høstfarger
Har ikke vært ute å knippset noe nytt de siste dagene, men æ fant denne i arkivet fra søndag..he,he.. E jo av den typen som alldri ser nok av høstfargene så det blir nok en del høstbilder fremover.
E fult klar over at dette ikke e blandt mine beste bilder hverken teknisk eller komposisjonsmessig, men æ synes det e severdig alikevel. Fargene og kontrastene kommer godt frem hær. Må jo bare vise frem kordan høsten ser ut i finnmark. Det vil dåkker vel???

MVH Kay:-)
Fotograf
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Canon 70-200 F/4L USM
  • Brennvidde70 (112)mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/320s
  • Nei
  • Annet- Håndholdt
    - ISO 100
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger953
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_106598} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (35)
Venche J.
Jeg liker det jeg, men så er jeg kanskje litt innhabil siden jeg kommer fra østfylket. :)

Flotte høstfarger som absolutt er seerverdig. ;)

Kanskje du tar deg tid til å se på kommentaren jeg ga deg på mitt siste bilde.

Wenche.
Kurt S.
Hei.
Dette ble flott. Nydelige varme høstfarger. Det som slo meg, og som jeg synes absolutt er med på å heve bildet utover et vanlig høstbilde, er de gjentakende formene og linjene i bildet. Steinene, som ligger lag på lag innover, og elva som kommer trinnvis nedover. Alt dette skaper vanrette linjer som også gjentar seg i skyene. Helheten ble derfor knallfin.
Inger-Lise S.
Tåler det veldig godt:) Jeg likte bildet, både motiv, komposisjon, farger og utførelse!
Fint lys også.
Kurt sier det godt her:)

mvh Inger-Lise
Kay R.
Takker for fine kommentarer...

Wenche: Har prøvd å gi dæ svar under ditt bilde...

Joda elva kan alltid gjøre det lille ekstra i et bilde. (mener æ iallefall). Tar ganske mange bilder på akkurat dette stedet både sommer, høst, vinter og vår. Artig å se kor mye omgivelsene forandrer seg med sessongen...
E som sagt ikke 100% fornøyd med dette bilde rent teknisk men det var fargene som appelerte til mæ. Godt at det falt i smak. Så lenge det ikke regner (noe det gjør svært ofte hær opp på denne tiden) e høsten min favoritt tid på året.. Koser mæ ute i halvkjølig luft og friske farger... Flere bilder med høst som motiv e nok i anmarsj...
Takker igjen for kommentarer...

MVH Kay:-)
Marit E.
Hei Kay!

Å æ må nå me skam å melde at æ aillder ha vore på Finnmarka!
Få prøv å gjørra no me det.

Vel, æ dæ så steika sterke farga i naturen der da? Eill ha du berre kjørt på med litt ekstra? Fine linjer innover i landskapet.
Æ likt no bilde!

vh
Marit
Vegard L.
Fine farger og fin komposisjon. Elva er med å skape fin dybde i bildet. Selv strever jeg med å få skarpe bilder med høstfarger. Ser kanskje det samme her hos deg at bildet er rimelig skarpt, men det burde være mulig å få det enda skarpere. Har noen synspunkter på dette?. Det er kanskje det digitale som gir en begrensning her?. Man ser det spesielt på buskene som ''flyter litt i ett''.

Mvh Vegard
Jonny E.
Hei hei Kay

No e høsten her for fullt med sine hærlige farga,
et flott motiv dette, men eg e litt usikker på fargan....
ikke det at dem e for sterk, men det blir liksom litt for jevnt rødt,
eg trur ikke variasjonan i fargan kommer helt til sin rett.

Eg trur du får en mer riktig fargeskala ved og legge ca 40%
cyan til gult og rødt samt ca 10% svart til de samme fargan,
men eg sa trur, det e jo bare du som vet.

Ellers skaper steinan og terassan en fin oppbygging innover i bildet og elva ser virkelig frisk og kald ut, fint at man ser en åskam (?) bak i bildet.

Ha en god kveld

. JonnyE
Tore U.
Vakkert og velkomponert. Skarpt og bra, men kanskje en smule overeksponert og littegrann høy metning av gult og rødt. Uansett, bra bilde.

mvh
Tore
Odd Eirik S.
Nok et flott bilde fra deg. Pent med elva som går i trinn innover i bildet.
For min del oppfattes fargene som flotte høstfarger. Kan ikke unngå å se at Jonny har kommentert disse. Har ikke noen formening om dette selv. Må så langt til fjells for å finne denne type vegetasjon at det blir sjelden kost for oss som bor midt i tykkeste furuskogen.

Er heller litt usikker på komposisjon. Tror jeg ville ha hatt litt mindre himmel. Fjernet det som inneholdt himmel uten skyer. Blikket dras litt for mye opp dit og det er jo ikke den du vil vise. Mener at så lenge den er der så skulle du ha hatt noe mer blikkfang nede til venstre som kunne dra øyenen ned igjen. Tror ikke det vill ha så store konskvenser for dybdeoppfattelsen heller.

Men et flott og severdig høstbilde er det jo uansett.

mvh
Odd Eirik

Jan R O.
Denne var jammen ikke dum. Fin varm farge i bildet. Likte den trappetrinnsformede elva (fint med det hvite i elva i kontrast til det blåe) og skyene som har noe av den samme formen i seg. Kanskje litt for mye himmel? Nedre del ble bittelitt kjedelig, men totalt sett et bra bilde.
Jan
Inger Anne Maritsdotter V.
Nydelige høstfarger og et velkomponert flott bilde ,

nett passe av alt her !!

God helg til deg ,

fra Inger Anne.
Roger K.
Hei hei Kay,
Joda Kay, dette er severdig så det holder. Flotte tegninger på himmelen med et fargesprak på bakken. Liker slikt. Det tekniske nevner du, men jeg føler at gult og rødt er for fremtredene her.
Har vandret litt på vidda og vet at det er store kontraster i høstfarger i Finmark. Nå er det en stund siden jeg har vært der og på tide jeg tar med meg kamera og fiskestang og drar. Kona er fra Finmark og håper hun vil ha en sommerferie der til neste år.

Ha en fin helg

Mvh RK
Rolf J.
Hallo Kay.
Sier som Inger Anne: Nett passe av alt her. Herlige høstfarger, liker repetisjonen i småstrykene og skyene på himmelen, komposisjonen er grei nok den, men er det ørlite uskarpt ? Ser frem til flere fra samme området.
God helg.
Rolf
Marius F.
Herlige høstfarger du har fått frem. Bra komp.
Odd Arild E.
Severdig nok dette.Fint utsnitt. Sterke farger er nevnt, men så er det også sterke høstfarger der nord.
Odd A
Avsluttet .
Flott haustbilde. Komposisjonen sitter, og fargene er bra. Rent teknisk så synes jeg det manglet litt på skarpheten.

-Svein Ove-
Bjørn H.
Halloen Kai -

Flott høstbilde dette.

Komposisjonen er god og skaper stor dybde og dynamikk innover i motivet ...

Fargene er helt topp...Kanskje det er litt å hente på skarpheten ?

Som du skjønner...faller det godt i smak ...

God helg :)

Bjørn ;¤
Janne L.
Nydeligt høstbilde. Jeg blir litt misunnelig når jeg ser slikt. Her i paraply byen Bergen har vi bare fått høst stormene.
Godt at du beveger deg ute om dagen også, for du har tatt et nydeligt høstbilde.
Janne
Kay R.
Takker masse for kommentarer...

Alltid artig å se at bildene blir satt pris på... Var litt usikker på om æ skulle legge ut dette bilde p.g.a. tekniske mangler (små sådan), men det ser jo ut til at det falt godt i smak til tross... Ergrer mæ litt over småting som kunne vært bedre men slikt kan man jo ikke dvele med... Fargene e iallefall dær.
E som alltid glad for at dåkker liker bildan mine...
Ha en fin natt..

MVH Kay:-)
Tone B.
Hei Kay,
Jo takk, jeg ser mere enn gjerne slike bilder fra Finnmark! Flott dybde i bildet,,,liker ''trappefølelsen'' elven gir innover. Flott komposisjon og virkelig herlige høstfarger. Flott bilde Kay - ingen tvil om det!

mvh Tone
Stig B.
Her synes jeg du traff meget godt, mange og vakre komponenter som står godt til hverandre og som gir fin komposisjon og vakre farger og dermed en fin betrakteropplevelse.

Både elven, himmelen og høstfargene ville alene kunne bært et bilde. Tilsammen blir det veldig bra. Synes eksponeringen sitter bra. Kan kanskje være enig med BH angående skarphet, men pytt pytt.

Mvh Stig
Avsluttet .
Veldig bra høst bildet! Liker fargene og komposisjon!

Hilsen Jørg
Anya K.
Du har alltid bra bilder, du er så utrolig flink til å fange en stemning eller et spesielt lys..
Kristian S.
Grei nok komp, men litt skralt teknisk. Pene farger.

KES
Steinulf L.
Her var det smell i fargene og flott komp. Bra dette.
John-Tore G.
Hei Kay. Enig med de andre. Flotte farver og dybden er på plas her. Får høststemning til tusen av dette. En anelse uskarpt eller hva det er jeg så hvidt ser. Kunne Neat vært noe her, eller er det bare dumt?
Likte bildet godt uansett fordi farvene var skikkelig bra....
mvh John-Tore
Grethe B.
Flott høstlandskap med vann! Men det mangler litt på skarpheten i mine øyne. Ellers flott!

mvh
gt
Avsluttet .
Heisann

Synes bildet er fint. Det som spesiellt opptar meg med ditt bilde er avstandene i dybde. Flere nivåer og derav avstander som gjør at man får et helt spesiellt inntrykk av hvor langt det er mellom bunn og topp av fossen. Veldig severdig og flott dybdebilde !!

svenn
Kjetil S.
Hei Kay.
Vakre farger, men jeg syns du har valgt et helt galt og vanskelig lys å fotografere i . Du ser jeg skriver fotografere og ikke knipser. Hvis dette derimot er et knipsbilde, så skjønner jeg jo.
Nå er nå bare jeg litt morsom med ''knipsinga'', men likevel ligger det litt alvor i det(mht innsats,etc.) Dette motivet har absolutt et potensiale, men sånn det er fremstilt nå blir det altfor overfladisk og ikke så fengende.
Lyset er nevnt. Sollys er no dritt, for å si det sånn, kompen er er for intetsigende og det gror igjen hele veien innover i bildet.
Men det er fine linjer og gjentagelser i dette bildet.
Du sier jo selv at det mangler en del, så du er jo klar over det.
Dette blir et for hardt utrykk for meg, ikke minst lysmessig.

Er nok redd for at jeg regner dette for et knips*s*

Ha en fin dag.

K:-)
Rune S.
Hei Kay.
Regner med at du har fått nok teknisk input i de andre kommentarene, så Amatøren skal holde klokelig kjeft, hehe. Men det er sant at høstfarger er vakre på slike dager som du her har foreviget, dessuten likte jeg også motivet godt. Det jeg ikke liker er at høsten er over oss for fullt, regn, kaldt og vått... Her har imidlertid du motbevist mine primære høsttanker med et vakkert bilde, og det er bra!

mvh Rune Sommermann
Torbjørn S.
Synest du presenterer et veldig flott høstbilde. Fargene nå for tiden facsinerer med virkelig. Fin dypde om komposisjonen ikke er den mest spennende blir det likevel fint med himmelen og skyene.

TS
Mariann S.
Herlige farger :-)

~Mariann~
Jan-Eilert P.
Du begynner å få et pent knippe av flotte bilder her nå Kay.
Avsluttet .
Hei Kay, må få legge til en kommenentar også. Liker bildet ditt veldig godt. Du har fanget vakre høstfarger, og skyene er virkelig stemningsfulle. Flott dybde har du fått til også med de ulike delene av bildet. Vakkert!
Nils L.
Fargene tart litt av kan det nesten se ut til - men et behagelig bilde som gir gode assosiasjoner.
Mvh Nils :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu