Vinter
Dette bildet ble tatt 2. januar 2017. Brått kom kulden, og brått kastet jeg meg ut i bilen og fikk fanget dette bildet. Jeg liker gode litt minimalistiske bilder.
Jeg liker det, andre kan vel synes at det er kjedelig. Det er stemningen i bildet som jeg liker
Utstyr
  • FUJIFILM X-Pro2
  • 50.0-140.0 mm f/2.8
  • Brennvidde140.0mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/220s
  • Nei
  • AnnetBildet er tatt med et 140 mm objektiv. Ellers ikke noe spesielt. Det var lite lys, men objektivet er relativt lyssterkt. 2.8 over hele området.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1062435} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Arild T.
Et nydelig vinterbilde med flotte speilinger. Hviler en stoisk ro over dette bildet!
Litt pirk i et ellers, etter min mening, topp bilde: Vil foreslå et toppkutt slik at det svarte, oppe nær venstre hjørne hadde blitt "tettet" igjen.

Hilsen Arild
Sissel Kleivdal H.
Jeg setter stor pris på stemningene du formidler i dine vakre landskapsbilder. Nydelig!

Sissel
Avsluttet .
Enig, et flott bilde, lavt tatt bilde gjør seg her.

Hilsen Tormod
karin s.
Det gjør jeg og Trygve,og dette var helt fantastisk,med de rimfrosne trærne,og det vesle naustet i vannkanten, nydeligt;)
Arvid O.
Synes du har lykkes fint med å beskrive stemningen her i dette landskapsbildet , ellers enig med Arild ang kutt. Få elementer "gjør" bildet er min mening.
Arvid.
Hilde P.
Ahh dette var pent altså,slett ikke kjedelig nei.Fornemmer stillheten og kulden i bildet.
Hilde
marit f.
Et meget tiltalende bilde, med en nydelig fargetone.
Mvh Marit
Geir K.
Jeg liker det jeg også Trygve, I all sin enkelhet.
Flotte duse fargetoner. Kjenner på den kalde stemninga her.
Ville gjort et lite kutt i toppen for og fjerne det mørke feltet oppe til venstre.

Geir
Roar B.
Må vel innrømme, som du også nevner, at jeg nok tilhører 'de andre' i slike type naturbilder. Hvorfor er ikke så lett å si, kanskje fordi motivene følger et litt forslitt mønster både i komposisjon og tenkesett. Blir ofte foe mye gjentagelser uten det lille ekstra som må til for at et bilde skal feste seg. Men det er altså min personlige mening.Uansett, glad for at du fikk denne finne opplevelsen denne andre dagen i det nye året. Og følte og kjente på stemningen. Det er det viktigste, tross alt.
Kjell Stian B.
Fint bilde ja. Enig i et topp kutt slik som mange andre skriver.
Trygve B.
Mange takk for fine kommentarer. Roar Brødsjø utfordret meg litt. Så snart kommer det et bilde som ikke har med landskap å gjøre.
Sissel Kleivdal H.
Tenker Roar B trenger å utfordre seg selv litt. Det kommer for lite fra 'den kanten' som samsvarer i det han ber om å se/finne i andres bilder.
'Stor i ord' er det noe som heter...
'Vipp ikke av pinnen...'

Sissel

Bjørnar P.
Ingenting kjedelig med dette bildet!
Likte stemningen. Her hadde garantert jeg også stoppet opp og tatt mange bilder. At det finnes mange bilder med tilsvarende motiv i de fleste norske naturfotografers bildearkiv er både naturlig og bra. Det er jo nettopp på grunn av at motivet er så fotogent at det er så populært! Å ta slike bilder som hever jeg over snittet er ikke enkelt med så mange andre bilder å konkurrere med, men å tvinge seg til å ta annerledes bilder enn man selv liker bare for å skille seg ut synes jeg gir lite mening.
Tilbake til bildet:
Veldig mykt og behagelig lys. Troverdig gjengivelse av motivet innenfor de begrensninger et fotografi har.
Det mørke feltet oppe til venstre regner jeg med er en glipp.
Skulle jeg endret noe under opptak, ville jeg søkt en komposisjon der det gule gresset ble litt mere spredt over bildeflata. Nå er alt gult samlet på venstre side, og det gir en viss ubalanse.
marit f.
Takk Sissel og Bjørnar. Tenker det viktigste er å fotografere med hjertet. Det tror jeg du har gjort her Trygve.
Mvh Marit
Trygve B.
Må bare takke igjen for kommentarer, ulike meninger åpner bare opp for mer kreativitet. Takk og takk for innspill.
Vidar Magnus J.
Fredelig og god vinterstemning, det lille naustet er et fint innslag i bildet. Vakkert landskap med rimet på trærne og det stille vannet.
Roar B.
At ulike meninger åpner for mer kreativitet, det er jeg helt enig i Trygve.
Mange er tradisjonelle og forblir det, mens andre finner glede i nye uttrykksformer innenfor samme kategori.
Ingen har rett til å påberope seg “evige sannheter“. Den tilhører mangfoldet. Alltid.
Men mulighetene for tolkning og kritikk, den lever fortsatt i beste velgående. Nettopp fordi den tilhører vår subjektive oppfatning, vår personlige integritet.
Ser også at Sissel M. med sin syrlige kommentar ber om at jeg trenger “å utfordre" meg litt. At det kommer lite fra min kant som viser hvordan jeg selv tenker og ønsker å se i andres (natur) bilder.
For det første så ber jeg IKKE om at noen skal forandre sitt billedspråk. Den saken er udiskutabel ! Og det har jeg også presisert tidligere, opptil flere ganger.
For det andre ligger det fortsatt nær 30 foto på min side som klart burde vise hvordan jeg tenker og ønsker å uttrykke meg vedr. naturbilder. Enkelte steder sågar ledsaget av tekst.
Ærlig talt, er ikke dette nok dokumentasjon?
At du selv også har kommentert flere av disse - med gode tilbakemeldinger, burde med all tydelighet vise at dette fortsatt er kjent stoff. Også for deg.
Roar
Sissel Kleivdal H.
Du skriver;
Ser også at Sissel M. med sin syrlige kommentar ber om at jeg trenger “å utfordre" meg litt. At det kommer lite fra min kant som viser hvordan jeg selv tenker og ønsker å se i andres (natur) bilder.`

Roar B,
Hvis du ser hva som står i kommentaren min så er det IKKE naturbilder men bilder jeg uttrykker meg om. Ser at du velger å svare som om det er førstnevnte dette handler om. Men,så opplever jeg ofte å se slike `forvrengninger` av et `virkelighetsbilde`i dine kommentarer, på egne og andres bilder.

Min kommentar handler ikke utelukkende om ditt synspunkt til bildet over. Det handler om at jeg opplever deg som mer enn `syrlig`i kommentarer til enkelte av forumets medlemmer.Jeg `ser noe` jeg opplever som manipulasjon. Derfor reagerer jeg.

Når jeg først er igang så kan jeg si at jeg også reagerer på det jeg opplever som `rævslikking og feighet`, men det har jeg uttalt meg om før.
Jeg fordrar heller ikke å se enkelte `stå med lua i hånda`når de presenterer bildet sitt. En må vel for f... ha baller nok til å stå inne for det en `driver med!`.

"Du lurer ikke en gammel rev..."

Sissel








Roar B.
Jeg velger å holde meg til det som er BK's intensjon, nemlig å snakke om bilder. De to siste avsnitta forteller mest om forfatteren selv. Og får derfor stå for hennes egen regning.
Har stort sett kommentert og kritisert naturbilder, derfor mitt tilsvar. Når du nå nevner bilder generelt så har eg faktisk drøye 25 til, av ulik karakter.Hvilke mangler på kreativitet har i såfall disse sammenlignet med andre her på dotten ?
Gi meg noen eksempler. Mer spesifiikt
så kan jeg i det minste få sjangsen til å lære noe..
Roar K.
5 mm kutt oppe så er alt såre godt.

Roar
Trygve B.
Takker igjen for en frisk debatt. Jeg følger med og lærer alltid noe.
Jostein S.
Hei
Nydelig stemning i dette flotte motivet
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu