Trolltjern på ny
Bildet inngår i albumet Utstyrstest: - Tester ut kamera / objektiv
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D700
  • Nikon NIKKOR 20mm f/3.5 Ai-s
  • Brennvidde0.0mm
  • Blender-
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • AnnetDenne 20mm Ai-S er e riktig så snerten lett og skarp. Kan anbefales ...
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1059325} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Trygve B.
Et idyllisk og fint landskapsbilde. Motivet er fint med gode kontraster. Kanskje litt hardt lys, om det er mulig å myke det litt opp, vet jeg ikke. Antar at det er tatt midt på dagen. Uansett så er det fint og gjenspeiler årstiden. Ha en fin dag.
Roar B.
Tror dette Trolltjernet hadde vunnet mye på å bli avfotografert under helt andre omstendigheter. Enten tidlig på morran eller seint på kvelden. Ikke mye mystikk over denne versjonen nei. Og hvis det heller ikke var meninga sliter jeg allikevel med komposisjonen. Høyst tradisjonell og uryddig i mine ( kritiske ) øyne.
Roar K.
Ikke et troll å se, men de kommer vel ikke fram før det blir mørkt?
Men fint utsnitt med herlige farger er det jo utvilsomt.

Roar
Evelyn S.
Et vakkert motiv med flotte farger. Fin komposisjon. Funderer på om det er noe med lyset som kunne vært bedre, ser at Trygve foreslår at det er for hardt, og at det kan skyldes at det e rmidt på dagen. Slike kommentarer syns jeg er lærerike, ikke bare for fotografen, men for oss andre som leser kommentarene. Jeg har lært svært mye her på Foto.no , både av fotografen her og mange andre. Både av å se på bildene, få kommentarer og å lese andres kommentarer. Når noen foreslår forandringer kan man lære og gjøre annerledes neste gang hvis man vil. Kommentarer som at bildet mangler mystikk lurer jeg på om bare beskriver noe man kan kalle smakssak, for det var kanskje ikkke det fotografen prøve å formidle. Gjennom linjene til kommantaror nr2 i rekken her, aner jeg et generellt behov for snakke ned bildet, ikke saklig og nyttig kritikk. Det forundrer meg at noen vil fornedre seg selv på denne måten, og jeg oppfordrer kommentator til å være saklig i sin kritikk. Jeg lærer ikke noe nyttig av dette i alle fall. Så får jeg til sist beklage at jeg har følt behov for å si min mening angående andre ting enn bildet her.
Roar B.
Evelyn; Hvorfor ilegger du meg (igjen) meninger som jeg hverken har sagt eller ment. Og til alt overmål bruker mot meg. Det syns jeg er en uting. Du synser, du lurer.. og konkluderer, ofte på feil premisser - føler jeg.
Som sagt tidligere, prøver KUN å være subjektiv ut ifra min egen fotografiske overbevisning. Inkludert "smak". Således kalle en spade for en spade.
Om du eller andre tar "skade" av dette , ja, da lurer jeg også på en ting; kanskje er disse på feil plattform. At kanskje Fb heller er å foretrekke ?

Hilsen Roar
- fortsatt fotoamatør

Terje A.
Endelig litt kritikk ! Vi er jo på Bildekritikken!. Roar, du skriver mye av det jeg tenkte om bildet. For egen del ville jeg tatt bort 25% av høyre side. Forgrunnen, venstre side er det jeg liker best, her ville jeg fokusert mer på den. Walter du har vist mye bra fra dine områder. Her viser du ( for meg ) et lite severdig landskapsbilde.
Mvh.
Ragnar S.
Først litt om å gi kritikk her på bildekritikken. Ser en på kommentarene som kommer så er de overveiende positive og bare unntaksvis kritiske blikk. Må innrømme at jeg selv stort sett befinner meg i nevnte kategori. Kritikken skal jo være subjektiv, og da hører kritiske blikk hjemme på forumet. Etter min oppfatning er det for lite av dette.
Negativ kritikk betyr jo ikke at vedkommende som gir denne sitter inne med noen fasit, men bare gir uttrykk for sin egen subjektive oppfatning. Dette må vi tåle selv vi skulle være sterkt uenig i denne. Synes således at Brødsjøs uttalelser ikke er utidige, men bare tilkjennegivelse av egen, subjektiv oppfatning.

Så kommentar til Walters bidrag. Legger merke til de klare fine høstfargene ved vann/tjern som vi møter på vår vandring i skog og mark. Således vises en idyll som vi gjerne ønsker å se. Kanskje litt uryddig i komposisjonen, men synes ikke dette ødelegger for et godt inntrykk.

Mvh Ragnar S
Arild T.
Først av alt: Et vakkert bilde dette, Walter!
Så til Evelyn sin kommentar: Jeg er enig i dine synspunkter. Flott at noen kommer med kritikk, men som Evelyn sier, bør det og komme med tips til forbedringer. Ikke bare generelle kommentarer som utelukkende er av negativ karakter. Saklig kritikk, ja, men konstruktivt å påpeke hva som kan gjøres for å gjøre bildet bedre. Det er det man vokser på og blir en bedre fotograf!

Hilsen Arild
Roar B.
Arild, les kommentaren min på nytt. Så ser du at jeg vitterlig kommer med forslag til forbedringer. Ikke at jeg vil gjøre noe med selve originalen. Den syns jeg fortsatt ikke har noe spesielt potensial utover årsaker jeg allerede har nevnt. Mitt forslag handla om å gjøre et nytt forsøk, på helt andre tider av døgnet. Stor sannsynlighet da for at motivet ville ha endra fullstendig karakter, i mine øyne til noe langt mer spennende og interessant. Gjerne også fra samme ståsted. Tåke, morgen- og kveldssol , kanskje litt regn sammen med skodde ville ha forvandla bildet til en opplevelse av mørk TROLLdom og mystisisme. Det var mitt forslag innledningsvis uten at jeg sa noe mer konkret. For det må bli opp til fotografen selv å avgjøre - eller ikke. Noe som i skrivende stund virker umulig siden hans selvpålagte taushet fortsatt fungerer i beste velgående.
- og som for meg virker høyst merkverdig.
Roar
Roar F.
Interessant og spennende bilde, med refleksjoner og rike farger i vannet.
Sissel Kleivdal H.
------Tåke, morgen- og kveldssol , kanskje litt regn sammen med skodde ville ha forvandla bildet til en opplevelse av mørk TROLLdom og mystisisme........

Roar B, det er greit å legge igjen bildekritikk, men å regissere et annet/nytt bilde som du ønsker å se istedenfor... (Å dette er langt fra det eneste)
Hadde du kunne oppvist bare NOE, av det du ønsker å se i andres bilder, i dine egne...
Ellers legger jeg merke til at når 'en 'tør' da kan kanskje en og annen komme etter med kritikk.
Mye feighet å spore her på bildekritikken. Lite 'baller'.
Ragnar S, nå er det slik at 'dette' ikke bare handler om 'denne' kommentaren fra Roar B. Derfor også Evelyn S sitt syn i hennes kommentar, og mitt - i min...
Jeg vil også si at jeg er lei av å se deg henvise til fb, Brødsjø.
Lei er jeg også av all den 'spalteplassen' du skal bruke hver gang 'noe går deg litt imot'! Det oppleves som at du ikke har en 'mekanisme' som sier 'knepp igjen' - nok er nok.

Sissel
Geir B.
Fin høststemning i skogen som du har fanget her, Walter. Ser du har gått tilbake til Nikon D700. Tydelig at man får flotte bilder med "utdankete" kameraer, særlig hvis fotografen vet hva han gjør.

MVH

Geir
Walter S.
Takk for kommentar - alle sammen!
:o)
Roar er en "herlig" fyr - han ønsker seg alltid noe annet enn det man serverer her. Han instruerer og vrenger og forandrer til noe HAN vil være fornøyd med ... nå er det en gang slik at jeg fotografere for meg selv, ikke for deg ...

Sitat:
" ...Tåke, morgen- og kveldssol , kanskje litt regn sammen med skodde ville ha forvandla bildet til en opplevelse av mørk TROLLdom og mystisisme..."

Du verden, så mye visdom!
:o)

Mvh,
Walter
Roar B.
Så hyggelig å høre Walter, at du syns jeg er en herlig fyr. Og i tillegg også tilfører så mye visdom med mine kommentarer. Burde jo egentlig være helt unødvendig siden bildene så tydelig taler for seg selv. For endelig har jeg skjønt genialiteten i uttrykkene dine. Denne uforutsigbarheten, improvisasjonen, forsøkene med å tøye grenser, være nyskapende; det beviser du virkelig med fylde. Ikke minst i “Trolltjern på ny” der vi nesten ikke trenger noen tittel. Motivet taler jo for seg. Måten du forteller historien på burde være pensum for alle oss amatører. Et nærmest uoppnåelig mål, men allikevel noe å strekke seg etter for alle som fortsatt sliter der nede i grøftekanten.
Takk igjen for inspirerende bidrag. Jeg legger meg flat og skal i fortsettelsen gjøre alt for å forandre stilen. Prøve å lære hvordan skikkelig fotografier skal presenteres. I din ånd. Derfor ber jeg også om unnskyldning for at jeg så langt har bidratt med slike skrekkens eksempler på å være kreativ. Mot dine bilder blir jo mine bare helt latterlige og fullstendig meningsløse.
Nå venter jeg spent på neste bidrag. Føler allerede den sitrende spenningen.

Mvh
Roar
Gunnar F.
Registrerer at Walter er kommet på banen igjen. Bra! Mvh Gunnar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu