Gud som gutt, tredje forsøk på bille
En oljeflekk inspirerte til å tekste a`la "Larssons gale verden"
Jeg er glad i å "finne" rare ting ute. Det funker bra når jeg finner noe
Utstyr
  • Sinar Norma 4"x5"
  • Nikkor 300/9,0
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/22
  • Lukker1/4s
  • Nei
  • AnnetJeg brukte en 4x5 tommer for å kunne manipulere dybdeskarpheten
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger92
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1063501} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Henning S. P.
Herlig! Tittelen gjør mye.

Henning
Roar B.
Kunne gjerne studert dette bildet uten tittel og uten tekst. Til det rommer innholdet mer enn nok av nysgjerrighet, undring g tankespinn. Tolkninger fra det helt nære, via forhistoriske helleristninger og videre til et mørkt, kaldt kosmos der fornuften har store vanskeligheter å henge med. En universell tankesmie som jeg nok må bruke tid på, prøve å finne en slags tilhørighet til.
Er vel unødvendig å si at jeg liker bildet. Utfordringen det gir gjennom fenomenalt lys og tilhørende skygge.
Roar B.
Trygve K.
Et voldsomt inspirerende bilde dette som gjerne kunne ha stått her uten tittel, - men bevares tittelen er morsom nok den.....

Jeg så først blod på steinen og ble nesten litt skuffet over at det bare var olje.... Uansett utrolige gode gråtoner med forbilledlig komposisjon og lyssetting med en fantastisk mikrokontrast og detaljgjengivelse...

Et bilde som går rett hjem hos meg og får plass i min private "Hall of fame".......

mvh Trygve
Rolf S.
Takk skal dere ha. Jeg blir beveget, særlig over det Roar og Trygve skriver. Roar, det du har skrevet beveger seg akkurat rundt mine "grublerier", noe som ofte gjør at bildene viser mine forsøk på å oppklare det jeg egentlig aldri kommer til å forstå.
Kreativ famling.
Roar B.
Å ikke forstå er i grunn beste formen for kreativitet. En tilnærming utenfor normalen, alltid spennende, høyst uberegnelig.
Så fortsett å famle. Om enn kronglete rute; du alltid på rett vei, bare øyne og sinn er åpne.
Bjørnar P.
Konkret og abstrakt på samme tid. Din tittel leker med tanken på at vårt opphav er en samling av tilfeldigheter med et utall av mislykkede forsøk.
Albert Einstein var neppe helt enig i den tanken, da han jo uttale at "Gud ikke kaster terninger", underforstått at det er en plan bak alt der tilfeldigheter ikke har noen plass.
Ditt bilde gir meg assosiasjoner både til hellerrisninger og og til kometer som farer gjennom verdensrommet. Det sies jo at livet på jorda ble til ved at støv fra eksplosjoner og kollisjoner i verdensrommet kom til vår jord i en blanding som var akkurat rett for at liv slik vi kjenner det kunne oppstå.
Vi er med andre ord alle stjernestøv.
Teknisk er bildet ditt slik jeg forventer det; på topp. Strålende gråskala, flott skarphet og med en glød som man ikke ser så ofte. Skulle gjerne sett dette som en utskrift, da jeg mistenker at min skjerm ikke yter det full rettferdighet.
Rolf S.
Bjørnar. Jeg er redd for at Darwin kanskje poengterte at vi og resten av allnaturen er kommet dit vi er takket være tilfeldige terningkast. Mange. Gamle, gode Albert hadde god oversikt, men manglet antakelig innsikt i hvordan naturen selv "ordner" opp.
Bjørnar P.
Einstein uttalte jo en gang at dersom biene på jorda forsvant, ville menneskeheten ha fire år igjen å leve. Det tyder på at han ikke var helt ukjent med sammenhenger i naturen.
Kanskje hans svakhet som forsker var at han forutsatte et det fantes en ufeilbarlig Gud.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu