Korte dager..
Tester ut nytt kamera i ei uke, Fujifilm X-Pro2 og to objektiver til dette systemet. Bildene her er tatt med vidvinkelen 10-24mm f4, som tilsvarer mitt favorittobjektiv for landskapsfotografering fra Nikon, 14-24mm f2.8. Har gjort mange, og utelukkende positive erfaringer med det speilløse systemet. Så i løpet av kort tid regner jeg med å skifte absolutt alt av objektiver og hus jeg har. Skal etter planen teste ut det nye Olumpus OM-DE M1 MarkII (for ett navn;)) i desember, også det i ei uke. Men holder foreløpig en knapp på at jeg ender med Fujifilm X-T2.
Bildet inngår i albumet Tjeldøya -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2016-11-17 12:18:51
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2016-11-17 12:20:36
    Versjon #3
Utstyr
  • FUJIFILM X-Pro2
  • XF10-24mmF4 R OIS
  • Brennvidde12.6mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/4s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1059281} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Johan L.
Ser ut som håller bra bilde kvalite. Intressant med den utviklingen som har kommet på kamera fronten.
Oplever du den håller samme bilde kvalite som din Nikon kamera?
Flotte bilder!
Mvh
Johan
Harald N.
Flott serie dette Fred Åge; godt komponert og eksponert.
Mvh Harald
Gunnar L.
Veldig bra bilder dette - særlig det siste var jo bare nydelig. Ser ikke ut som om kamera & objektiv feiler noe nei...
MVH
Gunnar
Hans Rich. A.
Flott serie Fred Åge. Håper du blir tilfreds med skiftet.
Kan jeg bare spørre, hvorfor vil du skifte?
Mvh Hans Richard
Arild T.
Veldig bra test dette! Ja, Fujifilm leverer, det kan jeg skrive under på.

Hilsen Arild
Avsluttet .
Meget fine landskapsbilder, fin utnyttelse av lys og farger. Bemerkelsesverdig god dybdeskarphet. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Fred Åge H.
Takk for fine og hyggelige kommentarer! Til dere som lurte på hvorfor jeg bytter, og om bildekvaliteten er sammenlignbar med Nikon D800; Til det siste kan jeg bare si at min opplevde følelse av bildekvalitet er at den er på høyde med min D800. Andre, mer seriøse tester, forteller det samme.

Jeg bytter fordi D800 med 14-24 objektivet er et veldig tungt system å dra med seg på tur. Bare i filter drar jeg over 1 kg med meg i sekken. Tar jeg med meg 70-200mm, noe som i utgangspunktet er et fornuftig objektiv å ha med seg på tur, så er totalvekta på cirka 8kg, kun i kamerautstyr. Så skal telt, sovepose, underlag, mat osv med, og plutselig har man en sekk som veier..sinnsykt mye! I løpet av de siste årene har jeg gjort store endringer i turutstyret jeg har, og kan antakelig starte en egen blogg om lett/superlett turutstyr;)! Men til sist så stod kamerautstyret igjen, og det er vanskelig å gi slipp på et system som man kan håndtere i blinde, og som man er så og si 100% sikker på leverer under alle forhold.

Med D800 kunne jeg ta fantastiske landskapsbilder, men den dugde heller dårlig til action og sport. Det var tross alt mens jeg holdt på med frikjøring på ski at jeg begynte å fotografere. Men å investere i ett D4 eller D4S syntes jeg var altfor dyrt for en fotograf som til nå bare har hatt beskjedne inntekter på fotograferingen. Et nytt D810 og et nytt D5 koster tilsammen sånn cirka rundt 100 000,-.. Spesifikasjonene til Fujifilm X-T2 er kanskje ikke så imponerende som det nye Olympuskameraet som kommer i desember, men de er likefullt helt der oppe målt mot Nikons og Canons flaggskip..og i alle fall mer enn god nok for meg;)!. Et kamerahus som både kan brukes til landskap og action/sport er veldig bra! Og det til en pris som gjør at jeg kan investere i omtrent to kamerahus til prisen for ett nytt D810.

Jeg bytter fordi jeg tror det vil gjøre meg mer mobil, jeg vil ta med meg kameraet oftere på plasser hvor jeg ville kviet meg med ett tyngre system, jeg får mer for pengene, jeg kan bruke det til flere oppgaver..og bildekvaliteten holder mål målt mot fullformatkameraer.

Det er garantert fremdeles områder innen fotografering hvor store og tunge kamerasystemer fremdeles er klasseledende og langt å foretrekke for mange. Men for meg og min type fotografering så vil et bytte til speilløst kamera være perfekt;)!

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu