En morgen da Munch malte Thora
Edvard Munch bodde i sin tid en stund på et pensjonat ve Blaafarveværket på Modum. Der ble han inspirert til å male bildet "Morgen" hvor 16 år gamle Thora satt modell. Jeg har her forsøkt å gjenskape øyeblikket på nøyaktig samme sted som bildet den gang ble malt.
Utstyr
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger93
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1064772} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Trygve K.
Hei !

Dette du driver med her er veldig interessant og en glitrende ide ! Jeg har sett på alle de tre bildene du har lagt ut. Felles for dem alle er godt håndtverk, glimrende komposisjoner og flotte farger eller sh-toner !
Veldig inspirerende dette og meeeget bra !

synes Trygve
Bjørnar P.
Pent lys og myke, troverdige farger.
Litt skeptisk til utsnittet.
Her ville jeg valgt et tilnærmet kvadratisk format, med et solid kutt oppe og nesten like solid nede. Det hadde fjernet mye som er lite interessant og følgelig gitt mer oppmerksomhet til det interessante i bildet.
Roar B.
Interessant idé. Artig å se stedet hvor bildet kom til. Et maleri jeg forøvrig "kjenner godt" gjennom å ha kopiert det et par ganger.
Samla sett en fin historie, godt eksponert, men virker noe stivt, oppstilt sammenlignet med originalen, hvis det var meninga da ?
Tenker særlig på blikket hennes mot vinduet samt den døsige, foroverlente kroppen som uttrykker en slik vakker morgenstemning. Her kunne en nok tent litt på en enda mer nøyaktig research.
Men, så er det dette med Munch da, ikke lett å konkurrere med ham :)
Lars-Kristian M.
Takker for tilbakemeldinger. Jeg var også litt frem og tilbake i forhold til utsnittet her, men synes det ble litt for trangt ved å lage det kvadratisk. I forhold hvordan "Thora" sitter, så tenkte jeg at det vel ikke er så nøye om hun sitter 100% likt som på maleriet eller ikke. Munch brukte vel en god stund på å male bildet, og Thora satt vel ikke i samme positur hele tiden. Dette bildet skal illustrere et øyeblikk den gang han malte dette bildet, ikke gjengi maleriet 100% :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu