Svane i solnedgang
Tatt i sommer på Vaulen Badeplass, nær Stavanger. Kveldstid, med zoom.
Utstyr
  • Sony P 73 Cyber-Shot
  • -
  • Blender-
  • ja
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger669
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_106703} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Thorfinn B.

Rett-opp-ned-svane-bilde man har sett noen ganger før. Når bildet ikke innehar noe som gjør at det skiller seg ut fra alle sine brødre (les: tilsvarende svanebilder) faller det igjennom og blir kjedelig. At bildet i tillegg fremstår som noe uskarpt samt med utbrent høylys i fjærdrakten, gjør det ikke noe enklere. På'a'n igjen...:-)
Tomm H.

Du gjør en ting riktig her. Du fotograferer i gyllent kveldslys. Sånn ellers enig med Thorfinn. Det er ingen detaljer å studere. Man tenker bare: En svane. Neste.
Fotograf Carl-Åge H.

Hei og velkommen til foto.no

Du mangler kanskje ørlite på skarpheten, dette kan skyldes zoomen du har brukt. Du har fotografert i et fint lys, som Tomm nevner, men ville nok kanskje ha underekspnoert litt. Blir litt kraftig lys slik at ganske mye av fjærprakten forsvinner, evt ville jeg også forsøkt uten blitz (blitz og stor zoom er ikke alltid like enkel kombinasjon).

Gleder meg til å se flere bilder, og kanskje en utvikling i fotograferingen.

Lykke til...

Mvh Carl-Åge
Nils Sigve H.

Takk Carl Åge. Hyggelig med en velkomsthilsen. Jeg skal i hvert fall prøve å fange opp gode tips på disse sidene, og utvikle meg som fotograf. Neste steg for meg nå, er å melde meg på et fotokurs her på jobben. Satser på å plukke opp mye der og. Er enig i kritikken fra de andre og. Et svanebilde er et svanebilde. Vet nå litt mer hvilke brukere som er her på foto.no, og vil prøve å legge ut mer eksperimentelle bilder etter hvert.

Niggen
Kristian S.

Mangler detaljer. Flere av det, og dette kunne blitt bra.

KE
Mike T.

Hei Niggen ;-)
velkommen på dotten. Synes du får som ''fersking'' hos oss vel kraftig juling her, selv om kritikken er berettiget. Å stille opp med en delvis utbrent svane er ikke det klokeste som man kan gjøre på foto.no.
Det er en del gode elementer i bildet. Vannet blir en ganske brukbar bakgrunn slik som du presenterer dette. Hodet synes jeg er grei (om ikke akkurat spennende) - du har fått med øyet på en ok måte. Den svarte flekken på halsen ville jeg prøvd å klone vekk.
Når det gjelder utbrenthet så opplever jeg dette også som en utfordring når jeg fotograferer hvite motiver. Eksponeringskompensasjon hjelper, men hvor mye man skal sette denne på er etter min mening avhengig av brennvidden. Takler dette problemet heller ikke skikkelig og må derfor kaste mange bilder i søppeldunken.
Lykke til videre. Skal følge med, jeg.
Hilsen Mike
Nils Sigve H.

Takk for gode tilbakemeldinger. Ettersom jeg har sett på andre bilder her på foto.no, synes jeg jeg lærer noe nytt hver dag. Og kommentarer som fra bl.a. Mike er virkelig nyttige. La ikke selv merke til den svarte flekken før jeg ble gjort oppmerksom på det. Foto.no er en nyttig tjeneste. Ingen tvil om det. Fotografier har jegogså kommentert mange av. Nei, dette er gøy.

Nils *Som har mye å lære ennå*
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu