Utstyr
  • Nkon D3
  • Nikon 24-120
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriAkt
  • Lastet opp
  • Visninger297
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1063858} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Pål M. S.
Avslappede hender/fingre får meg til å tenke på nytelse og total rekreasjon.
Liker disse utsnittene med små hint om følelser... Bare noen tanker...
Sissel Kleivdal H.
Hender har som utgangspunkt et lite fotogent utseende. Det krever noe fra modell og fotograf å spille på det uttrykksfulle i hender. Jeg synes dette blir for 'slapt'. Jeg skulle gjerne vite hvilke tanker du selv har. Ellers vil jeg nok se bildet i positive vendinger gjennom andre kommentatorer sitt blikk.

Ide' om komposisjon/utsnitt er 'my cup of tea'

Sissel
Trygve K.
Tusen takk for refleksjoner begge to....

@ Sissel: Om hender: Jeg er fullstendig uenig med deg i akkurat det. Hender og øyne er det aller første jeg legger merke til hos en person. Og jeg synes hender både er flotte, uttrykksfulle og fotogene....

Ideen her var både å prøve å få fram det skulpturelle og det vakre i disse foldete hender som så åpenbart nøt tilværelsen i det varme vannet på grunna sammen med sin eier. Som for øvrig er fra Yemen og av muslimsk herkomst.....

Om det samtidig kunne være en kilde til tankespinn og fantasiflukt hos betrakteren, - ville jeg se det som en bonus.........

Men "You can't win them all" som de sier.........

Jeg liker bildet...........

mvh Trygve
Sissel Kleivdal H.
Det står ikke i min kommentar at hender ikke er uttrykksfulle. Jeg skrev at hender har som utgangspunkt et lite fotogent utseende og at det krever noe fra modell og fotograf å spille på det uttrykksfulle i hender. Det er også kjernen i hva jeg ikke kan finne i ditt bilde av hender.
Jeg blir for opptatt av hvordan du har formidlet hendene/armene -og spørsmålene jeg stiller meg, mer enn jeg kan få en opplevelse eller historie.
I mine øyne er ikke disse hendene vakre. Jeg undret meg derfor over hva du ønsket å formidle.
Du svarer at du ønsket å formidle det skulpturelle og det vakre i hendene. Det var det jeg trodde du ønsket. Jeg synes ikke du lyktes her.

Ja, hender er uttrykksfulle. En god nummer to, etter øynene:) Synes jeg...

Sissel
Roar K.
Litt usikker her.
Kanskje burde du unngått hjørnet og lagt det i svarthvit som de foregående.
Men kanskje er det der Smaken og Baken kommer inn?

Roar
Trygve K.
Takk igjen for kommentarer, - både til Sissel og Roar...

Og for din oppklaring Sissel (eller min misforståelse kanskje ???). Vi får være enige om å være uenige når det gjelder dette bildet. Det er jo helt aldeles lov det.......

Jeg har stor respekt for ditt billedsyn så jeg tar med input videre....

Takk igjen.......

mvh Trygve
Roar B.
For meg representerer disse hendene en historie, helt åpenbart. Gjenspeiler en situasjonen i tilværelsen, et friminutt der alt sentreres om et åndelig øyeblikk av nytelse. Posituren samt fingerleken understreker nettopp det. Hender, det mest fantastiske redskap, her i en avslappet, leken layback, kjenner på varmen, skjønnheten og det tidløse.
Sissel Kleivdal H.
Som en manns eiendom tenker jeg hun trenger friminutt.
Ellers spørs det hvor mye hun nyter dette øyeblikket -og sammen med en følelse av åndelighet, ved siden av en mann som eier henne, og fotografen.

Flott at du respekterer mitt billedsyn, Trygve K.
Det er ikke alltid jeg gidder å uttrykke alt jeg ser/opplever i et bilde - med en ærlig kommentar. Det krever å skulle forsvare en negativ bildekritikk. Det skjer ofte at jeg må. Jeg blir også i så dårlig humør av enkelte som helt overser det som åpenbart ikke er bra å skryter uhemmet - for å støtte 'stakkaren', eller for ikke å komme i den situasjon å ikke få kommentar tilbake på sitt bilde. Så skal en jo også være litt forsiktig med å trø 'en mann' på tærne :-)

Sissel
Roar B.
Ut ifra Trygve veldokumenterte betraktninger, og ikke minst erfaring omkring teamet “akt ”, finner jeg ingen grunn til å sette spørsmålstegn omkring motivets intensjon og innhold. Snarere tvert imot.
Etter mitt syn er dette bildet et utmerket eksempel på dyktighet, jevnbyrdighet og gode relasjoner mellom fotograf og modell.
Motsatte eksempler er lett å finne, også her på dotten.
Sissel Kleivdal H.
Tenker at R.B sin kommentar er myntet på min kommentar over.
Skulle gjerne kunne 'se verden' utifra hans virkelighetsoppfatning, men det blir for vanskelig...
Jeg må få presisere at jeg IKKE har satt spørsmål til motivets intensjon og innhold slik det oppleves for R. B.
Undrer meg over R.B sitt bildesyn når han kan fremholde dette bilde som eksempel på dyktighet (i faget)
Hva jevnbyrdighet og relasjon mellom fotograf og modell angår - kan jeg ikke se at vi skal kunne lese noe om det i dette bildet.

Sissel
Roar B.
Da for du bare fortsette å undre Sissel, kanskje du finner noen svar, til slutt ?
Jeg har tydelig uttrykt hva jeg mener. Og står for det.
Men hvor er alle de andre? Tematikken rundt "hender" burde jo absolutt engasjere, trodde nå jeg ??
Trygve K.
Moro dette her !

Litt diskusjon er alltid sunt, - og jeg er jo enig i at det blir altfor lite av det her inne. Er også enig i betraktningen om at det blir litt få "reellle" kritikker her. Skal dog være forsiktig med å uttale meg, - nettopp fordi smak og behag er så forskjellig. Og jeg har da sannelig heller ikke noe monopol på sannheter av noe som helst slag. Fotografisk mangfold er flott. Dog står jeg nokså støtt i eget billedsyn som i historisk tid resulterte i både nasjonal og internasjonal anerkjennelse. Egne kommentarer springer ut fra de erfaringer jeg gjorde den gang og et langt liv med bilder i ettertid. Mine røtter var dog i mørkerommet, og min tekniske kompetanse innenfor den digitale fotoverden er mildt sagt begrenset......

Men Sissel. Hvor i all verden kom denne tanken fra ???:

"...Som en manns eiendom tenker jeg hun trenger friminutt.
Ellers spørs det hvor mye hun nyter dette øyeblikket -og sammen med en følelse av åndelighet, ved siden av en mann som eier henne, og fotografen....."

Jeg oppfatter din kommentar som tendensiøs og uforståelig. Tendensiøs fordi den antyder et kvinnesyn som er nokså fremmed både for henne og meg. Og uforståelig fordi jeg ikke skjønner hvordan i all verden du kan lese slike tanker ut av dette bildet.........

Modellen og jeg har reist land og strand rundt sammen i mange år, - og vi har det veldig gøy sammen. Hun er slett ikke noens "eiendom" og bor alene i Ldn og er fri som fuglen og stortrives med det. Hun fotograferer minst like mye som meg og er kanskje enda mer glad i strand og sjø enn jeg selv er....

For øvrig stor takk til både Roar og deg selv for at dere tar dere tid til å dele tanker og meninger....

mvh Trygve

Sissel Kleivdal H.
"Ideen her var både å prøve å få fram det skulpturelle og det vakre i disse foldete hender som så åpenbart nøt tilværelsen i det varme vannet på grunna sammen med sin eier. Som for øvrig er fra Yemen og av muslimsk herkomst..... "


Jeg oppfatter din kommentar som tendensiøs og uforståelig. Tendensiøs fordi den antyder et kvinnesyn som er nokså fremmed både for henne og meg. Og uforståelig fordi jeg ikke skjønner hvordan i all verden du kan lese slike tanker ut av dette bildet.........
------------
Mine tanker er delt utifra din kommentar, og R.B. sin tolkning/forståelse av bildet.

Du skriver at hun nyter det varme vannet og tilværelsen sammen med sin eier...

Sissel

Trygve K.
Du må lese en gang til Sissel:

Det var hendene som nøt tilværelsen i vannet sammen med sin eier........

Og eieren til hendene er vel jenta selv eller ????

Noen ganger blir kommunikasjon vanskelig ;-)

Trygve
Sissel Kleivdal H.
Tenker du må være mer bevisst i din kommunikasjon.
Jeg leser at hun ligger i vannet med sin eier som er av muslimsk herkomst å fra Yemen.

Sissel



Trygve K.
Sissel: At du velger å lese noe som ikke står der, - se det tror jeg du må ta på egen kappe........
mvh Trygve
Roar B.
- og attpåtil bruker det mot fotografen..
Skal nøye meg i språkbruken,
men dette blir for dumt, Sissel M.
Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu