Ettermiddag i september
... ikke i Provence, men på St. Olavs Plass
Bildet inngår i albumet Mennesker her og der -
Utstyr
  • Olympus Camedia C-730
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger177
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_106610} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Inger-Lise S.

Hmm..Uvant dette. Men du har klart å formidle en veldig fin stemning i dette gode motivet. Jeg likte effekten som gjør at det ser ut som et maleri.
Fin komposisjon.

mvh Inger-Lise
Inger Anne Maritsdotter V.

Likte også dette maleriske uttrykket , både med komp. , farger og effektbruk.
-IAV-
Avsluttet .

Jeg synes bildet er veldig godt - hvis det hadde vært et maleri. Men som fotografi blir det litt feil for meg å gi inntrykk av noe det egentlig ikke er, hvis du skjønner. Litt vanskelig det der, men som sagt, jeg liker godt bildet, fargene, komposisjonen, og hvis jeg ikke hadde visst det var brukt et filter, så hadde jeg trodd det var et maleri...
Anders F.

Dette ble dessverre for mye Photoshop-filter for min smak..
Jonny E.

Hei hei

Eg synes det e helt greit og prøve forskjellige ting og også og legge dette
ut for kritikk, uten og gjøre sånt blir man helst bare ståanes og stange...
Om filterbruken her e for sterk e smak og behag, men eg ser du har
hatt et fint motiv og komposjonen synes eg fungerer godt.
Eg ''forvrenge'' jo også mine naturbilda med masse forskjellige justeringa...
Egentlig liker eg dette dess mer eg ser på det.

Ha en god dag

. JonnyE
Sidsel A.

Hei, og takk for kommentarer. Jeg vet jo at det er ulike meninger om slik beareiding av bilder, så jeg går ikke inn på den diskusjonen. Sier bare at jeg synes det er morsomt noen ganger å ''male'' litt med verktøyene i Fotoshop. Fotoet er tatt fra 14. etasje, og jeg er ikke helt stø på hånda når jeg stikker hode ut av vinduet. Derfor syntes jeg ikke fotoet fungerte godt nok som ''rent foto'', men at det hadde potensiale i stemning og lys, og da synes jeg ''det er lov å leke litt'' for å se hva man kan få ut av det. Så vil noen like det og andre ikke, og det er helt greit.
Nå blir det til fjells en tur, så jeg håper å komme tilbake med noen høstbilder.
mvh Sidsel
Kai-Wilhelm N.

Hei!

Det er ikke noe i veien med å leke seg. Men det kan være en fordel å først *se* litt på bilder laget i den teknikken man vil prøve seg på. Dette fordi de forskjellige teknikker har sine særpreg.

Dette bildet kunne blitt ok, men en maler ville sannsynligvis utført en det ''kunstneriske friheter'' på bildet.

For det første: store sorte flater er ikke så bra på bilder som dette. Den sorte skyggen på stammen ville sannsynligvis bli malt som en svak antydnig til skygge (dette gjelder de fleste skyggene i dette bildet). En del objekter ville sannsyligvis blitt utelatt... (den store sorte *klatten* ved stammen, ville sannsynligvis blitt malt som en ''pen'' ting).

Du kan gjøre en del med dette bildet for å få det bedre. Du må gjøre dette *før* du legger på effektene. Først lys opp skyggepartiene betraktelig (du bør egentlig ikke ha sort i dette bildet i det heletatt, men noen små unntak selvsagt -sorte stolbein o.s.v. Men ingen sorte skygger).
Deretter lysner du opp mellomtonene betraktelig. Så tar du vekk unødige objekter (gjør vurderingen; er dette nødvendig, - ta vekk alt unødvendig). SÅ kan du begynne med effektene. Men husk en liten ting; -skal du bruke effekter på bilder, prøv å tenk dem inn når du tar bildet. Da blir det så mye bedre...

-k
Steinulf L.

Mange gode råd fra K-W N. Forøvrig; et bilde som ikke står på egne ben kan sjelden reddes med 'kreative' PS filtre.

Likte ideen din. Minner meg litt om dette:bilde nr. 107827
Sidsel A.

Hei! Rekker bare så vidt en kommentar før jeg drar til fjells. Takker for de konkrete og konstruktive tipsene dine til å gjøre dette bildet bedre, Kai-Wilhelm. Når det gjelder å studere teknikker man ønsker å etterligne, så må jeg si at jeg i og for seg ikke ønsker å etterligne en bestemt teknikk for å få noe til å se ut som f.eks. et maleri eller en akvarell, men at jeg av og til eksperimenterer med de mulighetene som finnes.
Og til Steinar: Jeg er enig i at det SJELDEN er vellykket å forsøke å få noe ut av et foto som i utgangspunktet ikke ''står på egne bein'', men NOEN GANGER synes jeg faktisk man kan få det til. Om dette bildet kanskje ikke er noe godt eksempel på det, er en annen ting.

Ha en god høstuke alle sammen - ferie eller ikke!
mvh Sidsel
Karianne H.

Likte dette jeg da! Synes slike forsøk er morsomt selv også, men har aldri forsøkt meg på dette med malerieffekter. Vet ikke hvordan det gjøres heller!
Hvis du ikke var helt fornøyd med bildet i seg selv, så synes jeg det er en strålende måte å få gjort bildet merkbart mye bedre på.
Stå på!

Karianne :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu