer jeg meg ikke opp på hvilken topp som helst.
Vel, man trenger ikke opp på en topp. Bare ved å legge seg ned på bakken, få et lavt standpunkt, vil kunne gi et helt annet utrykk.
Ja, dere vet nok like godt som meg om hva det handler om.

Idag liker jeg et ekte naturfoto. I morgen liker jeg kanskje et herpet naturfoto:)

Ikke så veldig mye fornuft fra meg, men liker å blande meg inn:)
Slik som Roar kommenterer dette bildet, ser jeg på som positivt, og jeg vet at du også gjør det min navnebror.
Livet er en langvarig læringsprosess på godt og vondt.
God natt, og ha en ny flott blank uke.
mvh arild
Avsluttet .
En skrivefeil.
"Bra etterarbeid med små detaljer som litt halo rundt treet som vokser opp i himmelen venstre side."
Slik er det ment: Du har gjort et bra etterarbeid. Ved en slik etterbehandlig er det nesten uungåelig at det kommer litt halo rundt treet som vokser opp i himmelen. Ergo var det ment som negativt at det er halo:)
mvh arild
Roar B.
Bare en liten kommentar etter Arilds innlegg før Peter Pan kommer og henter meg. Fint å lese hans
refleksjoner.som jeg støtter fullt ut. Min intensjon var å gi en vuedering i aller bette mening, noe jeg også understreka avsluttningsvis. Er også blant de som liker turer i skog og mark og gjerne høyt til fjells hvis anledningen byr seg. Har tatt massevis av oversiktsbilder på slike vandringer. Så fotoglede, det er tross alt det viktigste, uansett hvordan vi velger å forme våre motiver.Det må til syvende og sist bli opp til hver enkelt å bestemme.
God natt !
Roar B.
Bare en (forsinka) replikk til Arild T´s kommentar 29.9. siste avsnitt.
Vanskelig å ha noen mening hva andre føler og tenker om bilder av mer abstrakt karakter.
Men alltid viktig å være åpen for nye inntrykk, gi tilgang til impulser som gjerne setter vedtatte “lover” på prøve. Komme seg bort ifra vanetenkinga, det inngrodde som mer bremser enn inspirerer til kunstnerisk fornying. Nonfigurative uttrykk er viktig del av denne prosessen. Atmosfære og stemning, samt formidling av nærvær finner jeg mer utfordrende i slike uttrykk enn i oversiktsbilder som her. Selvsagt min personlige mening. Hva andre syns må bli opp til hver enkelt å avgjøre.

Ps. Anbefaler gjerne serien på nrk 2 :
“Thomas og den vanskelige kunsten“. En flott innføring i hvordan man utfordrer seg selv, å tenke nytt.
Anne Ø.
Godt landskap, bilde, å se inn i. Herlige grønntoner, god dybde.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu