Námafjall..
Dette stedet avskrev jeg egentlig som egnet for fotografering. På grunn av at det er så mange turister innenfor et ganske begrenset område. Men..som jeg fikk erfare noen ganger på denne turen, det kan lønne seg å besøke Island utenom turistsesongen! At himmelen var spektakulær hadde jeg forlengst fått med meg.., men at det var tilnærmet fritt for folk som gikk rundt på plassen oppdaget jeg plutselig! Så da var det bare å skynde seg å ta bilder før det kom noen;). Stedet ligner jo mer på noe fra en fremmed planet enn fra vår egen jordklode. Det ligger noen få kilometer øst for Myvatn, nord på øya. Det er et område med sterk geotermisk aktivitet, utstrømming av damp fra jorden og kokende mudder.
Bildet inngår i albumet Island -
Utstyr
  • Nikon D800
  • 14.0-24.0 mm f/2.8
  • Brennvidde24.0mm
  • Blenderf/13
  • Lukker0.4s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1058372} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Ingunn T.
Et goldt og trist landskap kan bades vakkert av lys. Her så du lyset, og resultatet er severdig. At det er folketomt er kanskje bra, særlig hvis de ser ut som turister eller fotografer:-). På den annen side hadde det ikke gjort meg noe om det var et menneske godt plassert i bildeflata i en dertil egent positur. Det kunne ha skapt et perspektiv eller en historie som hadde gjort det til et annet slags bilde. Men dette er uansett bra saker:-)

Mvh Ingunn Teigen
Tom H.
Så fint da. Artig at tarenget er så golt. Ja flott himmel. En slik kan en ikke bare la gå.
Ingunn T.
Enig. Dramatisk og litt "out of this world"-sus over dette bildet:-)
Hans Rich. A.
Spennende. Spesielt landskap som forsterkes av lyset og den dramatiske himmelen. Likner et "månebilde".
Mvh Hans Richard
Gunnar L.
Sært landskap dette, men god komposisjon og flott transient lys. Veldig bra!
MVH
Gunnar
Nikolai T.
Skjønner godt hvorfor Island er så populært blant all verdens fotografer når jeg ser bilder som dette. Skal ha litt flaks med vær og føreforhold når en reiser langt av gårde for å ta bilder, og her har du vært særdeles heldig med lyset.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu