Bangkok Night
Utsikt fra balkongen våres i59 etage fra Lebua State Tower. Dritten var at det var så høyt rekkverk at tripoden blei for lavt slikt at en måtte støtte kamera mot rekkverket med de begrensinger det gir.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2017-01-14 21:44:44
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D750
  • 14.0-24.0 mm f/2.8
  • Brennvidde14.0mm
  • Blenderf/8
  • Lukker13s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1062246} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Arild T.
Storslått kveldsbilde!

Hilsen Arild
Egon Ø.
Spændende billede at gå på opdagelse i. Fornem billedkvalitet.
Hilsen Egon.
Bjørnar P.
Godt eksponert bilde med god skarphet. Litt for mørke skyggeparti etter min smak. De kan lettes opp i ettertid, men et opptak litt tidligere på dagen ville gitt mer dagslys uten å ødelegge stemninga, og dermed gitt mer tegning i skyggene.
Ville rettet opp horisonten litt. Den heller mot høyre. Lett å fikse i ettertid.
Du skriver at bruk av rekkverket som støtte ga deg noen utfordringer, men ikke hva de besto i. Dersom lang lukkertid ga problemer med skarpheten, ville jeg dels blendet opp en god del og dels økt iSO. F/8 er overkill mht dybdeskarphet. F/2,8 hadde holdt i lange baner, men kanskje skarpheten ikke hadde vært på topp før f/4.
ISO på 100 trenger du ikke her, så minst 2 lystrinn ekstra hadde vært tilgjengelig uten nevneverdig kompromiss mht bildestøy.
Per L.
Flott og fargerik oversiktsbilde fra en spennende by! Mvh Per
Atle R.
Takker for kommentarer alle sammen og tusen takk for tipsa dinne Bjørnar. Brydde meg ikke så mye om den lille mm skjevhet men la til en ny version etter din oppskrift ( retta og den lille skjevheten :-) ) og takker og bukker. Så meg blind på og ha det mørkt men ser nå når jeg drog shadows opp til 100 % det blei et aent bilde. la på litt mer kontrast og. Problemet med balkongen jeg måtte støtte meg på var at jeg ikke fikk den retningen jeg ville ha uten skikkelig støtte, Vet jeg kunne godt glatt opp til muligens 3200 ISO men er litt skeptiskt til dette kameraet enda ( ikke brukt så mye men fikk igrunnen någså grei bilder på ISO12800 og ) ser den med større blender men hadde håpa på någen stjerner. Igjen tusen takk for tips. Håper på og få en tilbakemelding og på V 2
Bjørnar P.
Bedre, men jeg synes du har vært litt for forsiktig med justeringen av skyggene. Nå vet jeg ikke hvilken bildebehandler du bruker, men i Photoshop har du et verktøy som heter Shadows/highlights- Det er meget nyttig nettopp for bilder med store lys-kontraster. Jeg testet ditt bilde, og endte opp med en shadow-lustering til ca 30%. Da får jeg fram mange fine detaljer i skyggene, og du får sannsynligvis enda mer ut av skyggene på din original. Lightroom har også kraftfulle justeringer for skygger, og dersom opptaket ditt er i RAW, anbefaler jeg at du bruker den for optimalt resultat. Himmelen bør du dog være litt mer forsiktig med, da den lett blir frå og blass. En maske (i Photoshop) eller en børste i Photoshop eller Lightroom kan fikse slikt også.
Når du først er i gang, kan du også vurdere å ta i bruk verktøy for oppretting av styrtende linjer. Høyhusene dine heller ganske mye, spesielt på venstre side. Mange synes slikt er helt greit, men dersom du ikke liker denne effekten (som skyldes at du fotograferer med vinklet nedover, og ikke en optisk feil), kan dette korrigeres etter smak og behag i begge bildebehandlerne.
Atle R.
Heisan Bjørnar igjen :-)
Bruker PS og jobba som sagt i orginal fila. Dro shadows til 100 % og høylys til - 100 % ( tok i litt :-) ) dog uten å bry meg om himmel og aent. Muligt det funker bedre i den komprimerte fila som ligger her da du får dratt skyggen videre ned. Linjene er og en av ulempene med at jeg ikke fikk brukt tripoden da kameraet måtte holdes noe skjeivt nedover pga stabilitet :-) men syntes det var greit nok ( bedre med et bilde en inget bilde :-) ) Kjenner til funksjonen.. ene for oppretting men her syntes ikke jeg det gjorde noe :-)
Ingvald Bright N.
Storveis, Ja,dette var langt unna Bryne. Glitrende kvalitet. mvh Ibn
Hans Rich. A.
Flott nattbilde av Bangkok. Fint at du har fått med deg Chao Phraya som svinger seg innover i bildet. Dette må være fint på veggen i stort format.
Ellers støtter jeg Bjørnar i hans anførsler. Det beste er å ta bildene i skumringen, men her kommer mørket fort på.
Mvh Hans Richard
Ragnar S.
Praktfull utsikt og meget godt gjengitt kvelds/nattbilde. Skarpe tegninger og ikke utbrente lys. Leser ellers med interesse Bjørnars konstruktive og gode kommentar. Nyttig for alle lesere/seere. For meg blir dette et nattbilde slik det skal være, og et opptak under lysere vil gi et annet uttrykk og "natteffekten" uteblir.

Mvh Ragnar
Harald N.
V2 blei flott!
Mvh Harald
Atle R.
Takker og bukker til dere siste også :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu