Et helt allminnelig fjellbilde som ikke forteller noen historie, bortsett for meg: Det var flott på Vikafjellet sist søndag!
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2017-01-18 22:25:06
    Versjon #2
Utstyr
  • FUJIFILM X-T1
  • 12.0 mm
  • Brennvidde12.0mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/180s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1062438} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Anders S.
Fantastisk flott fjellbilde i vinterlig drakt, historie eller ei, det er bestandig fint å se naturbilder i sin enkelhet!

Hilsen Anders
Ragnar S.
Fint ståsted for natur/landskapsbilde. Det litt spesielle lyset får du fram på en meget god måte.

Mvh Ragnar S
Arvid O.
Synes det er et godt landskapsbilde med fine linjer i et flott lys. Takk for titten :)
Arvid.
Johan L.
Ser ut som en flott plats at vare på en søndag. Nydelig vinterbilde!
Mvh
Johan
Roar K.
Herlig utsnitt med ditto lys og farger.
Fine linjer også når man først begynner å studere dem.
Muligheten for halvering eller drøyt det er tilstede, men ikke nødvendig.

Roar
Trygve K.
Et deilig vinterbilde med et utrolig lys som du sannelig har utnyttet veldig godt. Nesten "Kodachrome" farger dette, - meget bra....

synes Trygve
Avsluttet .
Meget bra gjengivelse av et fantastisk fjellparti, vakkert med fine farger og en fin komposisjon. Skarpt og detaljrikt både i forgrunn og bakgrunn. Kvaliteten tilsier at det er noe mer enn et "helt alminnelig fjellbilde", Generelt synes jeg ikke det er rimelig å kreve at et bilde skal "fortelle en historie". Jeg synes også at man tidvis at noen fotografer og kommentatorer overdriver forestillingen om bildets evne til å fortelle en historie. Man kan si at bildet forteller mye om hvordan det ser / så ut på Vikafjellet på et gitt tidspunkt, og det bør i grunnen være nok. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Øyvind B.
Synes Kjell Øyvind er inne på noe viktig. Man trenger ikke for en hver pris alltid være kreativ eller historie fortellende. Naturen står stødig i sin egen prakt og din undertekst gjør at jeg tar del i din opplevelse. Et flott bilde! Føles som det heller litt mot venstre men det kan være fjellformasjonene bak og at man leser fra venstre som lurer meg.
Mvh Øyvind
Sissel Kleivdal H.
Lys -og skyggevirkning som definerer å gjør dette til et interressant og flott landskapsbilde.
Dersom vegetasjonen er bjørk undrer det meg at høst -og vinterstormene ikke har 'tatt med seg' bladverket.

Sissel
Roar F.
Nydelig bilde med det mørkeblå skygge-lyset nede i dalen!
Roar F.
Nydelig bilde med det mørkeblå skygge-lyset nede i dalen!
Bjørnar P.
Pent lys og fin stemning. Kunne tenkt meg enda større dybde. Det kunne du oppnådd ved å senke standpunktet et hakk eller to.
Fargene er kanskje i overkant mettede til å være troverdige. Spesielt blått i skyggepartiene. Pent er uansett, og det var vel hensikten?
Arild T.
Takk til Anders, Ragnar, Arvid, Johan, Roar K., Trygve, Kjell Øyvind,Øyvind, Sissel Marianne,Roar F., og Bjørnar for kommentarer og tips til forbedringer!

Roar K.: Har prøvd å beskjære i nedkant som du foreslår. Det er et alternativ, men går da glipp av diagonalen som skyggene danner i høyrekant av bildet. Men takk for innspill!

Bjørnar: Du har foreslått en visss beskjæring for å oppnå større dybde. Er enig i det, men misser litt av effekten som skyggediagonalene danner.
Jeg kjørte bildet inn i Photoshop og Auto Color, men bildet ble for blast for meg. Derfor litt unaturlige farger etter litt metning av fargene.
Takker for innspill!

Kjell Øyvind: Takk for din grundige kommentar! Er enig med deg at et bilde ikke alltid bør fortelle en historie. Skal og kunne nyte et bilde.

Sissel Marianne: Godt observert at bladene ikke er falt av buskene her. Er det dvergbjørk, så hadde nok bladene vært borte. Kanskje er det vier? Har i allefall ikke klippet inn noen eksotiske busker her:)
Øyvind: Ser at du har samme opfatning som Kjell Øyvind ang. at et bilde ikke alltid nødvendigvis skal fortelle en historie. At bildet haller mot venstre, klarer jeg ikke å bedømme, men du har sikkert rett.
Håper jeg har fått kommentert alle tips, føreslåtte endringer og spørsmål her. Det fortjener generelt alle som kommer med forslag til endringer. Takk igjen!

Hilsen Arild
Bjørnar P.
Foreslo ikke en beskjæring, men et lavere standpunkt for kameraet under opptak.
Mht fargene, kan du prøve å justere fargemetningen bare i den blå kanalen. Kanskje får du da både i pose og sekk.
Arild T.
Bjørnar:

Beklager at jeg oppfattet deg feil angående beskjæring. Skal forsøke å justere fargemetningen i den blå kanalen. Takk for ditt innspill!

Hilsen Arild
Ingvald Bright N.
Ikke ofte så lite rødfarge gir såpass mye til et landskapsbilde.Meget severdig .mvh Ibn
Trygve B.
Linjer og komp sitter meget bra her. Liker også lysfodelingen. Skyggepartiet mot det lysere ga en fin effekt. Godt arbeid igjen.
Arild T.
Takk også til Ingvald og Trygve for kommentarer!

Hilsen Arild
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu