"Parking lot..............????"
Fra en serie om Lanzarote slik turistene ikke ser det. Det flyter av søppel og andre uhumskheter i busker og kratt over hele øya, - særlig på parkeringsplasser nær byene. Ikke et sted å vandre rundt med kamera natterstider .............
Utstyr
  • NIKON D3
  • Nikon 24-70/2.8
  • Brennvidde70.0mm
  • Blenderf/16
  • Lukker1/100s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1056663} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Per L.
Sivilisasjonens skyggeside - godt dokumentert!
Roar K.
Nei, hvorfor skal du da luske rundt på parkeringsplassene med kamera natterstid når du kan sitte på en restaurant langs Strandpromenaden med god mat og drekke og se på livet som duver forbi langs sjøen.
Nei, vakkert er det ikke når man får se det i nærbildeutsnitt som her.
Men turister bryr seg vel ikke - de skal jo snart hjem igjen.

Roar
Trygve K.
Takk for kommentarer Per og Roar........

Roar, - kvelds- og nattbilder kan ofte bli interessant dokumentasjon. Og jeg vandrer/kjører ofte rundt med kamera på kveldstid. På strandpromenaden er jeg ofte nok. OG det er mye på Lanzarote som egentlig burde forbli en hemmelighet (eller tåle å komme opp i lyset for noen til å ta affære)....

Jeg har lenge holdt på å dokumentere elendigheten, og hvem vet hva det en gang vil bli til......

Interessant er det imidlertid............
Avsluttet .
Etter min mening burde du hatt med litt mer av omgivelsene for å frem kontrasten mellom søppelet og naturen. Kontrasten rent billedmessig kunne også godt vært oppjustert noe for å få litt mer smell. Noe blast sånn det er nå.
Trygve K.
Takk for tilbakemelding Thomas........

Bildet er tatt under ekstreme lysforhold og det blir fort totalt utbrente høylys om jeg øker kontrast noe særlig. Prøvde meg med høyere "saturation, men det ble også galt. Mer av omgivelsene kanskje, - men det ville faktisk bli bare rot. Søppel overalt, - så da valgte jeg et utsnitt som jeg mener formilder nøyaktig det samme budskapet.....
Avsluttet .
Det er til syvende og sist ditt valg av utsnitt - din bevisste handling - som betyr noe.

Når det gjelder det tekniske, vil jeg anbefale deg å undereksponere, skyte råfiler og etterbehandle disse i Lightroom. (Jeg er en nybegynner i Lightroom - kjøpte det for noen uker siden - men fulgte denne lille undervisningsserien på YouTube http://www.youtube.com/watch?v=bECi0ZQAB34 (episode 1) og kom veldig fort inn i det grunnleggende. Genialt program.) Da har du så mye mer å gå på når du skal etterbehandle.
Trygve K.
Takk igjen Thomas.......! Jeg har dessverre ikke LR her på Lanzarote, men abonnerer på Adobe CC hjemme i Oslo. Det kan lastes ned på kun to maskiner, - og jeg har fem forskjellige hvorav to her nede.

Jeg har aldri lært med hverken LR eller PS så det blir noe å glede seg til fremover......
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu